Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 145176
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7070050
Ko je na sajtu?
Imamo 40 gosta na mreži

RAT PSIMA LUTALICAMA , BRAVO NACIONALISTI ?


 17.05.2010. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

U mom redovnom pregledu srpskog nacionalnog ili nacionalističkog razmišljanja po internetu, naišao sam na komentare na blogu „srpskinacionalisti.com“ na temu ( ne znam ko je postavio ) „Objavimo rat psima lutalicama“ .

I onda komentari šta sve morbidno treba uraditi psima lutalicama : " koji izmedju ostalog *eru po parkovima i ujedaju nevine ljude po ulicama ". Na sedam, osam strana komentara jedva da sam našao dva tri normalna ljudska razmišljanja na ovu temu. Sve ostalo je na nivou: „ treba im seći glave, spaljivati, ubiti, rasčerečiti, potamaniti, otrovati i sve moguće – nemoguće razmišljanje normalnih ljudi ".

Moji srpski nacionalisti bave se posledicom , a ne uzrokom, kao uostalom svi mi Srbi uglavnom kroz istoriju , a sve češće i u svakodnevnom životu.

Pa braćo nacionalisti, vi pričate o istrebljivanju pasa sa ulica na koje su ih isterali neodgovorni vlasnici, možda i neki nacionalisti koji su videli kako je odgovorno i zahtevno i naravno skupo, voditi na kaišu nekog pit-bula ili sličnu opasno zverku.

Alo braćo, pa daj malo diskusije šta ćemo sa ovima što nam rasturaju državu kroz stotine nevladinih organizacija; što ne proglasite bojkot slovenačke robe koju uvozi u Srbiju 1500 , alo hiljaduipetstotina preduzeća i predstavništava iz Slovenije u Srbiji, naspram 37 i slovima tridesetsedam srpskih u Sloveniji ! Šta je sa onima iz Hrvatske ?

Pa šta je sa dogadjanjima na Kosovu; što ne organizujete demonstracije pred predsedništvom gde sedi Tadić, pa mu poručite šta mislite kako će se preostali Srbi izvući iz zločinačkih planova šiptara za istrebljenje, ali bukvalno istrebljenje preostalih Srba na Kosovu ?

Madjari se ujedinjuju u Vojvodini, već je ubrojali u madjarsku županiju, hrvatski predsednik dolazi u vojvodjansko selo sa više Hrvata nego Srba u Vojvodini, da sa izdajnikom Tadićem razgovara o "lošem položaju" Hrvata u Srbiji. Pa šta je sa Srbima u Hrvatskoj, što ne pošaljete Tadića u neko srpsko spaljeno selo ?

Crnogorski premijer bi da dodje u Srbiju u pokrajinu Vojvodinu u selo Lovćenac da sa tamošnjim doseljenim Crnogorcima kolonistima razgovara o teškom položaju Crnogoraca u Srbiji, izgradnji hrama Crnogorske pravoslavne crkve da ne putuju u Crnu Goru radi krštenja dece ??!!  Hvala Bogu propade dolazak ovaj put , ali ga samo odložiše. A gde su pederi u pripremi parade i šta još da vam pričam da nas i ko nas *ebe ?

Da se dva meseca bavite temom istrebljenja pasa lutalica, ne mogu da razumem i pored najbolje nacionalističke volje. Onima koji su tako kanibalski raspoloženi mogu samo da dodam, da kad poubijaju koliko poubijaju tih pasa lutalica, neka ih žive pojedu da bi bili ili postali „ pravi i neumoljivi, habri i beskompomisni istrebitelji srpskih neprijatelja“

Onoj normalnijoj većini, predložio bih , da ipak razmisle u uzrocima zašto se sve češće dešavaju strašne stvari nekim ljudima i deci od strane pasa lutalica, ali uz svest da su psi bića, čovekovi prijatelji koji pamte od koga su dobili koru leba, od koga motku po ledjima ili kamen u glavu. Na žalost izgleda mi Srbi to ne možemo .

Braćo nacionalisti, ne podležite euforiji na temama koje su navodni problemi Srbije, koje izdajnička vlast nameće po medijima, da bi se zaboravili ili sakrili pravi problemi koji ugrožavaju naš opstanak. Drugi su problemi o kojima se ćuti  i ne sme ni po koju cenu pričati. 
 
Verujte mi na reč i godine, može lako doći vreme da ćemo početi uskoro da se mi Srbi medjusobno ujedamo, ako se ne pozabavimo našim pravim problemima, kao i problemima Srba na Kosovu, Republici Srpskoj, u Crnoj Gori, Hrvatskoj i tako dalje. A šta je sa onih 3,5 miliona Srba u dijaspori koji šalju više godišnje novca u zemlju Srbiju, nego što ova štetočinska vlast zaradi od prodaje svega iz Srbije.

Ajmo o tome, ajmo, hajde svi u napad ! Tako li beše ? Ali ne na ulične kučiće, već na dedinjske kerove !


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP