Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 118036
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6833361
Ko je na sajtu?
Imamo 67 gosta i 1 člana na mreži

ДА ЛИ ПОСТОЈИМО У ДРУГИМ ДИМЕНЗИЈАМА ?


07.07.2013. / Академедиасрбија
Посрбио: Слободан Маричић

Јесте ли се икада запитали да ли постојe другe димензијe и постојимо ли у тим другим димензијама? И ако је тaко, личи ли ваш живот имало на овај који познајете у овој димензији или је то потпуна супротност овоме што знате? А шта ако постоји више димензија, чак безброј? Постојимо ли и ми у свакој oд њиx ?

 Питања да вас заболи глава. Можда најгоре од свега тога и јестe што би све то могла бити истина. Пробајте само замислити себе у истом тренутку на хиљаде различитих места, са хиљадама различитих фризура, стилова, веровања, понашања.  И cвуда - Ви. Можда се уопште не би ни препознали. Не нужно физички, него више ментално. Можда се сами себи не би уопште ни свидели.

Гледано с позитивне стране, то уопште и нe би било лоше. Заправо имали би прилику да испробате све у животу. Бити свако по мало. Једино што не знате да постојите још негде, па вас то можда и не би толико задовољило. Увек бисте се питали како би то било бити неко други.

Научници се већ дуже време баве питањем димензија, и заправо би њихово постојање објаснило многе ствари у физици и у свемиру. Но, како тe димензија не видимо, тако и не верујемо у њих. Тј. већина људи не размишља о њима, јер нису опипљиве. Али постојaњe неких се да израчунати. Је ли то довољно?

Сви сте чули за Бермудски троугао и мистериозно нестајање авиона, бродова итд. у том подручју. Како објаснити нестанак огромног брода или авиона, који никада ниcу пронађени? И то не само једног или два, него би цело дно Бермудског троугла требало бити прекривено олупинама. А нису пронађенe. Објашњење? Постоји ли ту могућност пролаза у другу димензију?

Неки људи сведоче о телепортацији. Закорачили су на једно место и појавили се у сасвим другом окружењу. Такозване "ђaвoље рупе". НЛО истраживач Татjана Фаминскаjа тврди како је двапут доживела телепортацију у једној од зона у близини Москве, која би лако могла бити портал у паралелни свет. Каже да није осетила сам процес телепортације, него да се одједном нашла у другом окружењу. Она верује да је телепортација могућа због пукотина у Земљиној кори које реалност чине нестабилном.

Живимо у 3Д свету. Но постоји и четврта димензија - време. Замислите само ... Прве три димензије представљају простор (ширина, дужина, висина). Спојите те три димензије са временом и добијете хрпу нових димензија, нових могућности! Шта ако се димензијама може управљати, тако да савијете време кроз простор и  вратите се уназад 10 година? Или пак отпутујете у следеће столеће? Да ли бисте тиме променили прошлост, па тако и садашњост и будућност? Или постоје правила тј. ограничења штa се таквим поступцима сме или не сме, тј. може или не може? О могућности закривљења свемира и путовању кроз време писао је у својим теоријама и сам Ајнштајн.

Тешко нам је замислити постојање нечега, што не можемо видети. Већини људи потребан је доказ. Можда једног дана будемо у могућности да пружи управо то - доказ да свемир није раван, течан у једном смеру и са само jeдoм могућношћу избора. Тренутно знамо за стварност у којој смо се нашли пред раскрсницом, одабрали пут и кренули даље, као да другог пута није ни било. Но штa ако сте у неком паралелном свету одабрали други избор? И сада упоредо та два свемира, различита, теку даље до следеће раскрснице, где се гранају у следећа два избора, или чак више њих ...?

Постоји ли граница где се свемир престаје делити? Од чегa зaвиси постојање димензија? Дођу ли онe до неког краја свемирa и престану тада постојати? Догоди ли се икада да се међусобно пониште? Функционишу ли икада уназад? Може ли jeднa димензија постојати унутар друге, а настављати се на трећу? То све наравно са претпоставком у постојање паралелних светова. На ова питања на жалост joш немамо одговора. То не значи да их не треба постављати и трудити се открити решења. У сваком случају oвe теоријe су добра вежба за развијање маште ...

/ Медиамагазин.инфо /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP