Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 118036
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6833376
Ko je na sajtu?
Imamo 54 gosta na mreži

ТАЈНА ВAШEГ ПРОШЛOГ ЖИВОТА


11.05.2013./ Академедиасрбија

Велики значај у откривању фрагмената наше прошлости садржан је у најјачој дисциплини дивинације и анализе кармичког пута - астрологији.

Астролошке анализе прошлих живота, које израчунавају и тумаче врсни светски астролози, помаже нам бољем разумевању властите природе и аспеката наше личности. Овe студиознe анализе могу расветлити и покренути интуицију и сећања на наша ранија искуства и прошле инкарнације. Када једном откријемо обрасце своје прошлости, тада можемо врло лако унапредити своју будућност уз помоћ астролошке анализе свог прошлог живота. Такође, можда ћемо открити како таква анализа мења читаву нашу ранију представу и поимање живота које смо до тада брижљиво неговали.

Када уистину сазнамо истину о себи и својим ранијим инкарнацијама, усвојиће ћемо нова сазнања о космичким законима. Дакле, сада, у овом животу, пружа нам се прилика да та сазнања проширимо. Хороскоп прошлих живота којег вам могу направити астролошки стручњаци резултат је прерачунавања односа и веза вашег датумa, сата и места рођења према положају сазвежђа Зодијака сада, и много стотина година уназад. Тиме, наравно, нећете сигурно сазнати јесте ли у прошлом животу били, на пример, Карло Велики или Клеопатра, но још увек вам остаје низ занимљивих запажања уз помоћ којих ћете одгонетнути тајну каква сте особа били, где сте живели, какво је било ваше имовно стање, ниво ваше религиозне свести, чиме сте се бавили, како је изгледао ваш емотивни живот, што сте успешно привели крају а што сте пропустили да урадите те што вас чека већ сада, у овом животу.

Сећање на раније инкарнације

Главни разлози зашто се не сећамо својих ранијих инкарнација представљени су оним што психолози називају двема највећим траумама у нашем животу - траума рођења и траума смрти. Још један, такође, битан разлог је тај што би сећање на раније животе и мешање слика из две инкарнација само стварало конфузију у вези с осећањем идентитета наше личности. Међутим, у одређеним случајевима наше еволуције, када нам је можда потребан убрзан развој или ако смо се дуго вртели у зачараном кругу и правили исте грешке, сећање на раније животе може нам помоћи у том развоју, јер нам омогућава да увидом у оно што смо раније били и чинили, схватимо зашто смо сада оно што смо и зашто нам се догађа оно што сада пролазимо.

Сећање на раније животе на санскриту се назива Јати-смара. Постоји низ случајева који су академски проверени, а који нам уистину пружају доказ постојања особа са врло јасним сећањем на своје прошле животе.

Астролошким приступом долазимо у контакт "са собом" из претходних живота искључиво на интелектуалан и индиректан начин који, без обзира на то колико верујемо у реинкарнацију као чињеницу, за неке нема ону визуалну уверљивост и емоционални набој као неке друге технике враћања у раније животе, које нам омогућавају не само да се сетимо тих живота, већ и да из њих поновно проживимо поједине сцене на тако импресиван начин као да се оне тог тренутка уистину догађају.

Једна од таквих најефикаснијих техника враћања у раније животе је такозвана хипнотичка регресија, која се састоји у томе да се субјект уз помоћ хипнозе (за то је потребан апсолутно стручан и искусан хипнотизер) врати у неки од ранијих живота. Та се техника већ више од 25 година користи са великим успехом, највише у САД-у и Енглеској. Терапеутска корист регресије највишe је у томе што субјект спознаје како је за све што му се у садашњем животу дешава, било добро или зло, искључиво узрок он сам, а не нека безлична сила изван њега, нека неумитна судбина која му према неком каприцу одређује живот и смрт.

Поука је искуства реинкарнације афирмација слободне воље појединца, али у оквиру строгих закона космичке правде, познате под термином Карма. Као животне јединке имамо апсолутан избор чинити све што желимо, али уз ту слободу неумитно иде и нужност схватања да за то сносимо и одређене последице, ако не у овом животу, онда у следећем.

Анотација и анализа снова такође може пробудити наша најдубља сећања, јер су снови путовања с ону страну времена која нам дају наговештаје који би могли открити ко смо били, шта смо сада и куда идемо. Патањалијеве Јога-сутре, најстарији jогa текстови, истичу како се искуства из свих пређашњих живота налазе у Цити, тј подсвесном уму. Ова искуства напредни спиритуални адепти Jоге могу према вољи извлачити на површину помоћу апсорпције мисаоних таласа. Патанђали је записао: "Концентришите се на утиске из прошлости, упознајте раније животе." Ово су само неки од метода контактирања с нашим ранијим животима.

Увод у личну историју

На основу најстаријих веровања и многих савремених тумачења у току многих миленијума сви ми ћемо се реинкарнирати безброј пута као свеци и грешници, богати и сиромашни, мушкарци и жене. Боја коже биће нам бела, црвена, црна, жута, а према националности ћемо бити све - од Келта и Вавилонаца, полинежанских и Азербејџанаца, преко Индијаца, Азтека, Тибетанаца, Кинеза, Порториканаца и Саксонаца. Умрећемо на разне начине: у колевци, на бојном пољу, у властитој кући или у старачком дому. У свим тим разним инкарнацијама доживљавaћемо све што је човеку дато - тугу и радост, успехе и поразе, љубав и мржњу, све док поступним самоосвешћивања и само-реализацијом не постанемо "пoтпуни људи" и попут Гаутама Буде више не морамо бити укључени у циклус рођења, смрти и поновног рођења.

Колико ће овај процес само-реализације и ослобођења трајати, зависи од нас самих и од тога какву смо карму, добру или лошу, навукли на себе. Неки заговарачи спомињу тзв. "Велику годину", време које је потребно да Зодијак пређе комплетан пут око свих сазвежђа - око 25.000 година. Хиндуси, који овај циклус називају Калпа, сматрају како је тај циклус далеко дужи. Теозофи, који су своје идеје заснивали на древним индијским учењима, слажу се с том констатацијом. Они сматрају како је наш стални циклус реинкарнирања део општег процеса спиритуалне еволуције целога свемира. Према њима, људи никада не могу превладати потребу за новим искуствима, па је и циклус реинкарнирања бескрајан.

Већина религија у којима је реинкарнација дeо доктрине, сматра како процес тече баш овако. Сваки пут на почетку циклуса Бог ствара нову гарнитуру душа: невиних, чистих и неискусних, које живе као у рајском врту. Али како им животи расту, оне постају све овоземаљскије, више материјалистичке и све више одвојене од Бога, све док на врхунцу отуђивања потпуно не утону у материјализам. Иако су тада сасвим удаљене од Бога, у њима је још увек скривена божанска искра која их је прадавно и створила. Њихов задатак у другом делу циклуса садржан је у томе да у себи развијају ову "божанственост" све док она не прожме цело њихово биће, када се поново могу сјединити са својим Творцем.

Сличну паралелу имамо у процесу материјалне еволуције. Наш Сунчев систем, на пример, према теорији савремених научника, настао је из праисконског облака гаса, у коме су атоми лебдели слободни и "невини". Затим се постепено, због деловања силе гравитације, ови атоми збијају у материјалне облике из којих се стварају минерали и метали. Тада се догађа невероватан догађај "pазвијенији" атоми претварају се у молекуле, који на одређеном ступњу развијају способност репродуковања властите копије и тако се рађа живот на Земљи. Молекули постају ћелије, а ћелије постају организми и тела. Од појединачних тела настају људске заједнице. Наравно, лако је схватити како је ова аналогија помало натегнута и на лабавим ногама, али је интересантно како еволуција материје иде према сличној логаритамској временској скали као и еволуција духа.

Од Биг бeнга обе еволуције су у почетку врло споре, затим постају све брже и на крају се страховито убрзавају. Ово убрзање обухвата и све бројнију појаву људских живота на Земљи. У дивљим и номадским данима праисторије, живот се једва мењао од једног миленијума до другог. Душе су се полако утапале у земаљски живот, с дугом паузом између две узастопне инкарнације, која им је била потребна како би се опоравиле од шока због уласка у телесни свет. Поред тога, будући да је индивидуалност једва била развијена, одређени број новообликованих душа могао се инкарнирати у истом телу, у коме су делиле храну, ваздух и начин живота, јер још увек нису биле спремне за лично, тј персонализовано искуство.

Међутим, данас је ситуација сасвим другачија и свако ко је сада жив иде путем индивидуалне само-реализације. Чак и урођеници, који још увек живе у каменом добу на Новој Гвинеји или у Амазонији, имају јасно развијену индивидуалност, с више избора и проблема него икада пре. Такође, данас на Земљи има више људи него икада у познатој историји. Свака душа жели, ако је могуће, бити на на нашем планету у току овога века, због страховитог убрзања у спиритуализацији свести и нико не жели да пропусти ову прилику.

Пре него што размотримо образац индивидуалног развоја из jeднe инкарнације у другу, морамо објаснити неке термине који се ту употребљавају. Наша душа је вечити животни облик којег покушавамо да еволуирамo. То је свакако далеко већи и комплекснији ентитет него што ико од нас схвата, јер у садашњој инкарнацији долазимо у контакт само са њеним малим делићем.

У сваком животу рађамо се са одређеном личношћу, која се састоји од неких елемената матрице душе, као што на пример глумац користи неке - али не и све - квалитета своје личности како би изразио неки лик на позорници. Само неколицина високо самоспознатих особа има блиски контакт између своје земаљске личности и своје вечне душе. То су обично jогији, свеци, пророци и оне ретке особе високог етичког интегритета за које осећамо како имају додатне богате димензије у својим особностима.

Наша личност, иако је присутна од рођења, може се развијати искључиво кроз сам живот. Она напредује - или назадује - зависно од тога како реагује на животне околности у којима се налази. Све што нам се у животу дешава - сретне и несретне прилике - само су лекције које требамо савладати на путу ка савршенству и ослобођењу. Када умремо, целокупно искуство се дестилише и концентрише те улази у склоп наше вечне душе чији је спољашњи омотач суптилно тело које се састоји од лажног ега, интелигенције и ума. Ништа није изгубљено.

Заправо, сва искуства из рaнијих живота одређују какву ће структуру имати наша садашња инкарнација. Свака особа има тенденцију да развију одређен суптилни облик, вањску површину која је очигледна и лако уочљива свакоме ко нас познаје. То је наш лажни его, Аханкара. Сви смо ми заљубљени у свој его. Он садржи некритичку и идеализирану слику коју имамо о себи, начин на који замишљамо себе и лик којег желимо представити свету. Када нам тело умре, его не умире заједно с њим. Уз њега, интелигенцију и ум, оно што преживљава као саставни и интегрални део нас назива се Јива-атма, душа, онај истински унутрашњи део наше личности којег можемо назвати нашим правим Ја.

Постоји и један други начин, који заговарају одређени аутори, уз помоћ којег можемо посматрати нашу душу и нашу личност. Њих обликују две врсте суптилне материјалне енергије коју можемо назвати Дух и Психа. Дух је мушка, Јанг начело нашег живота, који није прерогатив само мушкарца. Свако живо биће начињено је од испреплетеног деловања Духа и Психе, а Психа је, супротно Духу, женско или Јин принцип. Општа склоност мушкараца, бар до времена равноправности жена и феминистичких покрета, била је развијање њиховог Духа, док су жене првенствено развијале Психу. Наравно, треба схватити како је ово само генерализација с многим изузецима. Ни на који начин Дух није супериорнији од Психе. Дух и Психа узајамно се допуњују и да бисмо постали целовита особа морамо развијати и једно и друго.

Кључни живот

Иако сви живимо у хронолошком редоследу, наш спиритуални прогрес није нужно тако линеаран. Наш садашњи живот није увек неизбежна последица живота који је непосредно претходио. Он је можда у вези с другим животима из давне прошлост или је тек прва људска инкарнација.

Овде можемо применити једну врло подесну аналогију са позориштем. Неки глумци, који не размишљају о уметничком развоју, обично су склони играти одређени карактер, који се понавља из улоге у улогу. Други више воле да учествују у целом репертоару улога, играјући једну недељу у комедији, а други у трагедији, делом због промене, а већим делом што у разноврсности улога могу научити далеко више. Исти случај је и са реинкарнацијом. Понекад је промена потребна једноставно због ширине искуства, а понекад сву енергију морамо концентрисати на један аспект живота, којег бисмо иначе пропустили.

Процес узрока и последице, који се назива Карма, понекад се приказује као чин одмазде, оштра рука Бога која се попут карате ударца спушта на ваш грешни врат. Ту се Бог чини као књиговођа који савесно води евиденцију о свом злу и добру које чините у животу и ставља их у одговарајуће колоне "дугује" и "потражује". Но, чини се како је Карма ипак више креативан процес, начин на који природа помаже живим бићима да постану све сложенија, савршенија и само-довољнија. Спиритуална еволуција има своје законе који обухватају љубав, сарадњу, разумевање, толеранцију и одговорност. Како бисте били зрела душа, морате научити како волети своје непријатеље, те морате схватити како су и они људи слични вама. Управо је то и вечити узрок свих наших инкарнирања у физичком телу - све док не схватимо како је коначно ослобођење могуће тек кад будемо спознали љубав према свему што постоји као врховно начело постојања.

Кључни живот је, дакле, незавршена тема на коју морамо додати још варијација у садашњој инкарнацији. То може бити живот одређеног типа, можда као и онај који сте управо живели, или може бити амалгам неколико претходних живота. Сврха вашег садашњег искуства је одговор на овај Кључни живот. Најважнија искуства која вас очекују биће управо таква која ће вас подвргавати тестовима и искушењима помоћу којих ћете, ако их успешно савладате, даље развијати оне аспекте душе који сачињавају вашу садашњу личност.

У односу на претходни, постоје четири врсте живота којег сада можете водити:

1. Живот континуитета

2. Живот који је реакција на рaнију инкарнацију

3. Реинкарнацијски врхунци и слепа улица

4. Нови реинкарнацијски живoт

1. Живот континуитета

У оваквом животу особа наставља сличну линију развоја коју је следила у ранијим инкарнацијама, дакле игра одређени карактер. Када се то догоди, астролог врло добро зна како увек постоје везе између вашег хороскопа сада и хороскопа вашег Кључног живота. Можете бити рођени истог месеца, тако да Сунце лежи у истом зодијачком знаку, али то није битно. Већа је вероватноћа да је ваш Месечев знак у овом животу исти као и ваш Сунчев знак у ранијeм животу. Свакако, у свакодневним аспектима вашег живота - професионалној каријери, способностима, емоционалним склоностима - може бити многих сличности између вашег живота Онда и Сада. То значи како сте ангажовани на неком дугорочном напору - можда да се специјализирате за одређену вештину или да извежбате једну страну вашег карактера за неку посебну сврху у будућем животу. Узмимо очигледан пример живота Joванке Орлеанке, која је провела неколико ранијих инкарнација увежбавајући се за специјалну улогу коју ће касније играти у историји. Живот Винстона Чeрчила био је кулминација неколико сличних инкарнација, у којима је личност увек била снажна и јасна, иако помало ексцентрична. Винстон Черчил је иначе био скуп психолошких контрадикција. У сврху обављања свог посла у Другом светском рату, он је морао занемарити неке аспекте развоја душе, нарочито нежнију страну своје психе, коју није могао испољити усред ратних околности и због свог ратоборног духа.

2. Живот који је реакција на пријашњу инкарнацију

То је врло чест животни стил, тако да је већина људи заузета управо оваквом врстом развоја душе. Он значи да је наша садашња инкарнација директна реакција на ранији Кључни живот. Другим речима, то значи да плаћамо старе дугове и "чистимо" лошу карму. Постоји много начина на које се то може учинити, од који су следећи најчешћи:

а) Телесна или душевна болест

Многи од нас пате од лошег здравља, било акутног било хроничног, које је последица нашег властитог понашања у ранијим животима. Ако је особа телесно слепа, вероватно је била духовно слепа у неком ранијем животу или је одвраћала поглед од људи којима је била потребна њена помоћ.

Ако сте глуви, то значи како раније нисте хтели слушати глас властите савести или нисте хтели чути вапај других који су вас преклињали за помоћ. (Да ли Лудвигу ван Бетовену, једном од највећих композитора свих времена, глувоћа била функционално потребна како би се потпуно окренуо унутарњим звуковима?

Ако вам је оболeо неки витални орган, можда сте нанели повреду другој особи на том истом месту "око за око" или сте то учинили метафорично. Многи људи који пате од мигрене вероватно су "сломили" нечије срце у пријашњем животу. Ако сте душевно оболели у овом животу, можда сте били сувише тврдоглави и арогантни у свом погледу на свет у некој ранијој инкарнацији. Ако вам се због неспретности стално догађају несрећни случајеви, онда сте својом лакомисленошћу или немилосрдношћу у вашем Кључнoм животу доводили у опасност животе других људи.

Езотерично учење о Карми тврди како је болест процес прочишћења. Болест омогућава души да развије окоштале навике које су у току многих живота успоравале њено напредовање. Душа често изабере живот у коме мора трпети велику патњу како би излечила неки део себе, на пример личност која је постала сувише материјалистичка. Ако личност из пpвe инкарнације у другу, тврдоглаво одбија остварити сврху коју душа има у свакој инкарнацији, онда душа преузима драстичне мере како би присилила личност да пробије блокаду ка спиритуалној еволуцији. Какве ће те мере бити и у ком обиму, зависи од Карме сваког појединца.

б) Породична неслога

Под овим се подразумевају сви блиски односи у које ступамо било због околности, било због неумољиве судбине. То су омиљена средства која вас приморавају да се суочите с последицама властитих акција. Ако сте агресиван супруг који малтретира своју жену у овом животу, следећи пут ћете ви бити та жртва. Ако сте "емоционални вампир" у једном животу, који исисава животну снагу беспомоћног брачног партнера, у будућности ће улоге бити промењене.

Ако се почнете понашати добро, зарадићете добру Карму у будућим животима. Породица која зрачи срећом заслужила је право на радост добрим понашањем у прошлости. Сви они који верују у реинкарнацију сматрају како се лоша Карма може "опрати", тј анулирати добрим мислима и позитивним акцијама. Особа која је ухваћена у кармичку матицу, збуњена и ужаснута трагедијама и несрећама које јој се догађају једна за другом, мора схватити да је у ранијим инкарнацијама имала негативне мисли, осећања и дела према другим живим бићима.

Особа која не жели жњети оно што је посејала, мора по сваку цену истрајати у томе да практикује одсуство зла у мислима, речима и делима својим. Мисли испуњене похлепом, завишћу, љубомором и мржњом, ретко делују на жртву којој су намењене и уместо тога враћају се пошиљаоцу као бумеранг, правећи пустош у његовом властитом животу. Таква Карма, која се испољава као болест или тежак живот, може бити последица акција у овом животу или дуготрајног понашања у ранијим животима, све док бол и патња не постану толико велики и док личност не схвати сврху због које се инкарнирала и не настави са даљим духовним усавршавањем.

ц) Злоупотреба

Ако злоупотребљавате неку вештину или таленат у једном животу, оне вам могу бити ускраћене у следећем. Они који уживају певати, а немају нимало слуха, вероватно су у прошлости злоупотребљавали уметност музике, на пример као безвредну пропаганду или су можда пропагирали средства која људима наносе било какав облик штете, телесне или душевне.

3. Реинкарнацијски врхунци и слепа улица

У одређеним периодима, због свесне намере или лоше карме, душа доживљава живот који је реинкарнацијски врхунац или слепа улица. То може бити и кулминација целог низа живота у континуитету, или драматичних живота који су реакција на прeђашње, у којима се лекције никада не науче. Ово су негативни путеви који воде у реинкарнацијске слепе улице. Но, има и позитивних путева. У сврху полагања неког великог моралног испита, потребно је да све своје снаге уложите у ситуацију у којој су сви изгледи против вас. Тек када то учините, свим срцем и телом ангажовани сте на одређеном аспекту живота и тек тада тријумф или неуспех имају правог смисла. Адолф Хитлер је пример живота који се завршио у реинкарнацијској слепој улици, а Алберт Ајнштајн је пример живота који је био реинкарнацијски врхунац.

4. Нови реинкарнацијски животи

На крају, постоје и нови реинкарнацијски животи, који представљају потпуни прекид са ранијим степеном развоја. Они могу доћи после било која преостала три типа живота, али највише, наравно, послије реинкарнацијских слепих улица. За неке, они ће бити срећно ослобађање после читавог низа мучних напора или једноставно могу бити почетак новог низа живота у континуитету.

Сећања на прошле животе

Свако од нас у току свог живота гради слику о себи која има мало сличности са особом каква смо у збиљи. Ова слика може бити пројекција наших властитих жеља или може бити прилагођавање које чинимо како бисмо се уклопили у жеље других. Типични примери су вечити шаљивџија (што се крије иза те веселости?, Домаћица и мајка (која живи само за децу и мужа, а никад за себе), салонски филозоф (утонуо у комфор властитих самозадовољних претпоставки), итд. Пожељно је извршити мало самосталне анализе. Пре свега размислите о свом ДУХУ. Која је то најјача сила која вас мотивише у животу? Које су ваше највеће моралне тешкоће? Где су ваше слабости када дође до суочавања са проблемима и што је још битније, у односима са другим људима? Какво сте ви биће?

Затим размислите о својој унутрашњој ПСИХИ. Какав је ваш свакодневни емоционални карактер - јесте ли топли, брижни, пријатељски расположени, критични или било шта друго? Како брзо реагујете на догађаје око себе - јесте ли организовани, растресени, конзервативни или цело време трагате за експерименталним решењима? Каква врста емоционалног живота вам је потребна - волите ли се мазити, јесте ли посесивни, независни, ненаметљиви? Замислите себе у гомили. Затим покушајте себе видети одозго, оком камере која зумира надоле ка вама и неколико секунди приказује само вас. Настојте да ухвати бит своје личности у тих неколико секунди. Покушајте себе описати у једној реченици. Ово су само игре које не треба схватити сувише озбиљно. При томе вам може помоћи ако наговорите пријатеља или рођака да с вама учествују у игри и анализирајте карактер један другог на исти језгровит и сажет начин.

Сећања на прошлост

Сада размислите о свему ономе што вам је енигматично, погледајте себе дубоко унутра, анализирајте своје снове, коинциденције и психолошке опсесије које би могле дати кључ за откривање ваших ранијих живота.

Навешћемо неколико ствари које такође могу бити од велике помоћи:

1. Историјски периоди

2. Стране земље

3. Љубав према антиквитетима

4. Жива сећања

5. Везе с другима

6. Сексуалност

7. Занимање и стил живота

1. Историјски периоди

Када гледате неки филм, читате роман, учите у школи историју или када сте у посети некој историјској згради - постоји ли одређени период у прошлости који вас посебно привлачи? Ако је тако, покушајте да пронађете разумне разлога за то. Је ли то посебно неки романтични период или га је таквим начинио аутор? Да ли је ваше искуство сувише ограничено - другим речима, ако сте читали романе из далеке прошлости, привлачи ли вас највише живот какав се одвијао у Француској у 18. веку? Или можда постоји прејак утицај других људи - ваше породице, на пример, или пријатеља који је опседнуто заинтересован за Индију или Мексико? Покушајте запазити разлику између истинског уживљавања и пуког фантазирања.

Одбаците што је више могуће сва она сањарења "зар не би било дивно када би ...?" која вас одвајају од оних јасних унутрашњих осећања како сте заистa учествовали у Кocoвском бojу или у неком другом историјском догађaју.

2. Стране земље

Исто начело мора се применити и на сваку страну земљу или нацију за коју осећате да сте ирационално везани. Претпоставимо да осећате изразиту привлачност према Немачкој. То није сећање на неку ранију инкарнацију у Немачкој, ако једноставно почива на уживању у немачком пиву или у Баховој музици. Међутим, ако вас фасцинира сам звук немачког језика, посебно ако га никада нисте учили, или ако вас необично привлачи нека од некарактеристичних регија која се не спомиње у туристичким проспектима или још више, ако је ваша љубав према Немачкој комбинована с посебним историјским периодом, онда је то можда ехо из неке раније инкарнације.

3. Љубав према антиквитетима

Можда имате посебну склоност и привлачност према антиквитетна предметима, портретима или другим старинама које поседујете или сте видели код других. Такође, можда осећате како вас посебно привлачи нека позната историјска породицa или неко презиме које вам стално пролази кроз главу, иако заправо никада нисте срели никога ко се тако зове. Такве жудње могу бити проузроковане далеким сећањем како сте некада можда поседовали тај антиквитет или сте припадали тој породици или сте можда радили за њу.

4. Жива сећања

Понекад можете имати сан или ноћну мору која се стално понавља: можда о ужасној смрти, или сукобу којег бисте радије избегли, или о јасној слици неког предела, лица, стила одеће или било чега што би могло бити сећање на ранији живот.

5. Везе с другима

Пријатељи и непријатељи који вас окружују у овом животу вероватно су били заједно с вама и у ранијим животима. Нека вас у трагању за ранијим егзистенцијама воде интуиција и сећања која вам се јављају, али при томе не заборавите да као и на сваком суду, ово могу бити само посредни докази, а никако и не директни доживљаји сведока. Исто тако, можете контактирати и неку особу која има парапсихолошке способности или медијима који имају јасне слике о вашим ранијим животима. Наравно, јасно је како морате имати поверења у такве особе у оној мери у којој мислите да то заслужују. Међутим, у целости, ви сте сами себи најбољи судија. Дакле, желимо вас охрабрити да кренете у потрагу за самим собом. Чак и ако не дођете ни до каквих одређених закључака, труд вам неће бити узалудан.

Уколико међу вашим познаницима постоји једна или две особе са којима имате изразит однос, добар или лош, можете га искористити као полазишну тачку за мисаона путовања у прошлост. Користећи властиту имагинацију, као и астролошка тумачења врсних астролога, можете сазнати коју сте врсту Кључних живота имали у прошлости као и врсту Карме која је била између вас.

6. Сексуалност

У астролошким тумачењима постоје делови који ће вам помоћи да одредите који сте пол били у вашем последњем животу, као и који ћете пол бити у следећем животу. Медитирање о овој ствари такође је врло корисно. Имајте на уму како је сврха одређеног сексуалног идентитета пре психолошка него у сврху размножавања људске врсте. Одређени пол даје облик вашим циљевима и погледу на свет више него иједан други фактор. Понекад он афирмише ваш темперамент, понекад придодаје пикантност вашем животу тиме што је у конфликту са вашим карактером у целини.

Ако осећате како сте дубоко сигурни у своју сексуалност, без икаквих сумњи или психичких напетости, онда сте вероватно били тог истог пола у неколико ранијих живота. Ако препознате амбивалентност у својој природи, можда сте управо променили пол у односу на пређашњу инкарнацију или га се управо спремате променити у следећој инкарнацији. Ово посебно важи уколико сте мушкарац чија психа доминира над духом; а ако сте жена, онда вам је дух јачи од психе. Исто тако, можда имате визије о себи као особи супротног пола. Напоменимо како је ово једна од најмоћнијих и најчешћих интроспекција које неко може имати о својој ранијој инкарнацији.

7. Занимање и стил живота

Можда дубоко у себи осећате слутњу или имате предосећај како сте некад били војник, блудница, научник или било што друго у ранијем животу. Ако за то нађете астролошких доказа, онда значи да сте о себи открили једну важну истину.

Но, и овде треба применити уобичајене предострожности. Подвргните дубокој сумњи сваку своју мисао како сте некад били славна особа или сте били на неком значајном политичком положају те како сте утицали на развој догађаја у свету. Одмерите у себи у каквом је односу такво хипотетичко раније занимање с вашим данашњим животом и занимањем. Можда је у питању само компензирање ваше властите маште за безначајан и анониман живот којег данас живите? Или постоји нека структурална веза између вашег посла некад и сад? Слаже ли се одређени посао из ранијег живота са данашњим или му је он потпуна супротност? Не дозволите да ваше магловите слутње имају већи значај од онога што оне у ствари јесу. Можда је могуће да сте толико чврсто укотвљени у овом животу да никад нећете имати никакве везе с прошлошћу. Не очајавајте - ту вам може помоћи астрологија.

/ Из књиге : "Да ли je реинкарнација мит или збиља? слободни.нет /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP