Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117369
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6826474
Ko je na sajtu?
Imamo 49 gosta na mreži

AMERIKA SVIRA NA ĐAVOLJOJ HARFI !


28.07.2012. / ree-Akademediasrbija

Đ.Barović

Koliko Srbija treba da strahuje zbog antenskog sistema HAARP, navodno postavljenog početkom maja ove godine na 20 kilometara od Beograda? Ova vest je još značajnija ako se zna da je ova tehnologija sprovedena u delo zahvaljujući idejama proslavljenog srpskog naučnika Nikole Tesle, pa se često može čuti da je, bez šale, u pitanju upravo "Teslino oružje".

- Ta veza je obelodanjena još krajem devedesetih godina prošlog veka. Na jednom predavanju u Beogradu, profesor na Univerzitetu Kolorado, dr Rastko Maglić je govoreći na naučnom skupu pod nazivom "Nove Tesline tehnologije - kontrola jonosfere" upravo naveo primer sistema HAARP. Na istovetan način je u svojim radovima govorio i savetnik za razvoj predsednika Kanade, Dejvid Pit koji je u više navrata predlagao da se istraži primena Teslinog dela u oblasti niskofrekventnih elektromagnetnih zračenja - ističe jedan od najpriznatijih stručnjaka u Srbiji na ovu temu, Svetozar Radišić.

Doktor nauka i nekadašnji pomoćnik za strategije i doktrine u Kabinetu načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore, kaže da je reč o tehnologiji koja je veoma opasna.

- Dovoljno je reći da je popularni naziv projekta Harfa, a autor projekta američki fizičar Bernard Istlund je u više navrata rekao da je HAARP "harfa na kojoj anđeli ne sviraju". Reč je o projektu Opservatorije za istraživanje jonosfere, koja se nalazi u vojnoj bazi udaljenoj dvadesetak kilometara od mesta Gakona u zabačenoj divljini Aljaske i cela ideja je realizovan pod patronatom američke vlade. Otuda je ovaj sistem u zvaničnoj upotrebi vazduhoplovnih i pomorskih snaga SAD, a od jedne antene s početka ovog veka danas ih je oko 180 po celom svetu - kaže Radišić.

On ističe da je ono što posebno treba da brine to da je među ciljevima ovog projekta bilo i ispitivanje mogućnosti ometanja normalnog rada ljudskog mozga, "posredno" otvaranje ozonskih rupa, kao i kontrola vremenskih prilika u određenim regionima.

- U jednoj od domaćih studija o "geofizičkom ratu" utvrđeno je da se "jakim radio-predajnicima mogu stvoriti električni talasi u šupljini između jonosfere i prvobitnih slojeva na zemljinoj površini, a da se podešavanjem tih talasa na frekvenciju moždanih emisija čoveka mogu poremetiti moždane performanse, a time izazvati promene u ponašanju za duži period - zaključuje Radišić.

Opasnost po mozak

Radišić objašnjava da postoji čitav opseg frekvencija u okviru kojeg se može uticati na ljudski mozak i izazvati promena njegovih različitih mentalnih stanja.

- Na mozak aktivno utiču sva zračenja u opsegu od jedan do 50 herca. Beta talasi utiču na budno stanje, alfa talasi na stanje spokoja i potpune relaksacije; teta talasi na stanje pospanosti i delta talasi utiču na mozak u stanju dubokog sna. Jasno je šta je sve moguće veštačkim kombinovanjem svih ovih talasa - navodi Radišić.

/ Vesti Online /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP