Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117364
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6826440
Ko je na sajtu?
Imamo 49 gosta na mreži

JEZEKILJ JE VIDEO – RAT !


06.06.2012. / ree-Akademediasrbija

Piše : Dragoslav Marković

Prorok Jezekilj je odavno, prema nekim procenama pre više od 2500 godina, predskazao u Starom zavetu “rat Goga i Magoga”, ali i drugih naroda protiv jevrejske države, kao početak Armagedona. Kako bismo mi danas rekli - Trećeg svetskog rata.

Stručnjaci su to rastumačili kao rat Zapadne Evrope, arapskih saveznika i Rusije protiv jevrejske države Izraela! Njegova predskazanja odavno su zapisana u Bibliji, a stručnjaci pokušavaju da ih rastumače i tek nedavno su došli do današnjem čoveku iole razumljivih i objašnjivih predviđanja ...

U 63. poglavlju Starog zaveta, Sveti Andrej Kesarijski, kaže: “Kad se navrši hiljadu godina (još nije utvrđeno od kada) biće pušten satana iz tamnice svoje, i izići će da vara narode što su na četiri kraja zemlje, Gog i Magog, da ih skupi na bitku čiji je broj kao pesak morski...” Čuveni biblijski prorok Jezekilj i, istorijski u jednom trenutku car Izrailja, takođe u Starom zavetu, pojašnjava ovo upozorenje vernicima zbog satane koji dolazi, podsećajući ih na Hrista:

“Ja sam došao u ime Oca Svojega, ne primate Me; ako drugi dođe u ime moje, njega ćete primiti...!” Jezekilj nastavlja: “Tada će satana biti oslobođen iz zatočeništva, obmanuti sve narode i radi uništenja vaseljene pokrenuti na bitku Goga i Magoga.

Pojedini današnji teoretičari i poznavaoci Biblije smatraju da se u nazivima Gog i Magog kriju severni, skitski narodi, koji su u kasnijoj istoriografiji nazvani Huni, koji su se smatrali najborbenijim i najmnogoljudnijim od svih tadašnjih zemaljskih naroda. Drugi stručnjaci, koji su svoje tvrdnje crpli iz hebrejskih izvora, smatraju da Gog označava ili onog koji sabira ili sabiranje, a Magog uzvišenog ili uzvišenje...

Dalje u proročanstvu Jezekilja stoji:

“Podignućeš se na moj narod Izrailja...a poslednje vreme dovešće te na zemlju svoju; tada će izaći stanovnici gradova Izrailjevih, i naložiće oganj i spaliće oružje...i ložiće ih sedam godina...”

NAPAD SA ČETIRI STRANE

Neki tumači Biblije povezuju reči proroka Jezekilja sa borbom Izrailja i Asiraca. Međutim, to je logički malo verovatno, jer su se te borbe odigravale, kako kaže istorija, baš u vreme kada je Jezekilj bio car Judeje, a drugi sa borbama i porazom naroda koji su nasrnuli na Jerusalim...

Prema tumačenju većine stručnjaka, najverovatnija varijanta predskazanja je da “dolazak tih naroda i napad na Jerusalim zapravo govori o poslednjim, upravo našim vremenima”. Jednostavno, jer se nigde u sveštenim knjigama ne pominje rat Jevreja i Skita (ili Huna) i jedino se pominju ratovi sa susednim narodima “jer su im pozavideli na iznenadnom bogaćenju”. Istine radi, u proročanstvu je rečeno da se Gog “priprema od starina i da će doći u – poslednja vremena”. Još preciznije: da će se Gog i Magog pojaviti – pri svršetku sveta!

Jezekilj je sačinio i spisak naroda koji će ratovati u ovom sukobu - protiv Izraela. On kaže: “Sin čoveka će okrenuti lice prema Gogu, prema zemlji Magoga, princu iz Rosa i Tubala, okrenuće ih protiv sebe. Persija, Etiopija i Put će biti sa njim, kao i Gomer i kuća Togarma”. Svetski stručnjaci za Bibliju su identifikovali biblijske protivnike Izraela u ovom ratu: zemlja Magog ili Ros je današnja Rusija, Tubal, prema teologu Grantu Džefriju su današnja Moskva i Tobolsk (u Rusiji), a tadašnja Persija danas obuhvata Iran, Irak i Avganistan. Put su, zapravo, Libija, Etiopija i Sudan, Gomer je današnja istočna Evropa, a Togarma je, najverovatnije, današnja Turska.

Sadašnja situacija u svetu nedvosmisleno pokazuje da se Planeta odavno grozničavo priprema da -ispuni biblijsko proročanstvo. Bankarski karteli su preduzeli sve mere da “povuku” sredstva kako bi se oduprli krizi i finansirali budući rat. To se, eufemistički, poslednje tri-četiri godine naziva – globalnom ekonomskom krizom. SAD su tradicionalni saveznik Izraela, kao i još nekoliko arapskih zemalja: Saudijska Arabija, Katar, Oman, Kuvajt, Bahrein – monarhije koje su danas pod sve većim pritiskom masa! Bilo kakav rat u ovom trenutku u tom području izazvaće sigurno uvođenje vanrednog stanja u tim zemljama, a bilo kakvi socijalni protesti će dovesti, na kraju, na vlast Svetsku vladu!

Jezekilj je na kraju svog proročanstva poslao čovečanstvu, današnjem, ubitačnu poruku:

“Predvođeni đavolom i njegovim demonima, razići će se iz svojih mesta kao divlje zveri iz pećina da bi probudili i razrušili stan svetih, crkvu Hristovu”.

Drugim rečima – Jerusalim i Izrael će biti uništeni!

PREDIGRA ZA RAT

Svetski stratezi predviđaju da Iran u uvom sukobu, koji će u početku biti verbalan (ali je već i počeo), neće sedeti skrštenih ruku. Dobijaće izdašnu ekonomsku pomoć od Rusije, Kine i Japana. Svoju naftu će prodavati posredstvom ruskih banaka, a svoje ratne brodove poslaće na vežbe čak u – Meksički zaliv! Venecuela će biti bliski saveznik Teherana, a zbog toga, kako kažu poznavaoci, za njenog predsednika je i izabran kontroverzni Ugo Čaves. Organizacija Hezbolah već otvara ubrzano svoje centre na Kubi, u Brazilu, Argentini i Paragvaju.

Kako će se, prema Jezekilju, Ros (ili Rusija) ponašati u toj situaciji? Aktuelni ruski general Nikolaj Makarov je nedavno izjavio da će “širenje NATO na istok ili, pak, bilo kakav napad SAD i Izraela na Iran, primorati Moskvu da uđe u rat!”...Sadašnji regionalni konflikti, dodao je Makarov, imaju potencijal da se razviju u svetski sukob sa upotrebom nuklearnog oružja!

Kina, Rusija i SAD su, dobro je poznato, odavno izgradile bunkere koji mogu da izdrže snažne nuklearne napade. Pojedini su, kažu eksperti, veličine omanjih gradova. Američki istraživač Džoel Skousen tvrdi da je Rusija u planinama Jamantau u sklopu Urala “izgradila nekoliko ogromnih skloništa koja mogu da izdrže najsnažnije nuklearne napade šest dana za redom...”Verovatno najizdržljivije u ovom trenutku na svetu.

Naučnici sa američkog univerziteta u Džoržtaunu, koje su predvodili eksperti američkog Pentagona, posle višegodišnjih istraživanja nepobitno su utvrdili da je u Kini izgrađeno 4.800 kilometara podzemnih, tajnih tunela. U njima, na različitim mestima širom zemlje, smešteno je 3.000 lansirnih rampi za nuklearno oružje!

Eksperti podsećaju da je Rusija, prema sporazumu sa rivalom SAD, “prijavila” da ima 8.000 jedinica nuklearnog oružja, Vašington 5.000, a Kina samo – 400!

RUSKI PODZEMNI GRADOVI

Američki ekspert Ken Timerman, verovatno danas najveći stručnjak na svetu za nuklearno oružje posebno zbog svojih verodostojnih izvora, nedavno je izjavio da su Rusi “izgradili dva podzemna grada koja će zaštiti odabrane u slučaju svetskog nuklearnog rata – Beloreck 15 i Beloreck 16”. Prema njemu, svaki može na veoma dugačak period da primi po najmanje 30 hiljada žitelja.

Njegovo tvrđenje je specijalnoj komisiji senata američkog Kongresa za naoružanje prošle godine potvrdio i pukovnik ruske službe FSB Oleg Gordijevski posle prebega u SAD i dobijanja političkog azila.

JEZEKILJ I “HARLI DEJVIDSON”

Na osnovu opisa mašine koju je u Bibliji, u Starom zavetu, dao prorok Jezekilj, firma “Sič motors” iz srpske Subotice je još pre nekoliko godina razradila mehaničko obrtno polje motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Ovaj “izum” Jezekilja i Subotičana, što je gotovo nepoznato, poslednjih nekoliko godina znatno je poboljšalo performanse verovatno najpoznatijeg motocikla na svetu - “Harli Dejvidsona”!

-Jednostavno, predskazanje proroka Jezekilja – mehaničko obrtno polje- na jedinstven način rešava prenos linearnog u rotaciono kretanje, omogućavajući višestruko, do sada nezamislivo, povećanje snage motora, objasnio je “pronalazak” jedan od vlasnika firme i “sledbenik” Jezekilja, Tihomir Sič.

/ Treće oko /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP