Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117741
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6829099
Ko je na sajtu?
Imamo 79 gosta na mreži

UŽAS : LEKARSKA MAFIJA HARA U SRBIJI !


10.09.2013. / ree-Akademiasrbija
J. Rafailović

U Srbiji se mesečno ukrade više od 20 beba, a u poslednjih 40 godina nestalo je oko 10.000 novorođenčadi, tvrdi Vladimir Čičarević, predsednik Udruženja „Roditelji nestalih beba Srbije“ a nikada nije doneta nijedna presuda o krađi beba ! On dodaje da je bebi-trafiking svakog dana sve rasprostranjeniji.

 U mnogim bolnicama u Srbiji pronađen veliki broj duplih protokola i otpusnih lista s vešto zamrljanim pečatima i bez faksimila lekara, tvrdi Vladimir Čičarević iz RNBS

Čist kriminal
Čičarević za Kurir kaže da je bebi-trafiking kriminalna radnja, ali da je najmanje zastupljena u medijima zbog svoje složenosti, jer je reč prvenstveno o nepoznatim osobama.

- Statistika nikad neće biti u potpunosti tačna, a danas se zasniva na ličnim izjavama i ispovestima čitavih porodica koje su u određenom momentu posumnjale, pa samim tim i pronašle dokumenta koja ukazuju na to da im je novorođenče ukradeno na samom porođaju - objašnjava Čičarević i dodaje da nikad nijedna presuda u vezi s krađom beba u Srbiji nije doneta!

Prema njegovim rečima, u našoj zemlji ne postoji zakon o ukradenim bebama, pa sva prikupljena dokumentacija koja se priloži u privatnoj tužbi uglavnom zastari posle pet godina. Zakona se svi plaše jer su, osim lekara, u bebi-trafiking umešane i babice, čistačice, matične službe...
Dupli protokoli

- U beogradskom porodilištu GAK „Narodni front“ nađen je veliki broj duplih protokola, gde su prazna mesta porodilja u protokolima, a na otpusnim listama nije bilo faksimila lekara, dok su pečati klinika bili vešto zamrljani. Najčešći izgovori lekara su bili da dete nije preživelo porođaj zbog pupčane vrpce obmotane oko vrata, infekcije, kasno utvrđene mongoloidnosti, poremećaj rada srca...

Porodilje su u 80 odsto slučajeva išle na carski rez ili su bebe, ako su porođene normalnim putem, planski završavale u inkubatorima s raznim izgovorima lekara da majka ne može da vidi svoje dete. Nakon nekoliko dana te bebe su proglašavane mrtvim. U 99 odsto slučajeva roditeljima nije dozvoljeno da vide telo svog deteta. Svima su uglavnom pričane iste priče: „Mladi ste, biće dece“ - navodi naš sagovornik.

/ Kurir /

DA SE PODSETIMO !
 
SUD U STRAZBURU:SRBIJA DA REŠI SLUČAJEVE NESTALIH BEBA
27.03.2013. / Akademediasrbija
Po U Skupštini Srbije rekao da je Srbija po jučerašnjoj presudi Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Jovanović u obavezi da donese mehanizme u cilju ispitivanja nerasvetljenih slučajeva nestanaka beba. Pomoćnik ministra pravde Srbije Slavoljub Carić izjavio je danas da će se država na adekvatan način pozabaviti slučajevima nestalih beba u porodilištima i da treba pooštriti krivično zakonodavstvo u toj oblasti.

Povodom presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu da Srbija obezbedi naknadu roditeljima koji su pre više decenija izgubili navodno preminulu decu posle porođaja, ako se ustanovi da je bila reč o trgovini decom, Carić je rekao da u tom sudu verovatno ima još oko 100 takvih tužbi.

Sud je juče u slučaju "Zorica Jovanović protiv Srbije" ustanovio da, iako je procedura u bolnicima prilikom smrti novorođenčeta poboljšana, ništa nije urađeno da se ispravi nepravda prema roditeljima iz prošlosti. Slučaj je pokrenula Zorica Jovanović, čija je zdravo rođena beba navodno preminula 1983. u državnoj bolnici u Ćupriji.

Carić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je Srbija po jučerašnjoj presudi Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Jovanović u obavezi da donese mehanizme u cilju ispitivanja nerasvetljenih slučajeva nestanaka beba u porodilištima i da će te mahanizme oceniti Komitet ministara Saveta Evrope. On je kazao da u sudu u Strazburu verovatno ima oko 100 predstavki tih slučajeva i da će oni biti razmatrani kad Srbija uspostavi sve mehanizame koji su naloženi.

"To znači da ako Komitet ministara Saveta Evrope bude ocenio da su mere, odnosno doneti mehanizmi adekvatni, ti slučajevi će preći na domaći teren. Država će se na adekvatan način pozabaviti tim slučajevima", kazao je Carić. Ti mehanizmi moraju biti uspostavljeni godinu dana od pravosnažnosti jučerašnje presude u slučaju Jovanović.

Carić je naveo da mu nije trenutno poznato u kojoj fazi su ti slučajevi u Srbiji i istakao da bi trebalo da se pooštri krivično zakonodavstvo za slučajeve nestanka beba. Upitan da li je sud u Strazburu naložio da se u Srbiji formira nezavisna agencija koja bi se bavila tim problemom, Carić je kazao da Srbija može da izabere mehanizam kojim će rasvetliti te slučajeve, a da će adekvatnost donetih mera oceniti Komitet ministara Saveta Evrope.

Sud u Strazburu je juče utvrdio da je u slučaju Jovanović povređeno pravo na poštovanje porodičnog života, jer nije rasvetljen slučaj nestanka bebe, naveo je Carić i dodao da je slobodna procena suda da se za nadoknadu štete isplati 10.000 evra.

"Poenta nije u plaćanju naplate, mada to može da proističe iz presude Strazbura. Termin 'Ridres' mene više asocira na neku novčanu naknadu, a ne na ustanovljenje svih okolnosti slučajeva", kazao je Carić. On je dodao da je sud u Strazburu imao u vidu činjenicu da je država Srbija ipak preduzela neke korake u tom pravcu i da je donet zakon o evidenciji u oblasti zdravstva.

Borba za decu
Predsednik Udruženja „Roditelji nestalih beba Srbije“ Vladimir Čičarević najavljuje da će se za izgubljenu decu boriti na dva fronta.- Prvi front je kampanja za donošenje zakona o ukradenim bebama, uz peticiju. Drugi je prevencija bebi-trafikinga, promena politike i retorike prema porodiljama i bebama, kao i striktno i hitno donošenje akta od strane ministarke zdravlja o postupanju u vezi s mrtvim novorođenčadima - kaže Čičarević.

/Kurir ; Agencije /


 Komentar urednika Slobodana Maričića:

Ovaj članak pokazuje stvarnost života u Srbiji,i moral zdravstvenih radnika,  istražnih organa kao i same vlasti. Zamislite tu užasnu istinu: DA U  SRBIJI NESTANE SVAKOG MESECA DVADESETAK NOVORODJENIH BEBA !!!  Pa da se to dogadja u Indiji ili Kini sa po milijardu stanovnika i da čovek nadje nekakvo opravdanje, ali u Srbiji sa jedva sedam miliona stanovnika - to je bolesni, monstruozni zločin protiv naroda. Pa šta se političari pitaju zašto u Srbiji vlada bela kuga? Izračunajte 10.000 beba za  pedesetak godina ??? Javljaju se majke čija su deca , bebe nestali pre pola veka. Dakle zločin nije od juče već se sprovodi decenijama.

I niko nikada za ovo nije odgovarao. Šta onda reći o Srbiji, o zdravstvu o ministrima zdravlja i lekarima kojima poveravamo svoje živote. Jednostavno nema reči opravdanja za one koji trguju bebama kao sa robom ! Da se ja pitam , za takvo delo i bol nanetu majkama osudio bih na smrt svakog učesnika u toj najprljavijoj raboti.  Jednostavno nedostaju reči da bi se osudio ovaj zločin.  Srbija dakle nije normalna zemlja kada u njoj vladaju mafijaši u belim mantilima pored svih drugih mafijaša.

SRBIJA JE DOTAKLA DNO MORALNE KALJUGE. TO VIŠE NIJE NACIJA DOSTOJNA POŠTOVANJA, ZBOG TAKVIH NELJUDI I ZLOČINACA ! O KAKVOJ MI TO NEBESKOJ SRBIJI PRIČAMO ???


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP