Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 145176
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7070145
Ko je na sajtu?
Imamo 68 gosta na mreži

ŠTA ĆE ODLUČITI BILDERBERGERI ?


04.06.2010. / Akademediasrbija

Slobodan Maričić

Večita tema za teoretičare zavere: "Bilderberg grupa". Svake godine izmedju 100 i 150 najuticajnih ljudi iz politike i poslovnog sveta za javnost održavaju „neformalni "sastanak, u najvećoj tajnosti. Činjenica o koncentraciji moći i uticaja stimuliše maštu običnog sveta i mnogi smatraju Bilderbergere za tajnu svetsku vladu.

Ove godine konferencija je održana u Španiji u luksuznom hotelu Dolce Sitges u Barseloni i upravo sutra 6.juna završava trodnevno zasedanje. Hotel je ovoga puta vanredno obezbedjen dodatnim specijalnim snagama policije, zbog velikog protesta protivnika Bildebergera i pretnji, upućenih sa stotina Internet sajtova i Fejsbuka i poziva da ometaju skup svetskih moćnika. Popis gostiju koji cirkuliše internetom mada njegova autentičnost nije još potvrđena uključuje slavna imena, kao što su bivši premijer Italije Romano Prodi, bivši glavni sekretar NATO -a Jaap de Hoop Scheffer i Richard Holbrooke, posebni američki izaslanik za Afganistan i Pakistan, a da bi se osigurao glamur tu su Kraljica Beatrix od Holandije i Kraljica Sofije iz Španije. Tu su ne manje važni četiri istaknuta imena kao nemački predsednik Uprave Deutsche bank John Ackermann, izdavač Michael Ringier, predsednik kompanije Novartis Daniel Vasella i bivši savezni poslanik Christoph Blocher. Njegova prisutnost, ovoga puta nije nikoga iznenadila nakon što je on priznao prošle godine za "Tele Blocher": "Da, da bio sam prisutan na Bilderberg konferenciji. Naravno i on kao i svi drugi su teme sastanka predstavili bezazlenim " Nema ni traga o tajnoj svetskoj vladi. Radi se o konsultaciji stručnjaka o pitanjima glavnih problema svetske ekonomije i međunarodnih odnosa. "

Daniel Estulin, ruski novinar koji živi u Španiji, održao je konferenciju koja nipošto nije bezopasna. On je jedan od najbolje obaveštenih i stručnjak za tumačenje uloge Bilderbegera i autor knjige „Istina i laži o istorijatu Bilderberga" (True and Lies about Bilderbergers).

U utorak je sadržaj knjige predstavljen Evropskom parlamentu u Strasburu na poziv člana desničarske italijanske „Lige za Sever“ . Izmedju ostalog je rečeno da je cilj Bildebergera stvaranje jedne globalne ekonomije kao univerzalne "Svetske kompanije ".

To ne bi bila politička nego ekonomska sila koja bi vladala svetom po zakonima i "ideologiji novca", kaže Estulin.

Jedan od glavnih problema na dnevnom redu ovogodišnje sednice je plan kako da preživi euro i to po svaku cenu, rekao je Daniel Estulin britanskom "Tajms-u". Bilderberger je ozbiljno zabrinut za sudbinu „bolešljivog US dolara raspada evro sistema. Njihova najveća noćna mora je povratak članica EU na nacionalno orijentirasane politike."

Zanimljivo je da je prošle godine na dnevnom redu sastanla Bildeberga u Grčkoj u blizini Atine, izmedju ostalog takodje bila ista tema i kada se očekivalo sve drugo Grčke danas klizi u ponor. A sada je sastanak u Barceloni ? Španija se već ocenjuje kao sledeći kandidat za državni bankrot . Čudna koincidencija. 


         
                                             Hotel Dolce i piramida - krov dvorane

Uz to možda ne toliko bitna ali ipak činjenica, da hotelu Dolce kongresna dvorana ima piramidalni krov sa mnogim simbolima koje , teoretičari zavere, vide kao umešanost Masona i Iluminata, koji traže način kako da neprikosnoveno vladaju svetom. Zato se očekuje njihov ekonomsko – finansijski „udar“ na Španiju, što bi počelo piramidalno da uništava evro i evrosistem i ponovo vrati na svetsku scenu dolar, kao neprikosnovenu svetsku valutu.

Inače konferencija Bildeberga je prvi put održana maja 1954 na poziv princa Bernharda od Holandije u hotelu de Bilderberg u Oosterbeek. Od tog prvog sastanka, uzima se za buduće sastanke ime Hotela kao ime grupe. Ova grupa je stvorena iz bojazni da Zapadna Evropa i Severna Amerika moraju raditi zajedno, s obzirom na opasnost od komunističkog Istočnog bloka.

Medjutim, danas je stvoren novi „komunistički blok Kine i Rusije i Bilderberg je opravdano zabrinut zahtevima ovih zemalja sa najvećim rezervama novca i zlata da se dolar skine kao svetsko obračunska sredstvo plaćanja u medjunarodnim transakcijama. Inače sve konferencije Bildeberga obično traju tri dana.

Kao što nije bilo ni posle prvog sastanka tako ni sutra nakon okončanja poslednjeg ovogodišnjeg neće biti saopštenja za javnost, objavljivanja neke deklaracije, već samo inserta pojedinih tema koje će u najrazličitijim prilikama izneti pojedini učesnici .Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP