Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108009
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6701729
Ko je na sajtu?
Imamo 51 gosta na mreži

NA RASKRŠĆU SUDBINE


29.03.2013. / ree-Akademediasrbija

Predrag Petković

Postoji dva načina da proniknemo u prošle živote: prvi je regresija, kada se na poseban način osoba uvodi u sećanje na prethodne živote.

Duša se tada ponovo sreće sa davno zaboravljenim događajima. Drugi način je karmička astrologija, gde na osnovu pozicije planeta u trenutku rođenja možemo da vidimo odakle je duša došla, gde je živela, šta je radila u prethodnom životu, odnosno kakvu je karmu donela i zbog kakvih dela. Na taj način dobijamo mapu putovanja duše, bez koje ne možemo rešiti problem.

Kad sagledamo zbog čega nam se dešavaju određene situacije, s obzirom da ništa nije slučajno, postavlja se pitanje koliko možemo da utičemo na našu stvarnost. Odgovor je, naravno, da što više znamo, više možemo da je menjamo. Neznanje je naš najveći neprijatelj. Mnogi su bili zapanjeni kada su saznali šta su radili u prethodnim životima, jer im je to dalo odgovor na pitanje zašto im se danas dešavaju određene situcije. To saznanje nije samo puka informacija. Ono predstavlja ključ za rešenje problema.

Istina je da postoje i momenti kada situacija ne može da se popravi, kada nemamo rešenje za neki problem, već moramo da ga prihvatimo i da sa tim živimo. To se dešava u slučaju fiksne karme, koju nije moguće menjati. Ako ne možemo da promenimo situaciju u kojoj se nalazimo, možemo da promenimo pogled na nju, da zauzmemo drugačiji stav i da je na taj način lakše podnesemo.

Šta ne valja?

Poznato je da se loša karma uglavnom pravi kroz odnose. Već sam pisao o tim slučajevima, ali uvek je interesantno da se pomene neki primer iz prakse. Imao sam susret sa devojkom koja je patila što nije mogla da dobije potomstvo. S obzirom da je već imala trideset pet godina, zabrinula se da li će ikada imati decu. Njen horoskop je imao problematične aspekte za decu. U 5. kući, koja se odnosi na potomstvo, imala je konjunkciju Marsa i Urana u opoziciji sa Mesecom, a ovaj aspekt uvek ukazuje na prekid trudnoće. Mars i Uran su bili retrogradni, što govori da je problem bio karmičke prirode - dug iz prethodnog života. Merkur, planeta koja vlada decom, takođe je bila retrogradna i u lošem aspektu sa Saturnom, koji je najdirektniji pokazatelj karme. Sve ovo ukazuje na veliki problem da se dođe do potomstva. Čak nije bio problem oko začeća, već oko održanja trudnoće. Devojka je imala jedan abortus i tri spontana pobačaja. Zapitala se šta se dešava i zbog čega ne može da rodi dete. Uplašila se da neće moći da ima potomstvo.

Loš muž i otac

Nijedan aspekt iz njenog horoskopa nije pokazivao mogućnost da će imati decu. Na osnovu analize moglo je da se vidi da je u prethodnom životu bila muško i da je živela u negde u Engleskoj. U tom životu nije bilo mesta za druge (Saturn konjunkcija Sunce). Bila je vrlo ohola, teška, nasilna (Mars, Uran) a kada su u pitanju emocije, nikada ih nije imala (Mesec u Jarcu). Tada je, kao muškarac, živela u braku i imala je četvoro dece. U pitanju su bile tri kćerke i jedan sin. Brak je bio vrlo loš zahvaljujući njemu (njoj), a za decu gotovo da nije mario. Ona su ga nervirala, smetala mu, iako skoro uopšte nije provodio vreme sa njima. Nikad ih nije ni pomilovao, niti se prema njima ponašao kao otac. Deca i supruga su bili jako nezadovoljni i nikako nisu mogli da uspostave kontakt sa njim. U jednom trenutku on upoznaje ženu zbog koje, bez ijedne reči, napušta kuću i odlazi da živi u drugi grad, ne tako daleko od mesta gde su mu ostali supruga i deca. Oni su zbog toga živeli izuzetno siromašno. Jedva su sastavljali kraj s krajem. Godinama se nije javljao, a onda je doživeo nesreću i ubrzo umro usled zadobijenih povreda. S obzirom da pre smrti nije uspeo da se iskupi za taj greh napuštanja porodice, odnosno nebrige oko njih, posledice je morao da snosi u svom budućem životu. Upravo se u tom budućem životu rađa kao devojka koja je došla kod mene na analizu.

Zakasnelo kajanje

Ko bi rekao da je ona nekada bila takav čovek? Sada je divna, senzualna i vrlo osetljiva osoba. Ipak, prema zakonu karme dobila je telo u kojem mora da prođe iskustva koja je nekad sama stvorila. Posumnjao sam u nešto što nisam mogao sigurno da potvrdim iz horoskopa, pa smo se dogovorili da je uvedem u regresiju, da vidimo da li će uspeti da vidi nešto od onog što smo pronašli u horoskopu.

Neverovatno, ali ona sebe u prošlom životu opisuje kao krupnog i snažnog muškarca, teške naravi (Saturn konjunkcija Sunce). Opisivala je kuću u kojoj je živela sa ženom i četvoro dece. Kaže kako oseća odbojnost prema ženi i deci (Saturn kvadrat Venera) i kako želi da ode odatle. Onda opisuje kako se pojavljuje mlađa žena sa kojom on ulazi u tajnu ljubavnu vezu (Venera, Neptun) a ubrzo zatim napušta porodicu i bez reči odlazi sa njom u drugi grad. Kaže da tada nije osećao nikakvu grižu savesti zbog takve odluke. U jednom trenutku, dok je na krovu nešto nameštao, pao je sa veće visine i povredio kičmu (Saturn, Sunce-Mars,Uran) i nakon toga ubrzo umro. U trenutku dok je napuštao telo shvatio je da nije trebalo na takav način da porodicu prepusti teškoj sudbini. Tek tada uviđa svoju grešku.

Neposredno pre nego što će da uđe u matericu nove majke, on bira život u kom želi da vrati dug koji je tada napravio. Dug je bio da u tom narednom životu neće moći da ima decu, jer to nije zaslužio, napustivši nekad svoju; ono što nije cenio u jednom životu, mora da nauču da ceni u drugom. Zato se rodio kao ova nesrećna devojka koja sada najviše želi da ima decu, ali zbog karme koju je napravila u prošlom životu to joj nije dozvoljeno. Tek sada, kad vidimo uzrok, shvatamo da postoji dublji smisao. Ako sve tumačimo gledajući samo ovaj život, ne možemo da nađemo nikakav uzrok za slične događaje. Uvek treba sve da sagledamo iz više uglova, naročito iz karmičkog. Ako nigde ne nađemo opipljiv odgovor, onda je sigurno da se on krije u nekom od prošlih života.

Neprijatelji, pa ljubavnici

Česti su primeri problema u ljubavnom životu, gde uglavnom preko uporednih horoskopa shvatamo da jedan od partnera ima dug prema drugom, a dešava se da su dugovi obostrani. To se vidi kroz jake odnose koji su problematični. Obično su naglašene strasti, veza u sebi nosi neku patologiju i preveliku posesivnost. Mešaju se osećaji ljubavi i mržnje. Odnos je na relaciji od izuzetno dobrog do velikih kriza. Kada nisu zajedno, obično jako pate. Ako dođe do prekida, javlja se osećaj besmisla i duboke usamljenosti. U ekstremnim situacijama javljaju se i suicidne misli, a ako u horoskopu postoji sklonost ka tome, to može biti i učinjeno.

Postoji više pokazatelja da neko vuče dug po pitanju ljubavi iz prethodnog života. Tada je uglavnom ugrožena Venera, planeta ljubavi. Najčešće je retrogradna i napadnuta od Saturna. Iako postoji puno loših aspekata koje može da prima od drugih planeta, napad od Saturna je najdirektini pokazatelj karmičkog duga. Ako je pritom napada Mars ili neki od Mesečevih čvorova, onda je Venera (ljubav) pod kletvom. Tada je ljubavni život, manje ili više, opterećen problemima. U težim horoskopima problemi mogu da budu toliko veliki da osoba ne može da nađe partnera, odnosno da zasnuje porodicu. Nekad ima druge probleme: na primer, da održi vezu ili konstantno naleće na problematične osobe. Ako je Venera retrogradna onda joj se vraćaju partneri iz prethodnog života. Ukoliko je oštećena od Plutona i Marsa, obično neprijatelji iz prethodnog života u ovom postaju ljubavni ili bračni partneri. Kako prolazi vreme a strast se smanjuje, sve više dolazi do sukoba i problema, a onda i do raskida. Uporedni horoskop će detaljno pokazati kakav tip duga je u pitanju i na koji način problem može da se prevaziđe.

Veliki avanturista

Jedan mladić je konstantno imao problem da održi vezu. Imao je retrogradni Uran u 12. kući (dug iz prošlog života) u opoziciji sa Venerom (ljubav, brak). Sve devojke bi ga ostavljale maksimalno posle godinu dana, iako se nije pojavio neki veliki problem. Jednostavno bi nestale iz njegovog života. Bio je vrlo zabrinut, jer nikako nije mogao da stupi u brak i zasnuje porodicu.

Odgovor nije bio tako komplikovan. Pogledao sam koja se planeta nalazila u njegovoj 12. kući, jer ona opisuje njegov prošli život. Tu se nalazio Uran, što ukazuje da je bio muško i veliki avanturista. Najviše je voleo slobodu, i nikakvo vezivanje (Uran) nije dolazilo u obzir. Kad bi se desilo da neka devojka želi ozbiljniju vezu ili brak sa njim, jednostavno bi nestao. One bi se našle u velikoj neodumici, jer nisu mogle da objasne njegov postupak. Cela ova slika vidi se iz opozicije Urana (raskid) i Venere (ljubav) što ukazuje da je gotovo sve svoje tadašnje partnerke napuštao. S obzirom da je njegova Venera retrogradna, te partnerke se u ovaj život vraćaju kao devojke koje sada njega napuštaju na identičan način kao i on njih nekada. Tako ovaj aspekt opisuje uzrok i posledicu onoga što mu se dešavalo u ovom životu.

Kad se situacija rastumači na taj način osoba shvata zbog čega mora da prođe kroz neke situacije. Tako lakše prihvati ono što se dešava, ali i dobija mogućnost da promeni životni tok i ipak poboljša svoju situaciju. Dakle, ne mora sve uvek i do kraja da bude problematično ako znamo na koji način možemo da promenimo stvari.

U indiskoj astrologiji postoje takozvane „remedijalne mere“ koje se daju u ovakvim slučajevima da bi se ublažio ili poništio dug koji se nosi iz ranijeg života. Obično se daju trostruke remedialne mere kroz post, molitvu i nošenje određenog dragog kamena. U nekim slučajevima potrebno je uraditi određene rituale koji imaju još snažniji uticaj na karmičko čišćenje. Posle svega toga osoba se oporavlja i pročišćena od loše karme nastavlja život mnogo uspešnije nego pre toga. Ako poznajemo prirodu problema i njegov uzrok, veća je šansa da nađemo rešenje i poboljšamo kvalitet života.

/ Treće Oko /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP