Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 118037
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6835440
Ko je na sajtu?
Imamo 70 gosta na mreži

ВУЧИЋ ТРАЖИ ИЗВИЊЕЊЕ ОД ЕРДОГАНА


 25.10.2013. / pee-Академедиасрбија

Косoво није Турска још од балканских ратова........

 Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић поручује да Косово није Турска и тражи хитно извињење од премијера Реџепа Тајипа Ердогана, који је рекао да је Косово његова друга земља.

 Изјава турског премијера да је Косово његова друга земља изазвала је оштре реакције државног врха Србије. Вучић тражи да се Ердоган извини. Дачић оцењује да је изјава недипломатска, а Стефановић да је реч о скандалу. Оштре осуде и из МИП-а. 

„Сматрам да је та изјава велики скандал и тражим хитно јавно извињење Турске и њеног премијера Ердогана. То је недопустиво понашање у међународним односима и треба видети какве ће бити реакције других земаља“, рекао је Вучић из Тел Авива за Наше новине и нагласио да Ердоган врло добро зна „да Косово није турско још од балканских ратова“.
Вучић каже да Ердоганова изјава само показује какве су стварне намере неких земаља у окружењу.

„Многи се скривају иза лепих речи, али је било потребно да прораде емоције, да схватимо какви се интереси крију иза кулиса“, рекао је Вучић.

Вицепремијер је додао да Србија треба да реагује оштро, али разумно. „Наш је задатак да делујемо рационално, али да са друге стране учинимо све да овакве и сличне изјаве наиђу на широку осуду међународне заједнице“, истакао је Вучић.

Председник Владе Србије Ивица Дачић оценио је да је изјава турског премијера Ердогана да је „Косово Турска, а Турска Косово“, недипломатска и да не доприноси политичкој стабилности на Косову и Метохији.

„Порука турског премијера Ердогана је недипломатска. Такве речи, изречене у Призрену, сигурно не доприносе политичкој стабилности на Косову и Метохији, нити враћају поверење између Срба и Албанаца“, рекао је Дачић за Новости. Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић оценио је Ердоганову изјаву о Косову као „тешку и скандалозну“.

„Ердоганова изјава је тешка и скандалозна и не води у правцу побољшања наших односа.

Очекујем осуду наших званичника, али се надам и да ће реаговати међународна заједница“, рекао је Стефановић за Радио-телевизију Војводине.

/ Naše novine, RTV, Pravda /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP