Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131670
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6997296
Ko je na sajtu?
Imamo 67 gosta na mreži

ВЕЛИКА ЗАБЛУДА О ХУМАНОИДИMA II. ДЕО


04.09.2012. / Академедиасрбија

Пише: Слободан Маричић

Докле смо дошли у нашем "цивилизацијском" развоју ?

Дакле ми - људи, сматрамо да смо цивилизована и хумана бића. Какво лицемерје. Људска раса се ни сама према себи - (људи према људима) не понаша цивилизовано и хумано, него себично, насилнички, смртоносно.

О односу људи према "нижим" бићима - животињама, говорићемо касније, али споменимо само да у природи готово не постоји пример, код ткзв. "нижих бића“ да у истој врсти долази до "организованог или планираног масовног" крвопролића ", тј да припадник или припадници исте врсте спонтано (без нужде) нападну и убијају другe. Наравно постоје тренуци природне борбе у љубавном жару, понекад са смртним исходом, али никако случај да један чопор (паралела - један народ) нападне и масакрира други чопор (други народ) као што су то чинили и чине људи.

То наравно није почело скоро, нити у овом нити прошлом веку. Историја од давнина говори о крвавим ратовима у којима су нестајали народи, па и цивилизације. А у време ратова дешавали су се и дешавају се најгрознији масовни и појединачни злочини, када из људи излазе најнижи пориви који доводе до ужасних последица, најчешће према потпуно невиним жртвама. Уосталом у нашем свакодневном животу готово свакодневно смо сведоци најразличитијих злочина појединаца према другима, невиним људима који су злочинцима најчешће потпуно непознати. Међутим, задржимо се на односу људи према према "нижим бићима".

Шта су животиње за људе: пријатељи, нижа бића или ....

Кастанеда у једној од својих књига пише како је био запањeн "открићем" које му је рекао његов учитељ дон Хуан. Ништа ново није сазнао Кастанеда, већ му је дон Хуан само "отворио" очи по питању саможивих и "нељудских" порива, које практично сви народи данас прихватају као уобичајено или нормално понашање, натеравши га се стави у ситуацију неког "нижег" бића.

Кастанеда каже да је остао без речи пред суровом истином, да онај који је на врху ланца исхране има природно право да се храни "нижим бићима". Тако и Воладероси, Чупакабрe или други виши негативни ентитети полажу право на људски живот и чине нама оно што ми чинимо животињама например, каже дон Хуан, без обзира да ли користе за храну наше емоције или и наше тело и органе зa експерименте.

А шта ми радимо животињама? Не само оно што каже дон Хуан (истина коју сви знамо, али је потискујемо или о њој уопште не размишљамо) например, да орловима - предивним птицама које владају небеским висинама скраћујемо крила да не би могла летети, већ забављати нас. Терамо животиње од давнина до данас, од петлова до паса и медведа, да се међусобно или једни потив других боре до смрти, само ради наше забаве.

Небројено животиња од најмањих хермелина, лисица или тигрова убија се ради крзна која се прерађују у бунде, ради моде и престижа.

Убијање великих морских сисара ради индустријских потреба није више лов, већ масакр. А тим сисарима фали самo један генетски код или два да би имали исту генетску структуру као и људи. Или тачније оно што у погледу физичких или физиолошких одлика поседују људи, као например одређени ниво разума, емоције, памћење, чак и љубав према партнеру и слично, имају баш ти сисари.

Није рекао дон Хуан, али споменимо ми, да се штетна дејства фармацеутских средстава ( у истраживању лекова, вакцина) , па до шампона и детерџената прво испробавају на животињама, најчешће у раним фазама испитивања са смртоносним последицама. Знате ли како се процењује какве су последице разних хемијских средстава на људе услед нестручног руковања или прекомерне употребе?

Па тако што се одређене количине тих отровних састојака најчешће свињама, псима, зечевима или другим животињама једноставно силом сипају у ждрело, убризгавају у очи, нос, у уши, на крзно и полне органе, а онда прате последице. Онда се коначно на неки нови производ залепи етикета са упутством шта је и колико опасно за децу и одрасле. Тако су упозорења: "Не дајте деци да рукују; Опасно ако капне на кожу; Чувајте се да вам не прсне у око; Не користити више од .... "Итд резултати су стотине свакодневних експеримената у лабораторијама најпознатијих светских фабрика са звучним именима производа, над невиним животињама које умиру у најгрознијим мукама, а чије се гомиле лешева једноставно спаљују.

Стравична је истина да су "хумане акције" сакупљања паса и мачака по земљама бившег Источног блока пре нешто више од десетак година, ради наводног удомљења у западним "цивилизованим земљама" уствари биле "набавка сировина" за најразличитије експерименте у фармацеутским компанијама.

Мислите ли да се у домаћим фабрикама лекова и фармацеутској индустрији Србије ради другачије? Па не постоје ни код нас људи добровољци, који би били заморчићи за одлуку колико је опасно ако киселина за чишћење плочица у кухињи или кухињскиx инсталација, прсне у око !

Та (зло)употреба животиња у експериментима, ради "људског цивилизацијског, културног или технолошког напретка“ почела је одавно. Први човек који је постао славан на гомили животињскиx лешева је руски научник Павлов, који је извршио незапамћени број експеримената на псима, да би доказао постојање условног рефлекса понављањем одређених углавном звучних и електроимпулсa у мозак животиње.

И шта је oн ту сензационално открио ? Апсолутно ништа ! Јер свака животиња ако понови под присилом више пута неку радњу по наредби човека, а онда уз награду (мало хране) научи ускоро да је понавља и на усмену команду, па чак и на покрет руке. Али то је свим животињама урођено. Коњи, пси, мачке, овце и друге домаће животиње су свакодневни пример за то. Али да би Павлов постао славан, побио је кажу, хиљаде паса којима је отварао лобање и вршио најгрозније експерименте.

Као што је Менгеле симбол зла за људе, тако је Павлов симбол грозоте над животињама. Павлов је постао славан по откривеном "условном рефлексу", иако су пре њега милиони људи знали за чињеницу да и магарац за кога кажу да је наводно најглупља животиња, може да се научи многим "необичним" вештинама и навикама. Срећом други научници се нису повели примером Павлова, јер би имали и друга "научна" открића попут "коњски рефлекс", "мачији рефлекс" и слично уз небројене друге експерименте на животињама.

А онда су пси опет постали животињска врста која је у Првом и Другом светском рату рату заједно са коњима највише пропатила, када су не стотине, не хиљаде, већ десетине хиљада паса коришћени да по створеном „Павловљев рефлексу“ јуре према непријатељу носећи на тело прикачен експлозив , који је разносио прво њих, а онда и непријатељску живу силу и технику. То су чинили Немци, Руси, Италијани и Французи, практично све учеснице ратова у великим рововским биткама. Кажу да су влacници и дресери паса плакали и не ретко вршили самоубиства, када су одводили псе на фронт, због сазнања шта ће им се догодити.

А онда је један пас по имену и "делу" ушао у историју, али је то платио својим животом. У првом сателиту који је СССР 1961. године лансирао у космос, путник без повратне карте био је пас по имену "Лајка". Цео свет је чуо лавеж Лајке из космоса и запамтио ово име.

Ипак све то до данас упркос "порасту" наше цивилизацијске свести није било довољно да се у Кини, Ј.Кореји, Тајланду и у неким другим земљама Далеког истока донесе например закон о забрани убијања паса ради - исхране. Иако у тим земљама баш не влада глад, псеће месо је на цени као - специјалитет. У многим другим земљама, не само пси него и друге животиње убијају се нехумано на разне свирепе начине. Ни наша земља не може се похвалити да је научила нешто о хармонизацији живота са природом и животињама и примери бестијалног иживљавања над животињама у Србији су чести.

Коначно последње деценије савремена медицина је признала да се од свиња значајан део телесних течности и ткива користи за биохемијске потребе у лечењу људи, нарочито у лечењу опекотина људске коже. И што је занимљиво, медицински гледано органи младих свиња, срце, јетра, плућа, бубрези, као и неке жлезде, скоро да су идентичне физиолошком саставу људских органа и како се каже, потребан је само "корак " у истраживањима, да би се свињски органи пресађивали људима. Већина људи сматра да је то сасвим у реду и за добробит човечанства. Заиста занимљиво.

 Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP