Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117364
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6826438
Ko je na sajtu?
Imamo 51 gosta na mreži

HAARP U SRBIJI KRIVAC ZA LETOŠNJE VRELINE I BUDUĆU POLARNU ZIMU NA BALKANU !


19.10.2012. / ree-Akademediasrbija

Nesnosne vrućine i tropske temperature koje su u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni letos “debelo” premašile 40 podeljak Celzijusa, učinile su posebno avgust paklenim, a maksimalne temperature vazduha su učinile Balkan toplijim i od Afrike i koje mogu biti stimulisane od HAARP antena instaliranih nedaleko od Beograda.

Kako je “Pravda” opširno već pisala prethodnih meseci, HAARP antenski sistem je program aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije (skraćeno HAARP) i predstavlja projekat istraživanja s ciljem razumevanja, stimulisanja i kontrole procesa u jonosferi koja je deo zemljine atmosfere na visini od 50 do 80 kilometara, i koji sadrži veliku količinu jona (naelektrisanih čestica) nastalih delovanjem sunčevog vetra i ima veliki uticaj na prostiranje elektromagnetskih talasa.

HAARP antenski sistem pored mnogo uticaja na okolinu ali i mentalnu svest, ima uticaja i na klimu i klimatske i vegetacijske promene.

Ekstremno visoke temperature iznad 40 stupnjeva koje su trajale celog juna, jula, a nastavile se tokom avgusta, nisu nešto što je uobičajeno za područje regiona Balkana, a pogotovo ne u tako dugom trajanju.

Neuobičajeno je vruć bio i ovogodinji početak maja, kada su temperature bile iznad 30 stepeni, a slučajno ili ne, HAARP antenski sistem je s radom otpočeo baš trećeg maja ove godine prvo na lokaciji u Barajevu, zatim nešto dalje i konačno je lociran na zgradi jedne školske institucije u Zemunu.

Biolog i ekolog Dejan Markuš, koji već duže vreme živi i radi u SAD gde je proučavao i pojave vezane za HAARP, za “Pravdu” je rekao da je u Americi odavno poznato da ovaj antenski sistem može uticati na klimu i da nije slučajno što su baš ovog leta, kada je HAARP sistem počeo funkcionisati, Balkan postao vreliji i od Afrike.

Delovanjem antenskog HAARP sistema stvara se rupa u zaštitnom omotaču Zemlje, koji nas štiti od negativnog uticaja Sunca i solarnih vetrova. Ta rupa se kreće preko gornje atmosfere, propuštajući vrlo štetne uticaje sunčevih zraka na zemlju uništavajući posebno biljni svet i vodotokove na površinu Zemlje, a ujedno štetno zračenje vrši i taj deo atmosfere koji je ozračen izazivajući ekstremna isparavanja vlage, te vazduh postaje pustinjski suv.

Američka administracija je službeno saopštila kako HAARP služi za istraživanje načina za saniranje oštećenja ozonskog omotača, međutim, prava namena mu je sasvim drugačija i jeste kontrola klime tamo gde se želi prouzrokovati šteta , kao i manipulacija s kontrolom ljudi – kaže Markuš i podseća da ideja kontrole klimatskih dešavanja “nije od juče “.

Manipulisanje klimom počelo je još 1946. godine, kada je američki naučnik Vincent Schaefer otkrio da ubacivanje zaleđenih čestica ugljen dioksida (suvi led) u hladnu komoru dovodi do stvaranja ledenih kristala, koji su isti kao i oni u oblacima.

Ustanovilo se da se topli vazduh prilikom dizanja sa zemlje sve više hladi i da se jedan deo te vlage kondenzuje u sićušne kapljice koje formiraju oblake. Milioni tih kapljica moraju se spojiti međusobno da bi postale dovoljno teški i kao takve padali kao kiša. U planiranom postupku tako se može bukvalno u jednom području (Alpa ) proizvesti kišno vreme čak i sneg u sred leta, dok se istovremeno vlaga „povlači” iz drugog regiona gde nastaje sušni period za duže vreme sve dok ne dođe do jakih strujanja iz severnih polarnih krajeva koji donose hladan vazduh, vlagu i kišu. Sada je i ovaj deo Balkana došao na red da se manipuliše klimatskim promenama i eksperimentima, a Srbija je izabrana kao najpogodnije tlo za postavljanje HAARP antena.

 

      

                     Slika je preneta sa http://www.meteoalarm.info/   i  nije napravljena

                                 u Srbiji kako bi se „neosnovano plašio” narod !

 Od maja, od kad su puštene u rad ove zloglasne antene, počele su i nesnosne vrućine. Srpski narod ima izreku “Od Svetog Ilije (2. avgusta) Sunce sve milije” i nekada je tako zaista i bilo, dok pomračeni umovi nisu rešili da zagospodare prirodom i klimom.

Ovo Sunce koje čak i danas krajem oktobra prži po čitavom Balkanu, ne samo da nije “milo” već je više nego opasno, a čim je službeno saopšteno da je temperatura bila blizu 40 stepeni, onda budite uvereni da je na asfaltu prelazila i 50 !

Kakve su posledice ostale po useve na srpskim njivama je poznato, posebno na kukuruz suncokret i jesenje kulture, te je pravo čudo da je rod smanjen samo za oko 35 do 4o %. Kako stvari stoje, sledećih godina može biti samo još gore, a leta će postati doslovno tropski topla. Nažalost, tokom leta u Srbiji se ni na ovako paklenim temperaturama nije uvodilo vanredno stanje, a kamoli da konačno neko narodu i javnosti objasni šta je to zapravo HAARP koji se nalazi među nama, i da li i koliki uticaj na klimu u ovoj zemlji ima – kaže dr Markuš .

I upravo pre nekoliko dana metereološke službe Evropske zajednice ( ? ) najavile su da će u Evropi, a posebno na Balkanu predstojeća zima biti veoma , čak ekstremno hladna sa temperaturama ispod 30 stepeni. Kako se ta temperatura beleži skoro svake zime u Sjenici, N. Pazaru , Negotinu odnosno Istočnoj Srbiji izvesnije je da će kod nas temperature ići mnogo niže, nego što nas evropske službe (prvi put) zvanično obaveštavaju.

Ako se to obistini onda ćemo znati i kakvo nas leto očekuje, pa je možda moguće nešto učiniti. Obaveza demistifikacije HAARP-a inače Teslinog izuma, je na vlastima Srbije.

 / Izvor: Novi-svetski-poredak.com /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP