Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 145176
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7070139
Ko je na sajtu?
Imamo 66 gosta na mreži

BEHOLD A PALE HORSE - ZAVERE O UFO FENOMENU !


06.06.2010. / Akademediasrbija
Priredio  na srpskom : Slobodan Maričić

FELJTON

Ovo ovo su izvodi iz jedne od najčitanijih knjiga o teorijama zavere, UFO fenomenu i vanzemaljicma

William Cooper, autor knjige Behold a Pale Horse, ubijen je 05.11.2001.g. u oružanom okršaju sa policijom. U jednom od prethodnih pokušaja atentata na njega ostao je bez jedne noge.
Poslednjih nekoliko godina prije njegovog ubistva, Vilijamova porodica je morala da izadje izvan SAD iz sigurnosnih razloga. Kad bi na ovoj planeti bilo više ljudi kao što je bio on, mi bi kao čovečanstvo imali mnogo bolje šanse za opstanak i napredak.

TAJNA VLADA, POREKLO, IDENTITET I SVRHA MJ-12

U godinama koje su sledile nakon drugog Svetskog rata vlada SAD-a se suočila sa serijom događaja koji su trebali promeniti njene pretpostavke za vlastitu budućnost i budućnost čovečanstva. Predsednik Truman i njegovi vojni zapovjednici našli su se prividno nemoćnim nakon što su dobili najrazorniji i najskuplji rat u istoriji. SAD su razvile, upotrebile i bile jedina država koja je imala atomsku bombu koja je sama mogla uništiti bilo kojeg neprijatelja i čak čitavu Zemlju. U to vreme SAD su imale najbolju ekonomiju, najnapredniju tehnologiju, najviši životni standard, najveći uticaj i stvorile najveću i najsnažniju vojsku svih vremena. Samo možemo zamisliti zbrku i zabrinutost vrha vlade SAD-a kada su otkrili da se svemirska letilica kojom je upravljalo nepoznato biće iz totalno nepoznate civilizacije srušila u pustinji New Mexica.

Između januara, 1947. i decembra 1952. otkriveno je najmanje 16 srušenih ili prizemljenih vanzemaljskih letjelica, 65 vanzemaljskih tela, i jedan živi vanzemaljac. Odmah nakon toga jedna je letilica eksplodirala u atmosferi i to je bio jedan od poslednjih slučajeva. Od svih tih slučajeva, trinaest se dogodilo unutar granica Sjedinjenih država, ne uključujući letilicu koja se razletela u vazduhu. Od tih 13, jedan u Arizoni, 11 ih je bilo u Mexicu, i jedan u Nevadi. Tri slučaja su se dogodila u stranim zemljama od kojih je jedan bio u Norveškoj i dva posljednja u Mexicu. Viđenja NLO-a su bila tako česta, da su ozbiljne istrage i razotkrivanje svakog izveštaja postali nemogući zapošljavajući sva postojeća sredstva istražnih službi.

Jedna vanzemaljska letilica je nađena 13. januara, 1948. na stenovitoj visoravni pokraj Aztec-a, u New Mexicu. Druga letilica je locirana 25. marta, 1948. u Hart Kanjonu takodje pokraj Azteca, u New Mexicu. Imala je 100 stopa u prečniku. Ukupno je pronađeno 17 tela vanzemaljaca u te dve letilice. Od još veće važnosti je bilo otkriće velikog broja ljudskih delova tela u obe letilice. Tajnost je bila čak veća, nego ona iznad Manhattan projekta. U idućim godinama ovi događaji su postali najstrože čuvane tajne u istoriji sveta.

Specijalna grupa najboljih američkih naučnika je organizovana u projekt "Sign" u decembru, 1947. da bi proučila NLO fenomen. Projekt "Sign" prerastao je u "Grudge" u decembru, 1948. Niži sakupljački i informacijski projekt "Blue Book" je oformljen pod Grudge-om, uključujući kontroverzni „Grudge 13“, a „Blue Teams“ (Plavi Timovi) su sastavljeni za otkrivanje srušenih letilica i mrtvih ili živih vanzemaljaca. „Blue Teams“ su kasnije prerasli u „Alpha Team“ pod projektom „Pounce“.

Tokom tih ranih godina američke vazdušne snage i CIA vršili su potpunu kontrolu nad "vanzemaljskom tajnom". U stvari CIA je bila oformljena na zahtev predsednika, prvo kao Centralna obaveštajna grupa za hitnu upotrebu u slučajevima vezanim za vanzemaljsku prisutnost. Kasnije je osnovan National Security Act (NSA), kako bi nadzirao obaveštajnu grupu i pogotovo vanzemaljska nastojanja. Serija memoranduma veća za nacionalnu sigurnost i izvršne naredbe odvukle su CIA-u od isključivog zadatka okupljanja oko stranih obaveštajnih službi i polako, ali u potpunosti "legalizirala" za direktnu akciju u obliku svih tajnih aktivnosti u zemlji i inostranstvu.

Predsednik Truman je 9. decembra, 1947. godine, odobrio izdavanje zapovesti "NSC-4", davši mu naziv "Coordination of Foreign Intelligence Information Measures" na zahtev sekretara Marshalla, Forrestala, Petterson, i direktora "State Deparment's Policy Planning Staff"-a, Kennana. Strana i vojna špijunaža, knjiga Nr. 1, "Final Report of the Select Committee to Study Governmental operations with respect to Intelligence Activities". (Finalni izveštaj odbora za istraživanje vladinih operacija s osvrtom na špijunske aktivnosti). Senat Sjedinjenih američkih država, 94. Kongres, drugo zaseedanje, izveštaj broj 94-755, april, 1976., stranica 49 navodi : "Ova direktiva onemogućava državnog sekretara da rukovodi nadgledanjem špijunskih aktivnosti stvorenih za borbu protiv komunizma. "Top secret" Anex za NSC-4, NSC-4A, upućuje direktora Centralne tajne službe da sprovodi psihološke aktivnosti u postizanju u NSC-4 čvrsto određenih ciljeva. Početna vlast CIA-e za pokrivanje operacija pod NSC-4A nije utemeljena formalnom procedurom niti koordinacijom ili provođenjem ovih operacija. Jednostavno upućuje DCI da "pokriva tajne akcije i osigurava, kroz saradnju sa državom i odbranom, da rezultati operacija budu u skladu sa američkom politikom".

Kasnije su NSC-10-1 i NSC-10-2 trebale istisnuti NSC-4 i NSC-4A i proširiti tajna ovlašćenja još više. Office of Policy Coordination (OPC) je bio privilegovan da iznese prošireni program tajnih aktivnosti. NSC-10-1 i NSC-10-2 su proglasili ilegalne postupke u skladu sa vodstvom za nacionalnu sigurnost. Reakcija je bila munjevita. U očima ove špijunske zajednice, sva sredstva su bila dopuštena. Pod NSC-10-1 je za istraživanje namena tajnih projekata osnovana, ali ne i odobrena, Executive Coordination Group (Izvršna koordinacijska grupa) ili ECG je imao tajni zadatak da koordinira projektima vezanim za vanzemaljce. NSC-10-1 i NSC-10-2 su prikazani tako da niko na vrhu ne može znati ništa o projektima, dok sve ne bude uspešno završeno.

Tako je stvoren tampon između Predsednika i dotoka informacija. Bila je namera da ta tampon zona služi predsedniku kao sredstvo negiranja poznavanja stvarnog stanja ukoliko ono procuri. Ova tampon zona se u kasnijim godinama koristila u svrhu izoliranja budućih predsednika od informacija o vanzemaljskoj prisutnosti, osim onoga što „Tajna vlada“ i tajne službe nisu želeli da sazna.

NSC-10-2 je ustanovio istraživačko telo koje se tajno sastajalo, a sastojalo se od najvećih naučnih umova tadašnjice. Jedan drugi memorandum NSC-10-5 daje glavne crte dužnosti istraživačkog tela. Ovi NSC memorandumi i tajna izvršna naređenja stvorili su podlogu za nastanak "MJ-12" samo četiri godine kasnije. Ministar vanjskih poslova James Forrestal počeo je prigovarati na račun tajnosti. Bio je idealist, religiozni čovjek koji je smatrao da javnost treba znati istinu . Kada je o problemu vanzemaljaca počeo razgovore sa vođama opozicijskih stranaka i vodećim ljudima u Kongresu, Truman je od njega zahtevao ostavku. On je svoje strahove iznio mnogim ljudima i s punim pravom smatrao da ga pažljivo prate. Rečeno je kasnije da je Forrestal pretrpio živčani slom i otpremljen je u bolnicu Bethesda Naval Hospital. U stvari to je bio strah da Forrestal ne bi ponovno progovorio i morao je biti izoliran i diskreditiran. Rano ujutro 22. aprila, 1949. agenti CIA-e su mu oko vrata vezali čaršav, vezali drugi kraj za nameštaj u njegovoj sobi i bacili Jamesa Forrestala kroz prozor. On je bio prva žrtva u "prikrivanju" tajne postojanja vanzemaljaca.

Preživeli vanzemaljac iz srušene letilice kod Roswella bio je nazvan EBE. Ime je predložio Dr. Vannever Bush i to je bila skraćenica za Extraterrestrial Biological Entity (Vanzemaljska biološka jedinka). EBE je lagao istražitelje i više od godine dana davao samo beskorisne odgovore na sva pitanja, koja su mu postavljana. Ona pitanja koja su zahtevala neugodan odgovor jednostavno su ostala neodgovorena. U vreme druge godine zatočeništva EBE je postao otvoreniji i informacije dobivene EBE-a su bile zapanjujuće. Zbirka ovih otkrića su bili osnovni temelj za ono što će se kasnije nazvati "Yellow Book" (Žuta knjiga). Fotografije EBE-a smo, među ostalim, godinama kasnije vidjeli ja i Bill English u Grudge 13.

Pri kraju 1951. god. EBE se razboleo. Medicinsko osoblje je bilo nemoćno u odstranjivanju uzroka EBE-ove bolesti. EBE-ov život je bio baziran na klorofilu i pretvarao je hranu u energiju gotovo isto kao biljke. Otpadne stvari su izbacivane na isti način kao i kod biljaka. Odlučeno je da se pozove stručnjak za botaniku i botaničar Dr. Guillermo Mendoza je doveden da mu pomogne da ozdravi. Dr. Mendoza je pokušavao spasiti EBE-a sve dok sredinom 1952.-ge EBE nije umro. Dr. Mendoza je postao stručnjak za vanzemaljsku biologiju. U bezuspešnom pokušaju da spase EBE-a i da se bogato okoriste tehnologijom naprednije vanzemaljske rase, Sjedinjene države su u beskrajan svemir početkom 1952. počele emitirati poziv u pomoć. Poziv je ostao bez odgovora, ali je projekt nastavljen u nadi da će naići na odgovor.

Predsednik Truman je izvršnom naredbom 4. novembra, 1952. stvorio super tajnu National Security Agency (Nacionalna služba sigurnosti). Njena osnovna funkcija je bila dešifrovanje vanzemaljske komunikacije i jezika i uspostavljanje dijaloga s njima. Ovaj zadatak bio je nastavak prethodnih uspjeha i nosio je šifru „Sigma“. Druga svrha NSA je bila praćenje svih komunikacija i emisija iz svih vrsta uređaja iz svih krajeva sveta u svrhu bavljenja špijunažom i ljudskom i vanzemaljskom, te zadržati tajnom vanzemaljsku prisutnosti. Projekt Sigma je bio uspešan. NSA je takođe održavala vezu sa "Luna Base" i drugim tajnim svemirskim programima. Izvršnom naredbom NSA je izuzeta od svih zakona u čijem se tekstu ne spominje njen naziv, to znači da ako ime agencije nije navedeno u tekstu bilo kojeg ili svih zakona, koji su usvojeni na Kongresu ona nije podložna tom ili tim zakonima. NSA danas obavlja mnoge druge dužnosti i u stvari je glavna služba s većim obaveštajnim delom. Danas NSA dobiva 75% novca određenog za obaveštajne službe. Stara izreka "gde ide novac tu vlast počiva" je istinita. Primarni zadatak NSA je i dalje komunikacija sa vanzemaljcima, ali sada uključuje i druge programe u vezi s njima.

Predsednik Truman je izveštavao saveznike, uključujući i SSSR o razvoju događaja s vanzemaljcima još od slučaja Roswell. Ovo je učinjeno ukoliko se otkrije da su vanzemaljci pretnja ljudskoj vrsti i zajednički planovi su formulisani da zaštite zemlju od invazije. Glavna poteškoća je bilo održavanje internacionalne tajne. Odlučeno je da je potrebna spoljna organizacija koja bi koordinirala i kontrolisala napore, da se i strane vlade zaštite od "žvakanja" novinara. Rezultat je bio stvaranje tajne organizacije poznate pod nazivom "Bilderburgers". Sedište ove organizacije je u Ženevi u Švajcarskoj. "Bilderburgeri" su prerasli u tajnu svetsku vladu koja danas sve kontroliše. Ujedinjene nacije su onda postale , a i ostale do sada samo internacionalna šala.

Godine 1953. novi čovek je zauzeo mesto u Beloj kući. Bila je to osoba koja je navikla na strukturalnu organizaciju osoblja s lancem upravljanja. Njegova metoda je bila metoda delegata i vladanja odbora. Donosio je odluke samo ako se njegovi savetnici ne bi mogli dogovoriti. Njegova normalna metoda je bila pročitati ili poslušati više alternativa i onda odobriti jednu. Oni koji su radili sa njim rekli su da je njegov najdraži komentar bio :"Just do whatever it takes" (učinite to po svaku cenu). Proveo je mnogo vremena na golf igralištu. To nije bilo neobično za čoveka koji je vojnu karijeru proveo kao Vrhovni zapovednik američke armije za vreme rata. Taj Predsednik bio je general Dwight Eisenhower. Za vreme njegove prve četiri godine vlasti, od 1953. otkriveno je najmanje 10 srušenih vanzemaljskih letilica sa 26 mrtvih i 4 živa vanzemaljca. Od njih 10, četiri su otkrivene u Arizoni, dve u Teksasu, i po jedna jedna u New Mexicu, Louisiani, u Montani, i jedna u Južnoj Africi. Nebrojeno puta su letilice bile samo viđene širom sveta. Eisenhower je znao da se mora boriti i pobediti problem vanzemaljaca. Znao je da to nije mogao učiniti otkrivajući tajnu Kongresu.

Zato je početkom 1953. Predsednik potražio pomoć oko vanzemaljskog problema kod svog prijatelja i člana Veća za vanjske odnose Nelsona Rockfellera. Eisenhower i Rockfeller su počeli planirati tajnu strukturu koja je trebala nadzirati vanzemaljce i koja je za samo jednu godinu postala stvarnost. Ideja za projekt MJ-12 je tada rođena. Nelsonov ujak Wintrop Aldrich je inače bio presudan u uveravanju Eisenhowera da se kandiduje za predsednika. Cela Rockfellerova obitelj zajedno sa Rockfellerovim carstvom je čvrsto podržavala Ajzenhauera .

Traženje pomoći od Rockfellera oko problema vanzemaljaca je bila najveća pogreška, za budućnost SAD-a, a najverovatnije i čitavog čovečanstva, koju je počinio Eisenhower.

U roku od sedam dana nakon Eisenhowerovog izbora, on je postavio Nelsona Rockfellera za predsednika "Savetodavnog predsednikovog odbora za organizaciju vlade". Rockfeller je bio odgovoran za planiranje reorganizacije vlade. „New Deal“ program pomoći i obnove je smešten u jedan jedini odbor nazvan "Odbor za zdravlje, školstvo i socijalnu opskrbu".

Kada je u aprilu, 1953. Kongres odobrio izmene, Nelson je imenovan na mesto podsekretara. Godine 1953. astronomi su otkrili u svemiru velike objekte koji su se kretali prema Zemlji. U početku se verovalo da su to asteroidi. Kasniji dokazi su potvrdili da objekti mogu biti jedino svemirski brodovi. Projekt "Sigma" je presreo vanzemaljske radio komunikacije. Kada su objekti stigli do zemlje postavili su se u vrlo visoku orbitu oko Ekvatora. Bilo je nekoliko velikih brodova i njihova namera nije bila poznata.

Projekt "Sigma", i novi projekt, "Pluto", su koristeći se radio komunikacijom preko kompjuterskog binarnog jezika, uspeli ugovoriti sletanje koje je rezultiralo kontaktom lice u lice sa vanzemaljskim bićima. Zadatak projekta "Pluto" je bio stvaranje diplomatskih odnosa sa ovom ili nekom drugom vanzemaljskom rasom.

U međuvremenu je rasa vanzemaljaca sličnih ljudima kontaktirala vladu SAD-a. Ova je grupa upozorila na druge vanzemaljce, koji kruže oko ekvatora i ponudila nam pomoć u našem duhovnom razvoju. Zahtevali su, kao glavni uslov, da onesposobimo i uništimo nuklearno oružje. Odbili su razmenu tehnologije navodeći da smo duhovno nesposobni nositi se i sa tehnologijom koju smo tada sami posedovali. Verovali su da bismo koristili novu tehnologiju, kako bismo uništili jedni druge. Ta rasa je tvrdila da smo na putu samouništenja i da se međusobno moramo prestati ubijati, zaustaviti zagađivanje Zemlje, zaustaviti bezobzirno iskorištavanje Zemljinih prirodnih izvora i da naučimo živeti u harmoniji. Ovi uslovi su dočekani sa velikom sumnjom, posebno glavni uslov nuklearnog razoružanja. Smatrano je da bi nas prihvatanje tog uslova ostavilo bespomoćnima u slučaju da se suočimo sa vanzemaljskom pretnjom. Takođe nismo imali ništa slično u istoriji što bi nam pomoglo u odluci. Nuklearno razoružanje je smatrano kao loše za interese SAD-a, te su te ponude bile odbijene.

Kasnije se 1954. rasa prijateljskih "Graya-a" (Sivih) koja je kružila oko Zemlje spustila u "Holloman Air Force Base". Gde je postignut prvi osnovni dogovor. Ova se rasa predstavila kao vrsta sa planete pokraj crvene zvezde u sazvežđu "Oriona", koju smo mi nazivali "Betelgeuse". Rekli su da njihova planeta umire, te da u nepoznatoj budućnosti neće moći živeti na njoj. To je dovelo do drugog sletanja u "Edwards Air Force Base". Ovaj istorijski događaj je planiran na brzinu i odnos je dogovoren. Predvidjenog dana Predsednik je doveden u bazu, a novinarima je u Vašingtonu kao izgovor rečeno da je posetio doktora.

Predsednik Eisenhower se susreo sa vanzemaljcima i formalni dogovor između Alien Nation-a i SAD-a je donet i potpisan. Tada smo primili prvu posetu vanzemaljskog ambasadora iz svemira. Njegovo ime i titula je bila "Omnipotent Highness Krill", neformalno nazvan Krill. Po tradiciji američkog preziranja kraljevskih titula, tajno je zvan Original Hostage Krill. Trebali biste znati da postoji i vanzemaljska zastava poznata kao "Trilateral Insignia". Prikazana je na njihovim letilcama i njihovim uniformama. Oba sletanja i drugi sastanak su snimljeni. Filmovi naravno postoje i danas u dokumentaciji CIA-a. Dogovor je glasio : Vanzemaljci se neće uplitati u naše odnose i mi se nećemo uplitati u njihove. Držati ćemo njihovu prisutnost na Zemlji tajnom. Oni će nas opskrbljivati naprednom tehnologijom i pomoći naš tehnološki razvoj. Neće ostvariti odnose sa niti jednom drugom državom na zemlji osim sa SAD. Mogu otimati ljude na određeno vreme u svrhu medicinskih ispitivanja i praćenja našeg razvoja s dogovorom da se ljudima neće zdravstveno nauditi, i da će biti vraćeni na mesto sa kojeg su oteti, ljudi se neće sećati događaja, a Alien Nation će obavještavati MJ-12 o svim kontaktima i otmicama.

Dogovoreno je da će se medjusobno primati ambasadori dokle god dogovor bude na snazi. Dalje je dogovoreno da će Alien Nation i SAD međusobno razmijeniti 16 osoba u svrhu učenja jednih o drugima. Vanzemaljski "gosti" bi ostali na Zemlji a "ljudski gosti" bi putovali na mesto porekla vanzemaljaca na određeni period, a onda bi bili vraćeni, i tada bi se izvršila ponovna zamena. Takođe je dogovoreno da će biti napravljene podzemne baze za korištenje Alien Nation-a i da će dve baze biti napravljene za zajedničko korištenje vlada SAD-a i Alien Nation-a. Tehnologija bi se menjala u zajedničkim bazama. Sve vanzemaljske baze bi bile konstruisane ispod indijanskih rezervata u četverougaonom području Utaha, New Mexica, Arizone i Kolorada, i jedna će biti napravljena u Nevadi na području poznatom kao S-4, smeštenom otprilike 7 milja južno od zapadne granice u „Area 51“ , poznate kao Dreamland. Sve vanzemaljske baze su pod potpunom kontrolom mornaričkog odeljenja i svo osoblje koje radi u ovim kompleksima dobija svoju platu od mornarice. Izgradnja baza je odmah počela, ali je napredak bio slab, dok nisu prikupljene velike količine novca 1957. Rad na "Yellow Book" je nastavljen. Tu je i odgovor kako to da se vanzemaljske prisutnosti i susreti pojedinaca najviše beleže u SAD, a drastično manje ili skoro nikako, u drugim delovima sveta. Vanzemaljsci se očigledno drže dogovora o svom direktnom kontaktu samo sa SAD.

Osnovan je projekt "Redlight" i počelo ozbiljno eksperimentiranje na vanzemaljskim letilicama. Super tajni objekt je sagrađen u "Groom Lake-u" u Nevadi u središtu područja za testiranje oružja (Area 51) i njegova šifra je bila "Dreamland". Projekt je stavljen pod Mornaričko odeljenje Ministarstva odbrane i osoblje je trebalo imati "Q" dopuštenje kao i izvršno (predsjedničko) odobrenje. Ironična je činjenica da Predsednik SAD-a nije imao i nema nema dozvolu za samostalnu posetu ovom mestu. Vanzemaljska baza u kojoj se razmenjivala tehnologija, bila je smeštena u području zvanom „S-4“. Šifra područja S-4 je bila "The Dark Side of the Moon" (Tamna strana Meseca). Vojska je dobila zadatak oformiti super tajnu organizaciju, koja bi obezbedila tajnost programima vezanim za vanzemaljce. Ta organizacija je postala "National Reconnaissance Organization" smeštena u "Fort Carsonu" u Coloradu. Specijalni timovi koji su osiguravali projekte zvali su se "Delta". Drugi projekt pod šifrom "Snowbird" je trebao objaviti objašnjenja svih viđenja vanzemaljskih „Redlight“ letilica kao eksperimente vazduhoplovnih snaga SAD. „Snowbird“ letilice su rađene po konvencionalnoj tehnologiji i u nekoliko navrata ih je u eksperimentima pratila štampa . Projekt Snowbird je služio da se raskrinka NLO-e fama i svedočenja koja su dospela u javnost. Projekt je bio vrlo uspešan i do ovih godina broj izveštaja o NLO u javnosti je u stalnom opadanju.

Osnovan je multimilijonski tajni novčani fond, a držao ga je pod kontrolom Vojni ured Bele kuće. Taj fond je korišćen za izgradnju preko 75 tajnih duboko podzemnih građevina. Predsednicima koji su pitali za ove projekte rečeno je da je fond korišćen za izgradnju duboko podzemnih skloništa za Predsednika i najviše predstavnike vlasti u slučaju nuklearnog rata. Samo ih je nekoliko zaista napravljeno za Predsednika. Milioni dolara građana su prošli kroz ovaj ured od MJ-12, pa do izvođača, te su onda korišćeni za izgradnju tajnih vanzemaljskih baza, kao i tajnih „DUMB“-ova (Deep Underground Military Bases – Duboko podzemnih vojnih baza), za gradnju objekata "Alternative #2"-a. Predsednik Johnson je koristio ovaj fond za izgradnju pozorišta u svom rodnom mestu i popločavanje puta na prilazu njegovom ranču, jer zaista nije znao njegovu pravu svrhu. Tajni fond Bele kuće za izgradnju podzemnih objekata je 1957. osnovao predsednik Eisenhower.

Nastaviće se :Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP