Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147612
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7167294
Ko je na sajtu?
Imamo 76 gosta na mreži

ЛАКИ ЈЕ МАЛО НЕРВОЗАН ИЛИ: ПРИЧА СЕ ДА РУСИ ДОЛАЗЕ


30.10.2013. / pee-Академедиасрбија

Горан Маринковић

Откако је са Запада добио налоге да гаси Јужни ток, а са Истока информације да се Руси акивно укључују у политику у Србији, Александар Вучић је постао приметно нервозан...

 Октобар је месец који је у новијој српској историји често доносио бурне и судбоносне промене, те је на тај начин и утицао на правац којим ће се у светским геополитичким односима кретати и сама Србија.

И овога Октобра десио се догађај који има све елементе прворазредног значаја за будуће позиционирање Србије у геостратешким односима у Европи и свету. То је српско-руски експертски округли сто у организацији Института за европске студије и Фонда „Горчаков“, који према процени нашег Јавног сервиса европске Србије а вероватно и неких политичара, не завређује чак ни то да буде поменут. Насупрот томе, у медијима се нашла вест о „Енергетској арени“ у којој је по ко зна који пут министарка енергетике Зорана Михајловић скренула пажњу на неодржив курс енергетске стабилности Србије упућујући отровне стрелице пре свега утицају руских енергетских интереса у Србији. Због чега је то тако када се наши врли напредњаци из све снаге упињу да се пред народом покажу као „русофили“ а који су на фону те политике и добили мандат да владају Србијом.

Наиме, приметна је све већа нервоза првог потпредсеника Србије Алекандра Вучића која је директно пропорционална са популарношћу које он има у народу. Иако то делује зачуђујуће, с обзиром да огромна већина народа подржава потезе ППВ Александра Вучића (који у свакој битнијој чорби представља мирођију, и без кога се не може) , разлога за нервозу можда заиста има. Шта би се десило када би рецимо Јавни сервис европске Србије, поред гомиле спинованих информација и величања речи и дела Алексе Вучића приказао коментар амбасадора РФ Александара Чепурина на том „небитном“ округлом столу, а који је између осталог рекао:

- Србија (тј. Александар Вучић и екипа п.а ) је себи поставила улазак у ЕУ као циљ

Истовремено она се налази у нaјтежем економском положају. У тим условима тежња ка ЕУ претворила се у еврофетишизам. Људи очекују да ће се после 20 година чекања , по уласку у ЕУ десити чудо. Али, рекао је он, ТО НЕ БИВА.
Да ли би било прикладно пустити у етар један такав коментар који баш и није у сагласју са „светлом будућношћу“ ка којој ће нас повести Александар Вучић, јер ЕУ нема алтернативу, сувишно је коментарисати.

После уласка у ЕУ, каже Чепурин, неће се десити ништа, а ако Србија не обезбеди тржиште за своје робе, што се за сада не назире, могла би и умрети као држава. Еврофетишизам је опасан и пун илузија: говори се о уласку Србије у Европу - а где је Србија до тада била, на Марсу, закључује Чепурин. Што би рекао Петар Божовић у Бомбардеру : Па ово су опасне речи, опасне фрекфенције.....

Биће да се ви друже Чепурине не разумете у намере и искреност наших европских пријатеља да нас одведу у светлу будућност без алтернативе. А ни у економију се не разумете када тврдите да су оптужбе у медијима против Русије неосноване. Па још и кажете да НИС нико није желео да купи и да којим случајем није закључен енергетски споразум, да би се и данас за НИС издвајало из државног буџета. А и то што тврдите да су беспредметне и измишљене глупости приче да је неко од Руса имао некакве привилегије у енергетици само је знак да нисте одгледали серијал „Инсајдер“ у коме је наша министарка Зорана Михајловић и екипа све лепо елаборирала.Зар да сумњамо у реч и дело наше министарке која је ето решила да се обрачуна са свим факторима који су на линији енергетско-гасног споразума између Русије и Србије.

Заиста, какав би то хаос наступио у главама наших лаковерних грађана да се којим случајем у неком ударном термину емитовао овај округли сто и из уста амбасадора РФ чула оваква какофонија и пореметила божански склад речи и дела Алесандра Вучића и његове камариле.

Или замислите да народ види и чује из уста амбасадора РФ следећи коментар:
- Немамо ништа против ЕУ и кажемо да је то ваш избор.Током десет година све у Србији је усмерено на приступање ЕУ, али видимо да је и даље тешка ситуација.Сада се очекује још десет година.Чека се неко чудо да се деси, АЛИ ОНО СЕ НЕЋЕ ДЕСИТИ.

Ма ‘ајте молим вас господине амасадоре, немојте уносити дефетизам у нашу складну визију и пут којом ће нас повести наш мили и врли Александар Вучић.

- Због тога се НЕ СМЕ ДОЗВОЛИТИ да економија још више падне, поручио је Чепурин и наставио : сарадња са Евразес за Србију доноси велике користи.Србија тако може постати земља у којој се цени интелектуални рад, а да не буде сиротињска провинцијална територија. Али , чврсте односе можемо градити тек онда када су засновани на економским основама.

Да ли је због тога нервозан Александар Вучић? Да ли због тога не силази са ТВ екрана, троши туђе паре на своју промоцију, сопствене грађане тера у туђу државу, продаје је као да му је дедовина.....Није. Нервозан је због неких других изјава тог истог Александра Чепурина, које му парају мозак и због којих не може да спава.

Учествујући у дискусији, амбасадор Чепурин је нагласио да се у руском спољнополитичком деловању улога „меке силе“ у најновијем периоду знатно појачава, а у светлу тога Никита Бодарјев је потврдио да се у Београду отвара Повереништво Руског института за стратешка истраживања (РИСИ) чији је покровитељ Владимир Путин. Улога и утицај Русије ће у смислу „меке силе“ у Србији расти што предпоставља да ће овакве ставове Александра Чепурина изнете на округлом столу Александар Вучић све теже моћи да сакрива од јавности.

И то је ноћна мора Александра Вучића. Зато је нервозан и измишља непријатеље тамо где их нема.Нервозан јер зна да пре свега Српске Двери а и друге родољубиве организације чврсто стоје на становишту које је изнео амбасадор Чепурин.

Можда народ и верује ППВ Александру Вучићу, онолико колико верују да А.В игра неку двоструку игру и да ће се на крају окренути Русији. Тога је свестан и Александар Вучић као и тога да нико више од представника Руске Федерације не може да има већу тежину у народу па чак и од њега самог.

Александар Вучић је свестан да је у игри само онолико дуго колико народ мисли да игра на линији руских интереса.Овога Октобра неки нови ветрови почели су да дувају у Србији. Ветрови који ће одувати вишедецениске продавце магле и створити места за оне који се недвосмислено залажу за Евроазиске интеграције.

И због тога Српке Двери са својом политиком имају будућност и никаква Вучићева магла неће моћи да замагли нове видике правде и слободе

/ Српске Двери /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP