Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 118037
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6835404
Ko je na sajtu?
Imamo 73 gosta na mreži

НА ПРЕДЛОГ ВУЧИЋА НАТО ЛОБИСТА ПОСТАО САВЕТНИК СРПСКЕ ВЛАДЕ


01.11.2013. / pee-Академедиасрбија

Ратко Паић

Пре десетак дана Влада Србије је добила новог саветника, бившег италијанског дипломату и садашњег озбиљног кандидата за новог секретара НАТО пакта – Франка Фратинија.

 Он је изјавио да је прихватио место саветника зато што је, како рече, „пријатељ Србије“, а пре свега захваљујући свом „специјалном личном односу са Вучићем“. Како је још објаснио Фратини – „Одлично смо се разумели и успоставили смо узајамно поверење, a онда је уследио и Вучићев позив“. Зато, сада када је Влада Србије добила свог новог саветника, било би занимљиво осврнути се на лик и дело поменутог дипломате, да бисмо могли претпоставити куда ће његови савети у будућности одвести Владу Србије и целу земљу.

Дакле, Франко Фратини је као министар иностраних послова у априлу 2010. године после сусрета са Фатмиром Сејдијуом, рекао да је у Приштину дошао како би пренео подршку Италије , а затим је у обраћању посланицима сепаратистичке Скупштине Косова, на седници која је била приређена у његову част, рекао следеће – „Италија у потпуности подржава Косово на путу ка Европској унији“,и још је додао да је „Италија одмах признала независност која је сада неповратна“.

Председник окупационе Скупштине Косова Јакуп Краснићи му је том приликом посебно захвалио зато што је његова земља међу првима признала независност окупираних територија, након чега су тај пример касније следили и остали пријатељи Шиптара.

А када је реч о најновијим ставовима новог саветника српске Владе, они се састоје у томе да је Франко Фратини недавно казао да је у области поштовања основних права потребно омогућити Параду поноса у Београду, те укључити невладине организације у рад Владе Србије, и то како је рекао – у својству „консултативног инструмента“, који ће наводно помоћи српској Влади.

А када се ради о безбедносним питањима, Фратини је у мају ове године изјавио да Србију треба охрабрити да схвати да Русија није алтернатива за Европску унију и НАТО савез. Штавише, он се својевремено, након грузијске војне инвазије истакао изјавом да руско признање Јужне Осетије и Абхазије «није у складу са међународним правом». Наравно, он се ниједног тренутка није сетио да нешто слично каже приликом своје званичне и срдачне посете отцепљен окупираним територијама, већ је сасвим супротно, јавно подржао њену независност и чак обећао подршку европским интеграцијама окупираних територија.

Иначе, када је Франко Фратини као велики промотер ширења НАТО пакта на земље Балкана пре месец дана дао интервју подгоричкој „Побједи“, новинар му је поставио питање – „какву корист Црна Гора може да оствари чланством у НАТО алијанси?“, Фратини је тада између осталог као један од првих аргумената рекао да ће „можда баш Црна Гора једног дана бити жртва сајбер напада“.

Према томе, када је први потпредседник Владе Србије Александар Вучић недавно изјавио да ће један од његових саветника бити Франко Фратини, те да је «спреман да учи од Фратинија», код неких грађана је то изазвало недоумицу – које то знање и вештине ће му пренети нови саветник? А такође, када је Франко Фратини дословно рекао „разговарао сам са Вучићем и брзо смо схватили да делимо исте идеје“, то је код многих изазвало забринутост – о којим се идејама заправо ради?

Поготово ако се можда ради о признавању окупираних територија „које је сада неповратно“, како је тврдио Франко Фратини у Скупштини Косова, или ако се ради о ширењу атлантског војног савеза на Србију, која је прогласила војну неутралност.

У сваком случају, идеје новог Вучићевог саветника у Влади Србије ће се ускоро видети, али њих уопште није тешко предвидети с обзиром на све досадашње изјаве и поступке Франка Фратинија – «човека саизузетним дугогодишњим искуством на највишем нивоу», како је представљен српској јавности у владином саопштењу.

/ Глас Русије /


Коментар уредника Слободана Маричића :

Нема сумње да " доглавник " српског премијера има прилично чудне критеријуме за избор саветника . Тек што се стишала афера са Штрос Каном ево нове дилеме о Вучићевој идеји водиљи саветника српског препорода . Текст аутора Миодрага Новаковића , објављен на србском ФБРепортеру недавно је објавио дугачку листу Строс Канових злочина и  видео о предаторском концепту ММФ и Кановој улози . Овај текст представља документовано истраживање великог броја афера у које је умешан Доминик Штрос Кан , а које се ослања на текстове објављене у западним електронским и штампаним медијима . Листа сексуалних нeдела Доминика Штрос Кана, је према западним медијима, дуга и њу чине најмање 14 регистрованих случајева силовања, покушаја силовања, наношења телесних повреда и сексуалног садизма…

Западни медији такође истичу, да је Штрос Кан успешно избегавао одговорност за своје злочине, захваљујући својој позицији у власти, и припадништву „глобалном елитизму“, одакле му је стизала подршка од стране светских силеџија и моћника његовог калибра пишe аутор Миодрага Новаковић.

Ни на једну критику његове " саветничке политике " Вучић није се досада огласио , осим да ће наведени стручњаци радити за добро Србије - џаба ! Јак адут нема шта , а за џаба што значи ништа , и добије се - ништа .

Срдачан поздрав свим обожаватељима вицепремијера и његове политике ...

 / Напомена: Наслов - Академедиасрбија /


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP