Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108308
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6710213
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

ОД ИЗБОРА - ДВА ПУТИЋА !


08.04.2012. / ©Академедиасрбија

Пише: Слободан Маричић

Још када појма нисам имао о томе шта је заправо политика, дакле пре неких 60 и више година, чуо сам мајку како (ми) је често говорила: "Политика је курва" Нити се сећам повода нити образложења. А онда пре двадесетак година Ђорђе Балашевић у једној песми поновља ту констатацију: "Политика је курва, извините што псујем ... "

И ево прође још толико година, а ја у контексту предстојећих избора размишљам о политици и закључујем да ни моја покојна мајка, ни Балашевић нису били у праву. А ево зашто. Као прво политика је занат, као и други занати. А они који се баве и "производе" политичка збивања су уствари курве, дакле занатлије у посебној делатности. Они не продају оно, доле, буквално као што то раде песнички речено: "пријатељице ноћи". Можда би се могло рећи да је политика курвање занатлија, који се баве политиком. Да, то би заиста више одговарало. Па пазите ко је све данас у политици - онај што је ваљао бунде, па неки бивши шофери, те неки што је био ватрогасац и подизао рампу на улазу, па некадашњи произвођачи металних занатских производа мотика, грабуља и слично, узгојивач свиња, бивши музичари са вашара, ма свашта. Е сад ушли су у политику и наставници психологије, психопатологије, психопате, професори на катедри, без катедре, филозофи и други. Ипак да не претерам, залутао је ту и неко поштен ко је завршио све школе, али шта му је то вредело, отишао међу курве, а како кажу са ким си такав си.

И да признам био сам и ја у политици у титово време. Е сад то је била политика другог типа и тема за дисертацију. Али једног дана у напону живота, ђаво хтео да ми узме душу, Бог ме спасао и отада сам постао религиозан, раскрстио са политиком. Е изгледа да ми је Свевишњи мало више удахнуо просвећења, па сам до данас често у дилеми јесам ли духовно искорачио или - мало духовно скренуо. Од онда ја сам убеђен да имам неку своју мисију, уствари да свако има своју мисију. Дакле, ја бих желео да оправдам те неке политичке занатлије, како рекох курве посебне врсте, са мојом теоријом да те малобројне курве имају неку своју мисију или бар тако мисле, исто као и ја.

 

И сад наравно занимате се које су то политичке курве што имају душу тј. неко надахнуће и веру у своју мисију да ће да извуку ову земљу из гована где смо заглибили, да простите што сам вулгаран, али нема друге речи за опис стања нас и наше државе.

Ајд’ да узмемо например, например: "Различак". Народ каже лечи жутицу. Мало ли је то за данас, када смо сви жути од гов ... , не нећу више ружне речи, дакле када смо сви жути од - жутице.

Е сад где човек да нађе тај различак и како се спрема? Кажу у Шумадији срцу Србије, има га ко плеве. Набере се доста тога и мало просунча, па се спрема чај и пије чим ти припадне нека мука. Е обзиром да смо одавно у гов .. пардон, у вееееeликој муци, одмах треба да свако попије по десетак литарa чаја од различка, за први ударац. То је до избора. И онда наставити са том шумадијском „Различак – терапијом“, у наредних ........ па мислим, колико ко поживи.

А јел 'ви мене разумете? Добро.

Заклео сам се да ћу бити доследан и објективан и морам да кажем шта мислим о тим занатлијама из политике, што хоће да нас лече различкoм . Mислим о њима све тотално супротно, од оног што мислим о курвама, то јест занатлијама из политике, који нас офарбашe гов ..., ма мислим, заразише нас до грла, жутицом.

И сад тај главни "Различак занатлија", тако ја мислим, сто посто умислио да има личну мисију да ову земљу и Србе изведе на прави пут. И човек се упустио међу ове занатлије посебне врсте, што јест јест, ушао у исту категорију, али мисија је мисија.

И сад долазе избори, па да поједноставим и скратим, да имамо као у песми: "Од избора - два путића". Рекох да смо до грла уууууу жутици. Ако ћемо даље тим путићем, зна се одоше говжутица преко главе и крај ........ има да нас више нема. Али ако ћемо да идемо да беремо различак, па можда се стварно излечимо од жутице. Аааа, што да не, мож'  да буде. Па ce онда лепо умијемо, оперемо и дотерамо да будемо ко људи, изађемо на светску чаршију, на сунце из таме светских гузица где  увукоше Србију, па када нас питају одакле сте ви људи , поносно кажемо:

Ми смо Срби из Србије !

Наш бренд је - различак и шљива, а oд избора у ЕУ извозимо - свиње!Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP