Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121668
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6888140
Ko je na sajtu?
Imamo 34 gosta na mreži

ЛОШИ КАО МИНИСТРИ АЛИ СУ КАО САВЕТНИЦИ ОДЛИЧНИ?!


23.09.2013. / pee-Академедиасрбија

Најављени повратак низа отпуштених министара у Владу Србије, али у улози саветника наметнуло је питање због чега је уопште извршена реконструкција кабинета Ивице Дачића и зашто су лоши министри напрасно постали добри саветници.

 Ову владу у влади или паралелну владу, чиниће како се најављује бивши министри културе Братислав Петковић, инфраструктуре Милутин Мркоњић, а могуће и пољопривреде Горан Кнежевић. У Влади остаје и истерани министар финансија Млађан Динкић, који је на предлог вицепремијера Александра Вучића именован за заменика председника Комитета Владе за сарадњу са Емиратима.

Петковић, који ће бити именован на функцију Вучићевог саветника за културу, тврди да из кабинета вицепремијера хоће да заврши започете послове из времена свог министровања. Премијер Ивица Дачић не крије да не воли саветнике, али ће га изгледа на пољу инфраструктуре ипак саветовати отпуштени министар Мркоњић. Упркос томе што је Вучић најављивао критеријуме за успешност чланова Владе, још их нико није видео, а смена је обављена.

- Остало је непознато и питање, на пример, зашто је министар пољопривреде Горан Кнежевић биo неуспешан, а министар рударства Милан Бачевић успешан. Ако је Кнежевић одговоран за аферу афлатоксин, а министар просвете за крах мале матуре, зашто су онда прошли повећи лични гафови неких министара – пита Миливојевић и указује да се реконструкција свела на то, да су неки од министара можда жртвовани из неког разлога.

Он сматра да је на делу био трули компромис, односно да је Вучић хтео реконструкцију и чином подношења оставке на место министра одбране да истера на чистац Дачића да исто уради с полицијом.

- Дачићу је очито МУП важнији од премијерске функције, па је склонио Динкића и остао не само министар полиције, већ је добио и неке ресоре које су водили Динкићеви људи – објашњава Миливојевић, на шта се свела реконструкција Владе Србије истичући да би најпоштеније било расписати ванредне изборе.

- Други „пар кечева“ је да власт у Србији не сме да доноси одлуке док не пита Брисел и Вашингтон који сматрају да сада није време за изборе, па се уместо тога по српским медијима спинује популарност напредњака у народу од 40 одсто – каже Миливојевић
Грађански екстремисти

- Актуелна Влада Србије нема мандат за овакву политику коју води. Напредњаци и социјалисти су дошли на власт не као националне, већ као националистичке опције, а сада се понашају као екстремна грађанска политичка опција и више их занима да Србија некада уђе у ЕУ, него да сачувају Косово – указао је Миливојевић.

/ Вести /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP