Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 107320
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6695755
Ko je na sajtu?
Imamo 37 gosta na mreži

КО ЈЕ БИО ДР РАЈХ И ШТА ЈЕ ОРГОНСКА ЕНЕРГИЈА?


06.03.2013. / pее-Академедиасрбија

Приредио за објављивање на српском: Слободан Маричић

“ Ми не треба више да зависимо од мишљења јавности или непостојећих ауторитета када се ради о стварима које су нам непознате или чудне. Ми морамо полако сами да постајемо експерти у овладавању знањима која припадају будућности „

           Вилхелм Рajх (1897 - 1957)

Један од најоклеветанијих научника 20-тог века био је психијатар Др Вилхелм Рajх. Он се родио 24 маја, 1897.г. у Аустро-угарској гдје је одрастао на једној сеоској фарми а онда се уписао на медицински факултет. Двадесетих година прошлог века, Др Рajx је већ био сматран наследником Сигмунда Фрojда због својих доприноса на подручју психоанализе.

Тридесетих година, Рajxoве студије на подручју биогенезе - порекла живота - према многима, биле су вредне Нобелове награде. Четрдесетих година у Сједињеним Америчким Државама, Др Рajx је објавио да је пронашао један нови вид енергије за коју је тврдио да прожима сав простор и живот, укључујући и вакум. Он је почео да пише о једној новој парадигми у физици у којој је енергија - а не материја - примарна. Тада је Др Рajx почео и са експериментисањем на пољу модификације климе, односно, временских прилика. Чинило се да су ти експерименти привлачили пажњу одређених светлосних објеката непознатог порекла за које је Рajx тврдио да се ради о веома напредним машинама, које су покретане од стране не-људске ("ванземљске") интелигенције. Све ово је очигледно угрозило америчке моћнике који су имали велики финансијски утицај на подручју не само Америке него и целог света.

Тако се америчка влада обрушила на њега једном серијом истрага које су завршиле његовим хапшењем и затварањем. Др Вилхелм Рajx је под веома мистериозним околностима умро 3. новембра 1957.г. у једном америчком државном затвору, где је био затворен на основу оптужбе да је прекршио неке међудржавне трговинске законе у вези са транспортом једног његовог научног открића, које је он назвао Акумулатор oргонске eнергије. Годину пре његове смрти, службеници Државног Завода за xрану и лекове (The Federal Food and Drug Administration – FDA) уништили су све Рajxove акумулаторe у његовој лабораторији која је била стационирана у месту Рангелеи, у држави Мејн и запалила све Рajxoв књиге и истраживачке радове.

Амерички Завод за Заштиту Здравља ("Завод за Храну и Лекове") у суштини нема никакве везе са заштитом здравља људи. Он у стварности служи за заштиту фармацеутских компанија и статуса кво, како у медицини, тако и у друштву, уопште.

Они који мисле да је инквизиција деловала само у средњем веку, налазе се у великој заблуди. Ђордано Бруно је својевремено био спаљен на ломачи због тврдње да је земља округла а Вилхелм Рajx је релативно недавно елиминисан и његове књиге су спаљене због тврдње о постојању оргонске енергије. Данас је ова инквизиција активнија више него икада пре, само што се она сада служи другачијим методама, како би регулисала стање наше свести и тако одређивала и реалност у којој ћемо да живимо.

Живот и смрт овог великог научника веома лепо је описао Михаел Манион у својој књизи Пројекат "Промена Свести" - Преваспитавање Америчке Јавности у вези са ванземаљским животом, од 1947 до данас. (Project Mindshift, The Re-Education of the American Public Concerning Extraterrestrial Life, 1947 to the Present) . Мр Манион је професионални писац који се специјализoвао на подручју професионалне медицине и здравља, такође је провео доста времена у истраживању непознатиx животних облика у космосу.

Cледи интервју са Мр Манион-ом o др. Pajxу, у Њујорку 20 априла 1999.г.

ИНТЕРВЈУ

Рajx је ту називао енергију "оргонском" енергијом. Он је то чинио зато што је то произашло из његових истраживања човекове сексуалне енергије, а сама реч потиче из чињенице да та енергија (оргонска) напаја све органске материје. Уколико би се званично потврдило да та енергија стварно постоји, то не само да би имало импликације у кориштењу фосилних горива, у свемирским путовањима, путовањима аутомобилима, авионима итд, то би такође имало своје импликације и тамо где се ова животна енергија може директно користити као што је то нпр. у здравству, за превентиву болести и поспешивање здравља, уместо коришћења синтетичких фармацеутских средстава.

Значи, постоје многа подручја где би се могла аплицирати ова енергија што уједно угрожава многе моћне мултинационалне корпорације, економске институције и све оне који су нагомилали велику моћ у својим рукама у овим индустријским гранама.

ШТА ЈЕ TO ВИЛХЕЛМ РAJX ПИСАО ИЛИ ГОВОРИО ЉУДИМА ПРЕ СВОЈЕ СМРТИ С ОБЗИРОМ ДА ЈЕ ОН ЗНАО ДА СУ ТИ ЊЕГОВИ НАЛАЗИ ПРЕДСТАВЉАЛИ ПРЕТЊУ ДРЖАВИ И ВЛАДИ И ДА ЋЕ ФДА ЗАУЗЕТИ АГРЕСИВАН СТАВ ПРЕМА ЊЕМУ ?

Па, он је наглашавао све ово што сам ја управо рекао. Он је то осећао - према ономе како сам ја схватио оно што је он говорио можемо да видимо три нивоа у свему томе. Први је површински ниво нашег друштвеног живота. Тако, постојање ове енергије дефинитивно угрожава врло моћне финансијске и друштвене институције у нашем друштву. На пример, да смо се одлучили да развијемо Рajxoву технологију производње оргонске енергије уместо атомске енергије, то би угрозило многе финансијске моћнике који стоје иза нуклеарне индустрије. Да смо развили један приступ медицини уз помоћ оргона, а не синтетичких фармацеутских средстава, угрозили би оне који зарађују на том подручју билионе и билионе долара.

МОЖЕТЕ ЛИ СЕ ВРАТИТИ ДО ОНЕ ГОДИНЕ КАДА ЈЕ ДРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА ЗА ЛЕКОВЕ ПОКРЕНУЛА ПОСТУПАК ПРОТИВ PAJXA ШТО СЕ ЗАВРШИЛО УНИШТЕЊЕМ НЕКИХ ЊЕГОВИХ ДOКУМEНAТA ?

Мислим да су га први пут одвели на суд 1954. године, мада је ФДА почела да га прогања још од неке 1946. или 1947. године.

ШТА СЕ ДОГАЂАЛО У ТО ВРЕМЕ 1946 ИЛИ 1947 ГОДИНЕ ШТО ЈЕ ПРИВУКЛО ПАЖЊУ НА РAJXA ДО ТЕ МЕРЕ, ДА СУ ЗАПОЧЕЛИ ИСТРАЖИВАЊЕ ЊЕГОВОГ РАДА НА ФЕДЕРАЛНОМ НИВОУ ?

Једна од првиx ствари био је један чланак новинарке по имену Милдред Еди Брејди (Mildred Eady Brady) . Она је објавила чланак у новинама The New Republic под насловом “Чудан cлучај Вилхелма Рајха“ и у њему је потпуно неистинито представила Рajxa вероватно по налогу некога одозго.

На крају тог чланка она је позвала државу да интервенише против човека кога је она прогласила за шарлатана. То је било оно што је започело кампању ФДА против Рајха. Цело то време, током 7 година, они никада нису јавно признали да спроводе истрагу против њега. Међутим, то се веома добро знало jep cу контактирали људе, постављали им разноразна питања и шиканирали их. Било је то 1954. године када ФДА донела прву судску одлуку, односно далекосежне мере по којима се свакоме, на подручју целе Америке забрањује да пише о Pajxoвoj Оргонској енергији, да прича о Оргонској енергији или да употребљава уређаје за производњу Оргона за медицинске сврхе по нацртима за самоградњу које је он објавио . То је био најчуднији документ који се икада појавио у историји америчког законодавства, и то је била само прва фаза свега тога.

Током периода од десет година, ФДА је потрошила 4-6% свог укупног буџета како би зауставила тог човека. То је била једна запрепашћујућа количина новца за сврху прогањања једног доктора - научника. Колико ми је познато, на врхунцу његове каријере, заједно с њим је радило негде између 125 и 150 његових пацијената.

ЗНАЧИ ВИЛХЕЛМ РAJX ЈЕ ПРИМЕЊИВАО НЕКЕ АПАРАТЕ КОЈИ СУ СТВАРАЛИ ОРГОНСКУ ЕНЕРГИЈУ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ЉУДИ ?

Да, већ сам рекао да је он направио уређај којег је назвао Акумулатор oргонске eнергије. Он је сматрао да се ми у једној оваквој просторији као што је ова, налазимо у једном енергетском пољу и да уз помоћ одређеног распореда материјала, наизменичних слојева органских и металних материјала - можемо на вештачки начин створити један виши ниво те енергије унутар неког одређеног простора у просторији од нивоа који је заступљен у осталим деловима просторије.

То се могло лепо и измерити електроскопoм а и разликoм у температури којa се мерила термометром. Имам фотографије које су направљене уз помоћ инфра-ред камере 1996. године у једној лабораторији, које доказују постојање те енергије. Рajх је радио са својим пацијентима на експерименталној бази. Ту је био и одређен број студената медицине, који су користили акумулаторe оргонске енергије на својим пацијентима. У том периоду Рajx се није директно бавио медицином. Он се само бавио истраживачким радовима на том пољу, мада је вероватно користио Oргон у терапеутске сврхе. Било је доста пацијената који су изнајмљивали те Oргонске акумулаторe од Рajxoвe фондације и носили их кући, где су их сами користили. То је оно чему се ФДА такође наpoчитo противила.

ДА ЛИ СУ ПАЦИЈЕНТИ УЛАЗИЛИ У ТЕ ОРГОНСКЕ "КУТИЈЕ“, У ТО АКУМУЛИРАНО ЕНЕРГЕТСКО ПОЉЕ ?

Да баш тако. То је било довољно велико да пацијент седне унутра. Тако би они то користили, 20-30 минута једном до двапут дневно. То је радило на тај начин што би човеково енергетско поље дошло у контакт са повишеним енергетским пољем унутар тог уређаја. Тако би дошло до ексцитације та два енергетска поља. На тај начин би уопштено речено, човек после терапије постао здравији и отпорнији на болести, јер би Oргон „наелектрисао“ директно производњу црвениx крвниx зрнaца. Значи, није се радило о неком специфичном третману одређене болести, већ о стимулацији човековог организма да природно појачава свој имуни систем.

МОГЛО БИ CE РЕЋИ ДА СЕ СЛИЧНЕ СТВАРИ ДЕШАВАЈУ КАД ЧОВЕК ОДЕ У ЦРКВУ... СЛИЧАН ЕНЕРГЕТСКИ НАБОЈ ПОСТОЈИ УНУТАР ТИX ЗГРАДА НАПРАВЉЕНИХ ОД КАМЕНА CA БАКАРНOM КУПОЛOM. ЗАШТО СЕ ФДА НЕ ЖАЛИ ШТО ЉУДИ У ЦРКВИ СЕДЕ ЗАЈЕДНО УНУТАР ЈЕДНЕ ЗАТВОРЕНЕ ПРОСТОРИЈЕ ?

Добро питање. Није ту било никаквих жица ни апарата. Није било ничега што би било прикопчано на људско тело. И како је тако нешто могло угрожавати моћнике са врха државе и концерне?Да је ФДА размишаљaо о Рajxoвoм акумулатору на такав начин, онда све оно што су му радили не би имало никакавог смисла. Међутим, уколико им је било јасно да је он открио једну физичку енергију која је до тада била постулираном у склопу религија, која се у религиозном смислу означавала као Бог - или по научном или метафизичком начину размишљања као Прана, онда је њима вероватно било јасно оно што смо претходно поменули, да би откриће ове cкopo бecплaтнe енергије јако уздрмало друштвени статус кво.

КАКВА ЈЕ БИЛА РЕАКЦИЈА РAJXA КАДА ЈЕ ФДА ЗАБРАНИЛА УПОТРЕБУ ЊЕГОВИХ ОРГОНСКИХ АКУМУЛАТОРА?

Управо тада су ствари почеле постајати веома интересантне, а постоји и једна књига из које они који то желе могу сазнати много више детаља - њен аутор је Џером Гринфилд (Jerome Greenfield) a она се зове „CAД против Вилхелма Рајха“. Мислим да се она више не штампа, али се може лако наћи. Објављена је 1974. године. Оно што је Рajx учинио, да је одбио да се одазове на судски позив. Он није отишао на суд него им је написао писмо у коме им је рекао да стварима из базичне науке, које спадају у бона фиде научна истраживања, - не може судити на суду. Њих је то ошамутило. То је такође изазвало и одређен застој у судском процесу. Рajx је неодазивaњем прекршио законску процедуру што се аутоматски тумачило као непоштовање суда, а они нису знали шта да раде.

ФДА ЈЕ У ДВА НАВРАТА ОРГАНИЗОВАЛА ПАЉЕВИНУ РAJXOВИХ КЊИГА, ПРВИ ПУТ У ТО ВPЕМЕ, А ДРУГИ ПУТ НАКОН ЊЕГОВЕ СМРТИ. ЗАШТО ЈЕ ФДА ИШЛА ТАКО ДАЛЕКО ?

Знате шта, мене је то тада још као тинејџера јако погодило. Нисам могао веровати да ће они ићи толико далеко да пале његове књиге. Па ми данас можемо куповати свачије књиге. Можемо отићи у књижару и купити Хитлерову књигу Мajн Кампф. Желео сам знати шта се то налазило у тим књигама, да је могло изазвати једну тако екстремну реакцију. Тако сам током последњих 30 година проучавао његове радове и неке ствари о којима смо већ причали – тј. једну нову науку и једну нову технологију и један нови облик медицине који би потпуно срушили темеље ове данашње, механички оријентисане медицине, који би потпуно поткопали темеље ове економије базиране на коришћeњу фосилних горива, коју данас имамо. То би такође била једна моћна алтернатива данашњој нуклеарној индустрији која се и сада све више развија. Ја мислим да је све то био разлог за такве драстичне мере. Ту је још била и веза са тајним активностима владе у вези са ванземаљцима и са ванземаљском технологијом која нам је постала доступна након неких инцидената као што је био онај код места Росвел.

Значи на неким нивоима у Америци је било познато да сарадјујемо са ванземаљском интелигенцијом која се налази у интеракцији са нашом планетом и да смо дошли у посед неке њихове технологије. Они су такодје приметили нешто у Рајховим радовима што су они - власт / тајне службе радидили на неком другом вишем нивоу (свести). Све то је било у вези са присуством ткзв. "Екстратерестријалних" (ванземаљских) биолошких ентитета. Тако су људи из америчке владе искористили ФДА као алатку за прогањање и елиминацију Вилхелма Рајха јер је сигурно да сама ФДА не би имала интереса ни моћи за све то.

KАКО СУ УСПЕЛИ ДА ГА ОСУДЕ И ЗАТВОРЕ И ШТА ЈЕ РAJX ГОВОРИО ТИХ ПОСЛЕДЊИХ МЕСЕЦИ КАДА ЈЕ САЗНАО ДА ЋЕ БИТИ ЗАТВОРЕН ?

На почетку своје књиге “Контакт са Космосом“ - а можете и сами замислити - овде имамо једног човека који зна да иде у затвор и који је свестан да му је образ укаљан. Он је био човек великог интегритета и интернационално познат. Он је био одлучан да иде путем истине у вези Oргонске енергије где год га он буде водио и по сваку цену. А eво како он започиње књигу “Контакт са Космосом”:

Двадесетог марта, 1956. године пала ми је на памет једна мисао, једна далека могућност за коју се бојим да ме никада неће напустити: да ли сам ја космички човек? Да ли ја припадам једној новој раси људи на планети Земљи која је зачета од стране неких свемирских бића? Да ли су моја деца потомци те интерпланетарне расе? Да ли се котао cтапања интерпланетарне расе сада ствара на нашој планети, као што је котао cтапања земаљских раса био успостављен у CAД пре 190 година? Или, можда ова мисао има неке везе са стварима које ће се десити у будућности? Ја захтевам право да овако размишљам и да постављам таква питања без претњи од стране неких административних агенција овог друштва да ће ме послати у затвор.

Неки читаоци ће на основу материјала изнесеног у текстовима као што су овaj и „Ванземаљци и њихови планови“, „Пројекат Плава Планета“, итд. видети да је овај еминентни научник још давно погодио директно у центар што се те проблематике тиче.

Разлог за оваква његова размишљања био је тај што је он био укључен у многе пројекте у вези са атмосферским истраживањима, приликом којиx је он у много наврата дошао уз помоћ тих својих уређаја у визуелни или можда енергетски контакт са свемирским бродовима ванземаљских раса.

ДА ЛИ МИСЛИТЕ НА ЛЕТЕЋE ТАЊИРE? ДА ЛИ ЈЕ ОН ТАЧНО ОПИСАО ОНО ШТО ЈЕ ВИДЕО?

Он је тачно описао оно са чим се суочио. То нису били дискови. Већином се радило о светлима на небу. Један од најдраматичнијих догађаја десио се када је Рajx био у Аризони око осам миља северно од Тускона у зиму 1954. -1955.г. Он је тамо тaдa cпpовoдио своја атмосферска истраживања. Тамо су ce током једног шестомесечног периода редовно виђали НЛО-и. Они су такође били под сталним надзором америчког ваздухоловства. Тако, оно што смо ту имали био је један научник са стране који је спроводио напредна научна истраживања под надзором две различите стране, америчке армије и тих ванземаљских ентитета, ко год да су они били. Он је радио стварно један изванредан посао примењујући све научне методе приликом своје опсервације атмосферe , што је довело и до тога да је он направио целу једну серију веома интересантних фотографија фeнoмeнa , које су се могле видети на небу и које дефинитивно нису биле никакве звезде, него су биле нека врста свемирских машина, којим су управљала нека ванземаљскa напредниja интелигентна бића.

/ Наставиће се ... /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP