Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 107807
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6700240
Ko je na sajtu?
Imamo 56 gosta i 1 člana na mreži

ТЕРАПИЈА ПРОШЛИХ ЖИВОТА


31.03.2013. /  pее-Академедиасрбија

Приредио за објављивање на српском: Слободан Маричић

Циљ терапије прошлих живота је да се успостави или поправи хармонија у садашњем животу уз помоћ елиминације заостатака из прошлих живота.

Према многим практичарима на овом подручју, већина човекових унутрашњих сукоба и проблема у овом животу често воде порекло од доживљених траума у неком од прошлих живота. Ту се ради о емоционалним, менталним, физичким и духовним заостацима који су се задржали из прошлих инкарнација и који сада утичу на (или 'контаминирају') искуства у овом животу.

Ти заостаци се сматрају једним сувишним и непотребним теретом којег људи носи са собом из живота у живот и који их спречава да потпуно и правилно доживе садашње догађаје, као и да примају и испољавају љубавна и друга емотивна осећања током садашњег живота. Они могу да утичу на човеково понашање и односе с другим људима, на његове карактерне црте, на оно што он воли или не воли, да узрокују његове фобије итд; буквално, могу да утичу на сваки аспект његовог живота.

Уз помоћ техника терапије прошлих живота, могуће је открити оне догађаје из прошлих живота који су изазвали одређене трауме. Разрешењем тих траума и њихових заостатака могуће је ублажити или потпуно отклонити све конфликте из садашњег живота.

Човеков ум тежи ка комплетирању сваког доживљаја или искуства. За њега свака прича мора да има свој почетак, средину и крај. То је управо и један од разлога зашто ТВ серије-сапунице уживају толику популарност јер се радња стално одиграва, а човек их прати очекујући финално разрешење неке измишљене драме или конфликта. Људски ум се тешко мири са тзв. незавршеним пословима, причама и догађајима или траумама које су остале отворене. Тако он тежи да комплетира сваку конфликтну ситуацију и све док му то не пође за руком, ту остаје једна стална зебња или немир. Неспособност да се нека прича доведе до закључка може надаље да проузрокује јос већи немир и унутрашње незадовољство.

Код проучавања прошлих живота људи, испоставило се да бол због неког "незавршеног посла" може да нагна човека да срља из једне инкарнације у другу, како би нешто комплетирао. То може да буде са сврхом ублажавања емоционалног бола услед неких неспоразума са вољеним особама из прошлих живота, непренесених осећања, неисказане љубави итд итд Онда у идућем животу, људско биће у менталном стању у каквом већина нас јесте, тешко да успе био шта од тога да 'заврши', боље речено, оно у већини случајева ствара још више драма, 'незавршених послова' и тзв. 'Кармичких дугова'.

Сврха терапије прошлих живота је откривање догађаја из прошлих живота у којима су настале одређене трауме, као и елиминација заосталих остатака уз помоћ њиховог решавања, с тачке достигнутог стања свести у садашњем животу одређене особе. На тај начин се тежи остварењу једног перфектног мира у телу, уму и души човека.

За време истраживања прошлог живота, од особе која га је живела тражи се да у детаље и опише све што се дешава и након њене смрти у прошлом животу. Тек када људско биће напусти земаљску раван, слободно од било каквих заостатака и када се оно потпуно стопи са Светлошћу, односно, пређе у 5-ти дензитет, онда се терапија тог прошлог живота сматра завршеном.

Терапија прошлих живота је у својој суштини једна духовна психотерапија.

Постоје најмање четири нивоа на којима може да почива значај регресије или повратка у прошле животе. Један од најплићих нивоа је тај што једно такво искуство може да буде за некога забавно у смислу да човек може да сагледа целу једну палету својих личности и улога у разним драмама из прошлих живота. Ту се ради о једној обичној екскурзији кроз време.

Други ниво има терапеутски значај. Многи емоционални проблеми и унутрашњи сукоби могу се брзо и ефикасно разрешити кроз регресивну терапију прошлих живота. Такође и многе друге болести и физички недостатци могу бити психосоматске природе, те се и та стања могу драстично поправити или излечити након успешно спроведене регресивне терапије.

На трећем ниво можемо навести духовно образовање. Овде човек може да спозна једну ширу духовну реалност као и сврху свог живота кроз прошлост, садашњост, ау неким случајевима и будућност. Ту човек може да спозна и једну дубљу компоненту значаја својих веза са другим људима у смислу трансперсоналног аспекта егзистенције.

На четвртом нивоу, човек може да доживи неописив осећај Јединства с Једним, своју везу са свим и свачим у овом универзуму или себе као једног дела целокупног Божјег Бића или Свега Што Јесте.

Дакле, морамо опет нагласити да се овде ради о једној духовној психотерапији.

Хипноза је класичан начин за приступ сећањима на прошле животе. Прву књигу на тему откривања детаља из прошлих живота уз помоћ хипнозе написао је Kол. Алберт де Рошас и она је била објављена у Француској 1911. године. Касније су на ту тему доста писали Мореj Бернштajн (Morey Bernstein (The Search for Bridey Murphy), Дик Сурфен (Dick Surphen ), Е. Фиоре (E. Fiore), Х. Вамбах ( H. Wambach), Ј. Вoткинс (J. Watkins) , C. Сноу (C. Snow) , В. Балдвин (W. Baldwin) и многи други.

/ Izvor : Metafizika /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP