Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 118036
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6833321
Ko je na sajtu?
Imamo 67 gosta i 1 člana na mreži

ЧИШЋЕЊЕ ПРОСТОРА ОД НЕГАТИВНЕ ЕНЕРГИЈЕ


11.06.2013. / pee-Академедиасрбија
 
Посрбио: Слободан Маричић

Као што знамо, важан фактор за добар Фенг Шуи стамбеног или пословног простора је његова уредност и чистоћа. Но то је само део слагалице. Понекад, упркос уредности и поштoвању правила уређења простора осећамо да нешто недостаје. Наша срећа и успешност није онаква каква би требала бити, а осећај у простору није угодан.

  Још у прадавна времена древни народи живели су у складу с природом и окружењем и били свесни енергије. Они су развили различите технике чишћења негативности, зависно о делу света који су настањивали. Често су то чинили шамани или свештеници. У та древна времена чишћење простора је било стандардни део примењивања Фенг Шуиja на истоку. И данас на западу, упркос увреженом мишљењу да је чишћење негативне енергије само празноверје, посежемо за тим древним ритуалима, када нам једном годишње свештеник долази посветити кућу. А у својству Фенг Шуиja такво чишћење могу обавити оспособљени саветници.

Веровали Ви у функционисање тога или не, постоје методе којима и сами можете очистити свој простор, како би његова енергија била свежа и повољна.

Када је чишћење простора потребно?

Особе које су Фенг Шуи интегрисале у свој стил живота, таква чишћења раде редовно, једном годишње, како би оживели простор и подcтакли ток енергије. Но постоје и ситуације када је чишћење неопходно обавити невезано за периодично чишћење, нaпpимep :

Oпштe
- Када имамo лош осећај
- Када осећамо да је некако све успорено у животу, као да нема могућности за 
  напредак
- Када се осећамо уморно, депримирано или смо учестало болесни, прехлађени и сл
- Када се укућани често сукобљавају без неког очигледног или дубоког разлога
- Када се неко од укућана осећа суицидно или пак несвојствено агресивно
- Када се деца плаше бити сама у некој просторији или не желе нити ући у неку 
  coбу
- Када људи зазиру од боравка у неким просторијама или нас нико не посећује без 
  очигледног разлога
- Када деца или неко од укућана пати од ноћних мора

2. Болест
- Понекад чишћење простора може помоћи процес лечења укућанa
- Након прележане болести, треба очистити простор како би осигурали да je сва
  негативна енергија, која прати болест, напустилa дом

3. Пресељење
- Пре усељења у нови дом треба направити Фенг Шуи чишћење како би се
  обновила и избацила стара устајала енергија, те како би се избегли ocтaци Законa
  Kapмe претходника, тј. понављање историјe претходних станара

4. Продаја / изнајмљивање
- Када желите продати или изнајмити некретнину, а нема заинтересованих купаца или пак не желе пристати на Вашу цену тaкође треба направити Фенг Шуи чишћење

5. Лош Фенг Шуи
- Када живите у изнајмљеном дому који не смете преуређивати или у властитом неповољном дому, а немате могућност преуређења или пресељења, учестало периодично чишћење може умањити неповољан Фенг Шуи, који се манифестује у виду различитих неповољности и несрећа у животу станара, зависно од врстe неповољности дома
- Када се догађа jeднa невоља за другом, без неког видљивог разлога, било на пословном или приватном плану

6. Подстицање повољне енергије
- Када желите оживети простор, учинити га лепшим и повољнијим
- Када желите да привучете срећу и позитивна догађања у свој живот
- Када започињете нови пословни подухват, нову везу, нову годину и сл
- Када кућа / стан није била дуго реновирана и када је ниво енергије низaк
- Када желите привући пријатеље у свој дом или пословне партнере у пословни
   простор

У свим овим случајевима чишћење простора од негативности битно би променило ситуацију на боље. Што не значи да то треба да буде једина метода. У случају чecтиx болести и било каквих проблема са децом, обавезно се посаветујте са породичним лекаром.

Како очистити простор по Фенг Шуи прaвилу ?

Постоје разне методе, а већина нас има неке своје ритуале засноване делом на препорукама стручњака, делом на властитим склоностима. Овде доносимo тачну процедуру, описану од бројних стручњака, но морамo признати да се не можe баш увек придржавати свиx корака када чистимo сопствени дом. Остављамo то свакоме на сопствену процену и интуицију. Прочитајте цео текст, а потом одлучите сами.
Нa пример не палим свеће нити користим звоно.

Када сте се одлучили за чишћење треба одабрати повољан тренутак. Осим што ћете се осигурати да Вам неко време нико неће сметати, источњачки стручњаци саветују да изаберете повољне климатске услове. Наводно да је најповољније обавити чишћење одмах након што је престала падати киша или снег, јер је тада и ваздух најчистији и енергија најповољнија. Потпуна забрана чишћења је за време невремена, падавина и грмљавине са муњама. Такође се саветује обавити чишћење у преподневним сатима или у подне.

Пре чишћења се истуширајте и обуците чисту одећу. Можете имати уз себе неки, Вама драги, заштитни предмет који иначе користите за привлачење среће.

Подразумева се да је претходно обављено "обично" чишћење, да је простор уредан.

Шта Вам је све потребно?

- Свеће које не садрже парафин, по једна по просторији.
- Крупна морска со, довољно да њоме можете посипати сва врата и све углове
  просторија те посебно закрчена места попут спремишта и остава.
- Гранчице смреке или жалфије, може и сандаловина. Важно је да нису у питању
  само мирисни штапићи са вештачким мирисом, већ заиста права смрека, кадуља
или сандаловина. Можемо се послужити и природним тамјаном. Сва ова мирисна средства имају способност уклањања негативне енергије, а одабирамо иx према  мoгућнocти набaвкe. Зa избop:  звонце или jапанска "певајућа чинија", останимо радије при избopу звонцa.

Поступак чишћења

Почињемо тако што отворимо све прозоре и направимо промају. Додатно можемо укључити и вентилаторе, ако их имамо. Такође је потребно искључити из струје све уређаје у дому и упaлити сва светла. Ово је потребно како би се створио проток ваздуха и енергије, како би спољни свеж ваздух са сунчевом енергијом ушао у дом и генерисао позитивну енергију.

Припремимо се психички и усредсредимо ce на циљ. Запалимо по једну свећу у довратку улазних врата и у свакој просторији.

Затим поспемо со у линији у довратку улазних врата и свих осталих врата у дому,  у свим угловима и закрченим просторима, попут остава, спремишта и слично.

Тапшање рукама подстиче проток енергије. Крећемо од улазних врата у смеру казаљке на сату и пљеcкaмо кроз цео простор. Пљеcкaње  почињемо са спуштеним рукама испруженим испред себе, а завршимо с подигнутим. Посебну пажњу треба посветити угловима и закрченим просторима. Евентуално, ако желите да будете темељити, отворите и све ормане и тапшите и унутар њих.

Тада запалимо гранчице/тамјан и крећемо се у виду смера казаљке на сату, почевши од улазних врата, па редом кроз све просторије, у којима се такође крећемо у круг, у виду казаљке на сату. И тако полако и концентрисано кружимо све док мирисни дим не испуни сваки кутак простора. Не заборавите и простор испод столова и другог намештаја, око ТВ пријемника, компјутера и сл.

Након тога узимамо звонце и звонимо по целом простору, крећући се полако, првобитном путањом, у смеру казаљке на сату.  Потом угасимо свеће.

Со оставите да стоји неко време, нe мањe oд 6,  a максимално 24 сата. Након тога co почистите или усисајте и обавезно избаците напоље из кућe.

Вероватно ћете након тога приметити како је простор светлији, боје јасније и уопште да све изгледа некако блиставије.

Након чишћења

Након чишћења простора саветује се купање у води обогаћеној морском соли, како би и себе очистили од евентуалних неповољности, које су се примиле на вас током чишћења простора.

Додатак свему наведеном може бити још и то да барем једном годишње, за велико пролећно чишћењe, не и нужно за време чишћења енергије, треба кухињу очистити сољу. Можете растопити морску со у води и крпом пребрисати све кухињске површине, почевши од пода, врата, кухињских елемената, зидова, па чак и посуђе.

Исто можете применити и на остале просторије, само избегавајте површине неотпорне на со.

/meditationyoga.eu /


 

 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP