Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117358
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6826401
Ko je na sajtu?
Imamo 41 gosta na mreži

GEOMETRIJA KOJOM SU SE IGRALI BOGOVI


13.09.2012. / Akademediasrbija

Piše Zoran Nikolić

Završen je treći naučni festival na Rtnju koji je bio posvećen neobičnostima ove čudnovate piramidalne planine, i sada je očigledno da ovaj gorostas u srcu Srbije privlači sve veću pažnju domaće, ali i međunarodne javnosti.

Ovoga puta na Rtnju je, tokom prve polovine avgusta, bilo i 14 doktora nauka, mnogo inžinjera i istraživača iz svih oblasti. Kako je precizno zabeležio izvršni direktor „Duha Rtnja” Saša Nađfeji, utrošeno je više od 230 sati istraživanja na 30 lokacija u dve opštine (Boljevac i Sokobanja). Istraživački konvoj i terenska grupa su prešli oko 250 kilometara puta u ovoj oblasti; nepristupačnim terenima Rtnja su prelažene visinske razlike više od 1.000 metara tokom merenja elektromagnetskih i geomagnetskih frekvencija i snimanja PIP sistemom...

Istraživači su posebnu pažnju posvetili Sokobanji, kao idealnom mestu u korelaciji sa Rtnjem, i blagotvornosti ove banje upravo zahvaljujući generisanju energije koja joj stiže sa piramidalne planine. Ali, bolje je redom, pa „Treće oko” ovaj put iznosi utiske najpriznatijih naučnika koji su bili prisutni tokom rada festivala, kao i razloge njihove fasciniranosti Rtnjem...

Veza sa Sokobanjom

Dovodeći u vezu Rtanj i Sokobanju pulmolog dr Gordana Popović kaže da je Sokobanja biser kojim je Bog obdario Srbiju.

- Ukoliko se naučno dokaže postojanje elektromagnetnih zračenja na Rtnju, to bi značilo da bi se niskofrekventna magnetna polja mogla koristiti u lečenju respiratornih sistema, perifernih krvnih sudova, hroničnih opstruktivnih bolesti pluća - kaže dr Popović. - Sigurno je da sokobanjski čist vazduh i odsustvo alergena i prašine, uz oligomineralne i slabo-radioaktivne vode, pomažu kod pacijenata sa respiratornim problemima.Ova balneoterapija u sadejstvu sa elektromagnetnim poljem bila bi jedinstvena terapijska metoda, ukoliko je empirijski potvrdimo.

Ekspert Republičkog geodetskog zavoda dr Spomenko Mihajlović posebno je govorio o vrhu Šiljak i svojom fascinacijom kada se popeo na njega.

- Osećaj koji se tamo javlja i energija koja preplavljuje predivni su i treba ih koristiti - kaže dr Mihajlović. - Osećaj da ste i vi sami, kada se popnete na vrh Šiljak, postali deo njegove energije koja stremi ka nebu, izuzetan je... Nastojaću da u saradnji sa Geomagnetskim zavodom dobijemo na korišćenje najmoderniju opremu i uređaje kojima ćemo detaljno premeriti energetski profil ove planine.

Profesor dr Ljubo Ristovski je objasnio da je Rtanj jedna vrsta generatora koji upija energiju, a na pojedinim mestima je emituje u vidu energetskih snopova. Kako kaže, „Rtanj je dinamički sistem čija aktivnost zavisi od mnogih procesa, pri čemu različiti delovi planine deluju različito, pa tako neki apsorbuju, a neki delovi emituju energiju”.

Istovremeno, dr Ranđel Petrović, doktor medicine i predsednik Udruženja za procenu, zaštitu i unapređenje lekovitog faktora banjskog i klimatskog lečenja kaže: ”Ukoliko nova naučna istraživanja dokažu svojstva Rtnja u funkciji katalizatora klime Sokobanje, onda će ovo područje postati sigurno jedno od nekoliko zvaničnih raritetnih područja, ne samo u Srbiji, već i čitavom svetu”!

Možda su najupečatljiviji utisci koje je izneo Spasoje Vlajić, poznati istraživač tehnologije svesti, pisac i publicista.

- Uzročno-posledična dešavanja na Rtnju pokazala su nam koliko je zapravo primetna njegova samosvesnost - kaže Vlajić. - Na osnovu geometrijskih svojstava ove planine, po matematičkoj verovatnoći, on je pravo vaseljensko čudo. Piramida Rtnja ima pravilan geometrijski priraštaj i kada je u pitanju odnos dužina njegovih krakova i kada je razlika nadmorskih visina najnižih delova Rtnja u odnosu na najviši vrh Šiljak, gde se kraci trostrane piramide završavaju. Otklon krakova trostrane piramide Rtnja je definisan uglovima molekula vode. On je predivna zagonetka koja će ga učiniti našim, a svetskim čudom. Neka dođe jedan matematičar i neka me ubedi da Rtanj nije svetsko čudo, neka mi nađu oblik u prirodi koji ima tu vrednost koju ima Rtanj! Odgovorno mogu ovo da tvrdim pred bilo kojim naučnikom, jer niko ne može da pobije ove podatke!

Vlajić svoje oduševljenje ovom čudnovatom piramidom zaključuje rečima: ”Rtanj je mesto koje snaži skrivene moći uma. On je svedok nezamislivih prizora i događaja. Ubeđen sam da je on mesto susreta međuzvezdanih putnika... Tvrdim da je Rtanj prirodno čudo, ali kada govorim o Rtnju u simbolici koja je utemeljena na matematičkim principima, mogu da kažem da je ova planina vaseljensko čudo!

Energija iz kosmosa

Ekspert Republičke agencije za telekomunikacije Ivan Jušković upoređivao je ovogodišnje i prošlogodišnje rezultate merenja na planini. On kaže da je prošle godine Rtanj bio nemirniji, a ove kao da se stabilizovao. Pa ipak, on se pita zašto vrhunska digitalna oprema na Rtnju beleži konstantnu grešku u frekventnom opsegu od sedam do 15 kiloherca, a na drugim planinama gde je koristio isti uređaj ova greška se nikada nije javljala. Verovatno će se merenjima analognim instrumentima i detektorima bolje moći da shvati prava ćud njegovih polja.

Biospeleolog Siniša Ognjanović je odmah dao do znanja da je imao uvid u civilizacije koje su pravile piramide, pa i Rtanj: „Ova planina napravljena je za njihove potrebe u svojstvu elektrane koja će raditi zauvek. Kada je građena, vremenske prilike bile su ekstremnije i zato je oblik planski biran. Funkcija im je da postavljanjem na mestima zemaljskih litopunkturnih tačaka prikupljaju energiju iz kosmosa, fokusiraju je u centar naše planete koja nam je vraća nazad. Uveren sam da Rtanj i dalje radi. Možda ne punim kapacitetom zbog erodirane severne strane, ali sa 90 odsto snage. Zato mislim da moramo da odamo počast civilizaciji koja je tako davno napravila nešto što se zove Rtanj, jer se i danas možemo diviti toj lepoti i uživati u njegovim blagodetima. Ne samo mi, već i biljke i životinje.

Izvršni direktor „Duha Rtnja”, Saša Nađfeji, istovremeno i organizator ovog skupa, zaključio je da je „mnogo geometrijskih tragova očuvano u sadašnjem konstrukcijskom obliku reljefa Rtnja koje isključuju mogućnost da je njegov sadašnji oblik nastao proizvoljnim tektonskim poremećajima i uticajima atmosferskih prilika”.

- Neka umna sila se pobrinula da reljef Rtnja dobije piramidalni oblik - kaže Nađfeji.- Kakav je to način, mi još ne možemo da dokučimo, ali je očigledno da je rezultat toga snažna energetska aktivacija, kako na Rtnju, tako i u njegovoj okolini.

Gosti iz sveta

Ovogodišnji naučni festival na Rtnju privukao je pažnju i brojnih inostranih gostiju. Tako su tragom naših istraživača išli i eksperti iz Rusije, Australije, Izraela, Nemačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

/ Treće Oko /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP