Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117737
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6829025
Ko je na sajtu?
Imamo 60 gosta na mreži

VUČIĆ ĆE PLATITI CEH LAŽNIH PRIJATELJA


26.09.2013 / ree-Akademediasrbija

Naš najznačajniji dramski pisac Dušan Kovačević ocenio je za Nedeljnik, da je politička situacija u zemlji katastrofalna i ocenio da ne može Aleksandar Vučić sve sam da uradi.

Kovačević je naglasio da se predsednik Tomislav Nikolić ponaša kao engleska kraljica, dok je za Ivicu Dačića rekao, da je premijer na čekanju izbora i naslednika. "Kompletno javno mnjenje je okrenuto ka jednom čoveku pošto smo mi pastirski narod. Ne može jedan čovek ništa sam da učini. Ne možemo ništa očekivati od Aleksandra Vučića da uradi sam bez institucija", naveo je Kovačević. On je konstatovao da će Vučića najviše da opterete i povuku na dno članovi njegove partije koji se pozivaju na njega.

"Već sam slušao priče po malim mestima i raznoraznim forumima gde se bahato ponašaju pozivajući se na Vučića kao na Tita - da su članovi stranke, a zatim da su u ličnom prijateljstvu s njim. Ali, sve će to ići na Vučićev račun. Njemu će stići kompletan ceh. I dobrog i lošeg. I Vučić to zna", kazao je ovaj akademik i dodao da je predsednik Nikolić ponaša kao engleska kraljica, a i nema nikakve operativne mogućnosti da nešto uradi ili spreči.

Kovačević je istakao da je Dačić premijer u fazi čekanja, da li će biti izbora zato što je stranka s kojom je u koaliciji toliko jaka da će za dva ili pet meseci dati novog predesednika vlade. Dramski pisac je ukazao na mogući problem što ćemo i u Beogradu i u celoj Srbiji izgubiti godinu dana zbog novih izbora.

"Dok se promene vlasti svih struktura od predsednika kućnog saveta u nekom velikom soliteru do vrha države - ode nama još jedna godina. A mi više ne da nemamo ni godinu za bacanje, nego koliko smo umorni, depresivni i stari nama je i nedelja, kao nekom godina. Ostarili smo već čekajući", rekao je Kovačević.

On je naglasio da je novi ministar kulture Ivan Tasovac mnogo uradio za tu mističnu kuću koja se zove Filharmonija, a u Srbiji je bila u dubokoj ilegali.
"Tasovac mora da se izbori za veći procenat za kulturu. Sa 0,62 odsto iz budžeta ne može ništa da se uradi u kulturi. Ukoliko bi se Tasovac izborio da se vrati na 0,80 odsto, onda bi mogao da računa da će biti bar osnovnih para za hleb. A ako bi vratio na jedan odsto, onda bi uz hleb bilo još nešto. Pričamo, dakle, samo o goloj egzistenciji", zaključio je Kovačević za Nedeljnik.

/ Izvor : Nedeljnik ; Srpska dijaspora /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP