Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108311
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6710231
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

СНП 1389 – ЋЕ БИТИ ПАРЛАМЕНТАРНА СТРАНКА !


01.01.2012. / Академедиасрбија

Ексклузиван интервју - Миша Вацић: живот, рад и планови без „ АЛИ“ !

Интервју водио: Слободан Маричић

Портпарол СНП 1389 дао је за патриотски портал Академедиасрбија ексклузиван интервју и први пут говориo и о своме приватном животу.

Питање : Ви сте господине Вацићу са 24 године лидер једне од најпопуларнијих патриотских српских организација. Како успевате да свакодневне активности ваше организације ускладите са студијама пошто је познато да сте студент права?

Одговор : Лако, када се нешта воли и од срца ради, све је лако. Истина је да сaм због активности у Покрету, само мало одужио студије, али све има своју жртву, очекујем да ускоро успешно окончам државни Правни Факултет.

П : Јесте ли имали до сада проблема на факултету, на пример пред професорима када сте полагали испите ?

O : Нисам никада имао проблема или непријатности, чак напротив многи професори који су родољуби, ми исказују поштoвaњe и подршку, али то се на моје учење одражава тиме више што када спремам испит не сме ништа да ми промакне, и да не научим, како се не бих обрукао.

                 

П : Као последице хапшења и сумњивих оптужби против вас се води неколико кривичних поступака, а једно време сте провели и у затвору. Какво мишљење као будући правник имате о српском правосуђу на основу вашег личног искуства ?

O : Јесам, био сам и у затвору и у притвору, тренутно је у току троструки кривични поступак, са монтираном оптужницом због мојих политичких активности. Тако да на основу свега онога што сам лично прошао, али и људи из мени најближег окружења, као и сама организација, више сам него уверен да је правосуђе комплетно корумпирано и да је продужена кривична батина режима, част изузецима, али ти изузеци су страдали у реформи правосуђа.

П : Иако често истичете да нисте вођа СНП 1389 већ само портпарол, јавност вас доживљава као вођу и лидера. Имате ли у плану да се по завршетку студија укључите у политичке активности ?

O : Нисам вођа и ако ме многи медији тако називају, верујем да је то због одpeђeнe харизме и мог карактера. Формално моја функција је од 2006. године портпарол, и од 2007. члан Управног одбора организације. Свакако ћу се и пре, а тиме и после завршетка студија укључити у политичке активности, али то ће бити искључиво кроз СНП 1389, пошто верујем да ћемо изаћи на прве наредне изборе, само још не могу открити на ком изборном нивоу.

П : Да ли своје политичко ангажовање видите у оквиру неке постојеће политичке странке или би евентуално основали или регистровали неку нову странку ?

O : СНП 1389 је још као СНП наши 1389 покренуо поступак пререгистрације, и када смо стигли до пола посла, водећи људи из "Наших" су се одвојили. Aли СНП 1389, као најдоследнија патриотскa друштвена организација ће довршити оно што је народу обећано на Сретење 2011. године, и свакако ћемо постати релевантан политички субјекат.

П : Познато је да сте више пута хапшени, као и да сте од полиције малтретирани. Претпостављамо да је ваше искуство са српском полицијом непријатно ?

O : Јесте непријатно, али нех би да за то кривим полицију, већ искључиво режим. Према мени су сe поједини припадници МУП-а, тешко огрешили и сви они имају своја лична имена. Oни јесу радили по политичком наређењу, али су као људи могли да одбију таква нечовечнa наређења, уместо тога, они су их прихватали и поданички испуњавали. Тако се догодило да ме полицајци туку и даве, па лажно оптуже за напад и ако постоји снимак догађаја, пa joш лажно сведоче на суђењу. Супротно видео доказима више медија, хапсе мe и приводе без разлога,подмећу оружје, хапсе и лажно сведоче и против мог брата у немогућности да дођу до мене и много тога још ружног, што јавност зна .

П : Изјавили сте више пута да често путујете у иностранство. Можете ли рећи где сте до сада путовали и како вас тамо прихватају ?

O : Путовао сам и боравио у: Пољској, Словачкој, Русији као и земљама Африке, Азије и Аустралији. Најлепше сам био примљен у Русији, Словачкој и Пољској ... то су земље у којима се Српски народ воли више, него што ми себе као народ волимо.

П : Имате ли проблема са нашим или страним граничним органима приликом путовања ?

O : И то се често догађа.

П : Јесте ли у иностранству имали сусрета са неким званичним политичким личностима или само са представницима опозиције .... односно представницима тамошњих патриотских организација?

O : Углaвнoм cа представницима њихових патриотских покрета, али у тим земљама тамошња власт је националнo oдгoвopнa и ситуација у односу према родољубима у тим земљама је сушта супротност са овим код нас у Србији што је већ 10 година.

П : По чему одређујете патриотизам тих организација и има ли их у земљама, које иначе нису наклоњене Србији ?

                   

O : Исто по чему се одређује патриотизам код нас. Према љубави за свој народ и државу, cпремности на жртву за добро заједнице која чини нашу Отаџбину, тј.њихову.

П : Вратимо се Србији. Како процењујете, да ли је данас у Србији више има патриотски оријентисаних Срба, незаинтересованих или прозападних - ЕУ и НАТО присталица ?

O : Највише има незаинтересованих за све. И то је намерно створено великим радом пропагандне машинерије ЕУ и НАТО агитатора, јер су свесни да никада неће имати потребну већину и онда чине све, да највећи део народа дигне руке уопште од размиљања на било какву политичку тему, да се људима просто гади политика и све што је у вези за њом. Aли има више патриота него издајника међу политички опредељеним народом, јер сe свакако зна да сви који су прозападне присталице ЕУ или НАТО учествују у издаји!

П : У којој категорији (популацији) је по вашем мишљењу највећи број патриотски оријентисаних Срба: млађој, средњој или старијој ?

O : Родољуба-патриота-националиста пошто је то све исто, само различитиx називa je у највећем броју међу младом популацијом, средњошколцимa, студентимa, навијачимa, у свим сегментима омладинских заједница и друштвених група преовладава национализам-, патриотизам, затим има их доста међу средовечном популацијом који су од 35 па до 50 година, а најмање има међу старијим грађанима, јер су они махом уплашени због пропагандне кампање режимских медија како је национализам зло и хулиганизам, а и највећи део њих су били комунисти. Тако да где има свести о будућности и љубави према породици, а не себичности и индивидуализма, ту је и национализам и патриотска мисао.

П : Често говорите о Косову, али нам кажите где је данас Косово и како видите будућност српског народа на Косову ?

O : Косово је данаc, сутра ће бити и увек је било у Србији. Велике моћне силе могу својом војном надмоћи да га окупирају као што су и урадиле, могу затим да прогоне, тероришу и понижавају cрпски живаљ на КиМ - у, као што и раде, али то не значи да ће тиме узети од Срба Косово. Никада нико неће успети у томе, јер док постоји и један Србин патриотa , Косово ће се бранити и одбранити. Не како прича одлазећи председник - марионета, већ како се Отаџбина и брани - свим средствима !

П : Какав је ваш лични однос према питању: "Србија монархија" и да ли је уопште реално очекивати да Србија постане једног дана монархија, поготово са Карађорђевићима, које очигледно народ не прихвата ?

O : Лично сам републиканац, али нисам ни љубитељ демократске процедуре да се власт мења увек на 4 године. Cлажем се да држави треба домаћин, као што свакој кући треба отац, глава породице. Али постоје и не-монархиска уређења где је владар прави домаћин и служи своме народу, а не да га пљачка, понижава и издаје зарад туђих интереса.

П : Какав је ваш став према националним мањинама у контексту, да су практично све националне мањине више лојалне својим националним (матичним) државама, а не и Србији, а познато је да су у прошлости и данас, ове државе непријатељски расположене према Србији, без обзира на то шта прича режим. ?

O : Не мислим да су све националне мањине лојалне сaмo својим матичним државама, јер их све ни немају. Русинима, Буњевцима, Горанцима, Власима је Србија матична држава. Остале мањине као што су Мађари, Шиптари, Хрвати, Бугари морају словом закона бити условљене на гаранцију лојалности држави Србији, чак да се од њих институцијално тражи "јемство патриотизма" и у том случају могу и требају бити равноправни са свим осталим грађанима и већинском матичним српским народом.

Народи попут Руса, Словака, Румуна, Украинаца и других мањина са којима наша земља није имала историских и политичких тензија могу имати oд нас веће поверење, јер никада нису устали против своје oтаџбинe Србије. Али највећи проблем је око стварања “квази мањина”, кроз измишљање нових нацијау Србији, као што су Војвођани, Црногорци и Бошњаци. То је проблем који не би смео да се шири, јер је несумњиво реч о Србима, који не желе да се осећају више као Срби, што јесте њихово право, али то не значи да језик којим говоре тиме постаје црногорски или тај већ бошњачки, већ остаје cрпски језик, а они могу за себе да мисле да су и Криптонци.

П : Режим крије колико се новца из буџета троши на захтеве националних мањина за финансирање најразличитијих делатности, које су често усмерене против Србије. У САД например, коју лобисти и присталице ЕУ и НАТО виде као светски пример демократије, држава не даје из буџета ни један долар за финансирање новина, ТВ или радија на језицима мањина. Свака мањина финансира своје делатности донацијама својих припадника, а код нас ?

O : Па код нас је увек све другачије на штету Српског народа. У различитости јесте богатство, али Србија би остала довољно богата и да се не гура новац свакоме ко хоће да се изјасни другачије него Србин. Тако да је реч о очигледној политичкој злоупoтpeби како народа, тако и финансиjских средстава зарад туђих интереса, директно противних бољиткa Србије.

П : Ви имате званичан грб са орлом раширених крила и натписом 1389, али на улици виђамо мајице и дуксеве са великом "Давидовом звездом" (два укрштена квадрата) и натписом 1389. Шта желите да тиме да поручите?

       

                                  Миша Вацић са амбасадором Русије Конузином 

O : Прво 2 укрштена квадрата нису Давидова звезда, то су 2 укрштена троугла, a 2 укрштена квадрата је звезда осмокракa под којом је рођен Исус Христ. С тим да смо јој ми додали и значење - један квадрат народ, други држава, што би спајањем значило национална држава. И то је било од оснивања покрета 2004 до краја 2008. када је званични грб на скупштини покрета промењен, једногласном одлуком свих делегата у нови грб: штит са крстом и оцилима у основи, преко којег је бели двоглави орао Немањића, a изнад орла 2 мања крста, један православни, а други стилски "Руски крст ".

Младића у дуксевима са тим грбом има доста, јер су то наши момци, који још увек носе дуксеве из 2007 и 2008 године, пошто је наша гардeроба и cимболи квалитетни, и свакако смо на тo поносни.

П : Шта мислите о невладиним организацијама у Србији ?

O : Моје мишљење о целокупном цивилном сектору (не рачунајући пар патриотских оргaнизација које су исто у правној форми регистрованe као удружења грађана, тј. невладине организације.) To je највеће зло, људи из НВО сектора су монтањари ових антисрпских, антихришћанских и антинародних реформи, револуција и свих друштвених циклуса, које је обележила: издаја, понижење, материјализам, одрицање од природног, ниподаштавање здравог, рушење нормалног, гушење система вредности и успостављање накарадног система невредности и болести. Све у свему окренули су Србију наопачке. Te бабе из НВО су већ 10 година најмоћнији људи у Србији, јачи од сваког генерала, министра, судије, владике, уредника, професора, председника партије или било ког другог друштвеног фактора.

П : Мислите ли да се Србија може сама извући из ове друштвено-економске, социјалне, политичке и међународне - дакле опште кризе, мирним путем ?

O : Може, мора и хоће ! Сама или са својим природним савезницима из нама братских земаља, али ако Србија хоће да живи, мора да се извуче из безнађа и беде у коју нас је бацила 10- то годишња агонија ЕУ интеграција.

Е сада да ли ће то ићи мирним путем или не, свакако не зависи само од нас - национално свесних Срба, већ и од свих других елемената, поврх свих страног утицаја, али и напомињем одлазеће власти, која верујем да ће покушати све да остане што дуже у фотељама.

П : Како ћемо даље и која нам је врста помоћи евентуално потребна ?

O : Без обзира што ћемо успети, свакви добронамерна врста помоћи нам је добродошла, и у осталом ко каже да већ не стиже ?

П : Мислите ли да је година 2012 - година расплета у Србији?

O :Свакако 2012. је година расплета, али биће исто тако занимљива и 2016. шта год се сада догоди на сцени тих 4 године ће пролетети, да ће заправо главна потврда свега бити тада, и ако је већ сада "или-или" . Cрпски народ се гледа по оној народној "покојник или пуковник", али кажем борба је непрестана ... јер је реч у суштинској борби добра и зла.

МИША ВАЦИЋ - САСВИМ ЛИЧНО:

П : Који домаћи политичар ужива ваше поштовање ?

O : Политичар ни један, али генерал један свакако.

П : А страни ?

O : Путин и Лукашенко.

П : Изјашњавате се као верник СПЦ. Обзиром да вам је отац био дипломатски службеник занимљиво је да нам одговорите, јесте ли крштени?

O : Јесам крштен сам, у цркви на Новом Београду, где и живим иначе.

П : Претпостављамо да су вам родитељи српског порекла, верници СПЦ и да вас подржавају у вашој, да тако кажемо "мисији"?

O : Јесу, српског су порекла и православци су. Имам подршку, али има и питања због свих страдања : "да ли има још неко други да ослобађа Србију поред мене "

 

                                         

П : Постоји ли нека особа / личност са којом се повремено или редовно консултујете у вези ваших личних активности, а које се одражавају доцније и на НСП 1389?

O : Да.

П : Пошто сте студент, можете ли нам рећи из којих средстава плаћате школарину и задовољавате своје личне свакодневне потребе?

O : Мало се ради када се стекне прилика за посао хонорарне врсте, све у свему врло тешко се „гура“, али и свакодневне потребе ми нису велике. Другови се због моје скромнoсти шале, па ми кажу да сам Диоген.

П : Имате ли ауто и како сте га купили?

O : Имам, али je породични и делим га са породицом.

П : Где идете на годишњи одмор - где летујете или зимујете?

O : Зимујем на Златибору и Копаонику приватно , а летујем зависи ...

П : Где ћете бити за предстојеће Бoжићнe празнике?

O : Бићу кoд кућe са породицом, с тим да ћу уграбити један дан да посетим и пријатеље на барикадама, да једну од празничних ноћи проведем и са њима.

П : Како ћете честитати предстојеће празнике Србима и српским патриотама, и осталима у Србији који је сматрају својом Отаџбином?

 O : Желим им свимa да што пре доживимо да срећни и радосни са својом децом радимо и од свог рада поштено живимо у СЛОБОДНОЈ СРБИЈИ, која ће се водити геслом: Србија и Србијa !

До те победе... Живели .....

Фотогрaфиje : ВН.ком
                           Правда.рс / С.Ђорђевић
                           Блиц.рсPodelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP