Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 116174
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6821082
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta i 2 člana na mreži

ISTINA O KOJOJ SE U HRVATSKOJ ĆUTI !


06.04.2010

Hrvatima ne treba nikad verovati, ali ovo je poučno i treba svakako pročitati ! 

Vozač kamiona iz Slovenije je negde na TV-u rekao kako radi dnevno po 16-18 sati za golu platu, bez plaćenih prekovremenih sati, bez plaćenog toplog obroka. Kad bi se pobunio, kaže, to njegov gazda jedva čeka, jer bi ga poslao na berzu i uzeo Rumuna koji bi mu vozio u pola cene, i gazda istovremeno priča kako je u EU super, jer svaki mesec kupi novi kamion.


Bugarin (poslovni partner) priča kako je nekad Bugarska živela od izvoza voća i povrća, a sada sve uvoze iz EU, dok se država sve više zadužuje.

Mađari kažu kako su postali najamni radnici u do juče svojim vinogradima, jer su ih Francuzi najprije uništili s niskim dampinškim cenama, da bi kada Mađari nisu više mogli vraćati banci kredite, od banaka kupili za sitan novac gotovo sve vinograde. Tako se sada najpoznatiji Mađarski vinogradi (Tokajac) nalaze u vlasništvu Engleza i Francuza.

U Češkoj je EU prisilila vlasnike šećerana da zatvore tvornice, dok su radnici završili na berzi, a sve zato jer EU ima previše šećera, a previše šećera ima zato, jer ga EU uvozi iz Kube koji je slabiji i proizveden od šećerne trske, a ne repe i na njemu je mnogo manje posla i puno veća zarada.

Nemačka je zbog prekoračenja kvote dozvoljenog zagađivanja, prema Sporazumu iz Kyota, najveći deo prljave industrije prebacila u Češku.

(U Srbiju je Nemačka dovela Henkel koji kupio Merimu i sve ostale fabrike kozmetike, a zatim američki Prokter and Gembl kupio sve njih zajedno. Proizvodnja deterdženta je jedan od procesa najvećih potrošača i zagadjivača vode a Francuzi su kupili cementare u Srbiji da ne bi zagadjivali Francusku, a Amerikanci Smederevsku železaru, da bi zagadjivali Srbiju, komentar uredn.)

Jedini čovek koji je zbrojio dva i dva je češki predsednik Klaus koji tvrdi da je ulazak Republike Češke u EU čist promašaj i u znak protesta,ne dozvoljava da se zastava EU izvesi na njegovu rezidenciju.

Prošle godine u februaru jedne nedelje u vestima na radiju u osam sati sam u špici čuo krajnje uznemirujuću vest - U Mađarskoj građani nezadovoljni s EU izišli su na ulice i krenuli prema parlamentu, policija napravila barikade, očekuje se ono najgore. Uveče sam s nestrpljenjem čekao dnevnik na TV, o spomenutom događaju ni reči.

Znači da je saborska komisija za informisanje već reagovala. Nakon par dana sticajem okolnosti sreo sam se s nekim Mađarima, pa sam upitao šta je to bilo. Najpre nisu shvatili na šta mislim, a kada sam im objasnio šta je bilo na vestima, odmahnuli su rukom i rekli "Ma kod nas su stalno demonstracije protiv EU".

E pa sada se pitam, gde je demokratija, gde je sloboda štampe, kojom se toliko busamo u prsa u Hrvatskoj.

Tvrdim da je to zato, jer bi protiv EU bilo ne 50% građana Hrvatske , već 90% kada bi ovakve vesti prikazali na našoj televiziji. Bojim se da na kraju građani neće niti glasati o ulasku u EU, već će do tog vremena Sabor promeniti Ustav, pa će Sabor mesto nas doneti najbolje rešenje, a to je ulazak u EU, jer znaju da su im izgledi da narod glasa za EU veoma mali.

Tako je bilo u Holandiji i Sloveniji, kada su kroz ispitivanje javnog mijenja shvatili da će narod biti protiv ulaska u EU.

Kada se narod pobunio što se nije izišlo na referendum, odgovor je bio:" Vi ste glasali za našu stranku, koja je u svom programu imala ulazak u EU i mi sada samo izvršavamo ono što smo vam u predizbornoj kampanji obećavali".

Nadalje, zašto Ustav EU nije prošao u Francuskoj i Holandiji , zašto su pribegli Lisabonskom sporazumu, zašto Lisabonski sporazum prihvataju parlamenti, zašto ga ne daju na narodni referendum?

Zato - jer bi prošli kao u Irskoj, a u Irskoj znamo da nisu prošli.

Da li su naši političari svesni toga što čine ovom narodu? Da li su svesni toga da će ulaskom u EU u vrlo kratkom roku sva dobra preći u vlasništvo belosvetske mafije i da će naš narod biti najamna radna snaga, bolje rečeno robovi.

Oni ili nisu nisu svesni ili previde činjenicu da kada vlasnik plati porez na dobit, ostatak dobiti odlazi van granica Hrvatske. Samo ako je vlasnik firme Hrvat, ta dobit će se opet investirati u Hrvatskoj.

Znam dobro o čemu pričam, jer sam donedavno radio u stranoj firmi i znam koliko novca je svake godine vlasnik odnosio iz Hrvatske.

Šta je to podstaklo sve naše stranke da u svojim programima gotovo svi osim nekih malih stranaka imaju za cilj - ulazak u EU. Kao jedini logični odgovor nameće mi se misao da su kupljeni, jer bogatoj EU sa velikim osećajem za pronalaženje zlatnog rudnika nije problem podeliti našim političarima stotinak miliona eura da bi ovi napravili sve što se od njih traži. (To je učinjeno i u Srbiji kom.uredn.)

Zar niko ne vidi da su vodeće članice EU (Engleska, Francuska, Holandija, Portugal, Španija i Nemačka), sve od reda bile kolonijalne sile, da su kolonije osvojili ratom, da su u tim ratovima poubijali milione ljudi i opljačkali sve što se opljačkati moglo. Ali sve što su oružjem dobili, oružjem su i izgubili. Sada imaju muzeje pune umetnina, zlata, slonovače i dragulja, ali imaju i naseljene milione izdajnika - one koji su za njih ratovali u sopstvenoj domovini protiv svoga naroda, i koji su im sada kulturni, rasni i ekonomski problem, naprimer u Francuskoj: Marokanci, Tunižani, Alžirci, Mauri itd.

London ima danas ima preko 50% obojenog stanovništva, a da ne pričamo o tome na šta sliči Holandija u kojoj su ove grupe izvor kriminala. Sada imaju i jedno veliko iskustvo, pa su poučeni Aljaskom, koju su SAD kupile od Ruskoga cara došle do zaključka: što se otme oružjem, oružjem se može vratiti, ali što se kupi, može se samo kupovinom vratiti, pa su sada krenuli osvojiti svet na novi način: globalizacijom.

Pročitajte malu plavu knjižicu EU-a, koja se zove Ustav EU-a, u kojoj sve piše...

I sada su te zemlje zemlje – okosnica EU lansirale priču o globalizaciji.

Šta se to krije iza globalizacije? Globalizacija je nova kolonizacija bez ispaljenog metka.

I mi nasedamo tim hohštaperima, koji nas uče šta je to demokratija, šta je dobro, a šta je zlo, a do juče su sejali smrt širom sveta.

Oni su istrijebili cele civilizacije. Najveći demokrate na ovome svetu, SAD, stotinama godina i skoro do juče su imali robove, a do pre 20-30 godina se nisu vozili u istim autobusima sa crncima, dok je Dubrovačka republika 1642. godine donela Zakon o ukidanju ropstva, dakle u vreme kada je Severna Amerika još bila engleska kolonija i nije postojala kao država (SAD su oformljene kao država 1776. godine).

I sada im je taktika da žrtvu najpre bace na kolena (najčešće kroz finansijska zaduženja), a onda dolaze s torbama novca, advokatima i ugovorima, pa sve što je u zemlji vredno kroz kratko vreme promeni vlasnika, naravno za sitan novac, jer i kralj u pustinji kada umire od žeđi, daje kraljevstvo za kap vode.

Kakva je to politika kada su kapitalisti zbog svoje gramzljivosti, pohlepe i nepresušne želje za što većim bogatstvom svoj kapital radi veće zarade prebacili u Kinu gde radnik radi za 1 $ dnevno, a radnike uz čiju pomoć su stekli taj isti kapital šalju na berzu, da bi robu proizvedenu u njihovim fabrikama u Kini dopremili u EU, da je prodaju svojim dojučerašnjim radnicima, koji sada žive od socijalne pomoći.

Tako su do sada izmestili u Kinu i nerazvijene zemlje : tekstilnu industriju , obućarsku industriju, drvno- prerađivačku industriju, automobilsku industriju itd.

Tvrdim da ovakva politika EU nije dobra, da se bazira samo na kapitalu, a za čoveka više niko ne brine. Sada više nije dovoljno raditi radnim danom, već je potrebno raditi i subotom i nedeljom, ali to samo kod nas, dok ti centri u svojim matičnim državama nedelom nikada ne rade , primer Austrija i Nemačka.

No, ta politika je politika sečenja grane na kojoj se sedi, jer kada 50% radnika u EU završi na berzi, a druga polovina više ne bude mogla plaćati socijalu radnicima na berzi, ponovo će poteći krv potocima. Da li će se to krvoproliće zvati Oktobarska ili Francuska ili Ekonomska revolucija nije bitno, ali to je s ovakvom politikom EU neminovno.

Bogataše u EU u Hrvatskoj najviše zanima Slavonska ravnica, izvori pitke vode i naša morska obala zajedno s ostrvima. Industrija ih ne zanima, jer to imaju u Koreji, Kini, Vijetnamu, Turskoj i Indiji itd. Njih naša industrija koja im konkuriše naravno smeta. Nju treba uništiti. Pogledajte samo kakav pritisak prave na našu vladu u vezi brodogradilišta. Naša brodogradilišta im smetaju jer konkurišu Korejskima koja su u njihovom vlasništvu. To oni opravdavaju svetskim slobodnim tržištem i zaštitom tržišne utakmice .

Kad smo već kod slobodnog tržišta, da kažem i to, da je njihova teorija „da sve što nije profitabilno, dakle što ne može trenutno na tržištu opstati, treba propasti. (Tako je i u Srbiji, kom.uredn.).

Ali to pravilo važi samo za male , iako tvrde da smo svi jednaki ( “Samo su sve svinje jednake, samo su neke jednakije“ - Orwell ), pa se pitam zašto onda sada u ovoj svetskoj krizi nisu pustili da propadnu sve nelikvidne banke u EU i SAD-u, jer su po toj logici trebale propasti pošto su bile prezadužene ? Zašto su svojoj automobilskoj industriji dali ogromne financijske injekcije, zašto je samo Amerika, da spasi svoju ekonomiju , žrtvovala preko hiljadu petsto milijardi USD i odakle je taj novac ?

Zašto mi dotacijama ne spašavamo svoju privredu ? Zar nije bolje da im pomognemo sa dva tri miliona USD, nego da ti radnici završe na berzi, gde će koštati desetak puta više?

Dakle mi sve slepo verujemo tim belosvetskim lažovima. Možda ćete reći da su moje ocene preterane i da grešim u iznošenju svojih ocena. Ne, ne preterujem , ja sam samo očajan, ovo pismo sam poslao u novine, ali ga one neće objaviti.

Gebels, Hitlerov šef propagande je za ove današnje menadžere propagande bio malo dete. Ovi danas su učenici američkog agresivnog marketinga, rođenog u potrošačkom društvu čija jedna definicija kaže da je potrošačko društvo izgradilo marketing, koji je sposoban čoveka uveriti da kupi nešto što mu ne treba, za novac koji nema, na kredit, čekove, ili plastičnu karticu . To znači da čoveka treba nagovoriti da se što više zaduži, jer se onda sa njime lakše vlada i manipuliše.

Ako čovek nikome ništa ne duguje, tada sebi može puno toga dopustiti, ali ako je zadužen za auto, kuću ili stan, dovoljno mu je pripretiti otkazom i čovek ćuti, jer ako ostane bez posla, ostat će bez svega. Niko ne želi ostati bez egzistencije i dobara koja je sticao godinama mukotrpnim radom, pogotovo kada iza sebe ima porodicu , koja je svakom čoveku svetinja.

Koliko su lažljivi, setite ćete se i sami, kada Vas podsetim na obećanja stranih banaka. Dok nisu imali pristup u Hrvatsku, onda su nas uveravali da ako im otvorimo vrata, da ćemo imati kamatu istu kao i u njihovim matičnim državama, kod njih je sada kamata 3%, a kod nas 13%. ( U Srbiji 18 - 28% koment. uredn.).

Kada su ušli sa bankama obećavali su firmama , koje pređu kod njih iz domaćih banaka i SDK, da će im platni promet raditi besplatno. (Isto i u Srbiji) Ali naše firme na to nisu nasedale, pa su onda dr. Šošić i dr. Đodan javno popljuvali SDK, nazvavši SDK komunističkim mastodontom, koji treba ukinuti (jer tako nešto ne postoji nigde u svetu), a poslovne subjekte prebaciti u strane poslovne banke. Napokon su doneli zakon koji je firme prisilio da račune i novac prebace u banke, ali tog časa više nijednoj banci nije palo na pamet održati obećanje o besplatnom platnom prometu. (Tako je Dinkić kod nas uništio srpski bankarski sistem, kom.uredn.).

U tim istim bankama danas možete dobiti kredit za auto, kamion ili bilo što drugo proizvedeno na zapadu u roku par sati do par dana, ali za recimo farmu krava, kredit će naš seljak ganjati par godina.

Naša vlast je učinila najveći propust 1992. godine, kada je u pretpristupnim ugovorima s EU potpisala da će otvoriti naše tržište europskim proizvodima i da će prodati domĆE banke. Tim potezom smo uništili domaću industriju, poljoprivredu i tržište novca - ili rečeno šahovskom terminologijom, poklonili smo protivniku kraljicu i topove.

Da nastavim sa šahovskom terminologijom: naša vlada igra šah sa EU, a ima znanje početnika, koji zna samo kako se vuku figure. U isto vreme naš protivnik zna desetak poteza unapred i unapred zna gde će nas navući na tanak led i matirati, odnosno postići sve ono što su naumili.

Za ulazak u EU najpre su nam uslovljavali saradnju s Haškim sudom. Zatim smo morali izručiti generala Gotovinu, pa smo morali prihvatiti ZERP, sada ćemo morati dati Slovencima 90% svega što traže i tako, malo po malo, najednom ćemo se naći na kolenima bez gaća .

Ako se samo malo suprotstavimo, oni će izvući keca iz rukava, a to je da će preko noći zatražiti vraćanje svih dugova, a Hrvatska ovoga časa duguje oko 50 milijardi USD.

I šta mislite šta nas onda čeka?

Čeka nas jedino moguće, a to je uvođenje novih ili maksimalnih poreza na sve moguće i nemoguće, od poreza na rogatu stoku za seljake, porez na višak stambenog prostora, porez na vikendice, automobile (neke od tih poreza već imamo, ali će sada biti nekoliko puta veći), porez na porez - i do čega će to dovesti ?

Dovešće će do drastičnog pada cena nekretnina i do opšteg kolapsa u zdravstvu, školstvu i trgovini.

I sada je jasno zašto EU insistira na brzom sređivanju zemljišnih knjiga.

Prošle godine, naš bivši premijer je rekao da je Hrvatska jedna velika porodica , s čime se ja u potpunosti slažem, samo se pitam da li je u njegovu malu porodica dolazila policija i centar za socijalni rad radi uvodjenja reda ili je taj red u porodici načinio sam, pa se pitam zašto mu ta „velika porodica - EU treba praviviti red u sopstvenoj kući ?

Dalje, mnogi besplatni programi EU su izmišljeni za to da pripreme teren za dan „ D“. Naprimer program po kojem emisari EU uče kako upravljati preostalom društvenom imovinom, a za to im trebamo dati popis društvene imovine sa procenom vrednosti. Da li Vam to što govori?

Konačno, da bi ubedili ne samo Hrvatsku o dobrobiti ulaska u EU , oni su anžovali jednu malu državicu - Sloveniju koja je ulaskom u EU postala „ Velika sila“ , da prodaje pamet i deli savete ostalima državama u regionu. Slovenija, čiji ekonomski potencijal i ljudstvo ima zagrebačka regija, danas je postala i savetodavac, arbitar i pomiritelj koga niko nije niti u EU ovlastio da se meša u unutarnje stvari drugih susednih država (Hrvatske, BIH, Srbije, Crne Gore i Albanije) osim da lobira za uzlazak u EU. Ni od koga ta mala i beznačajna Slovenija, nije dobila prošireni mandat regionalnog lidera , ali se sama uporno natura pred EU kao glasnogovornik interesa u regiji. Za čiji račun ?

Za svoj sopstveni ne, jer ona postoji samo na papiru, pošto je cela i politički i vojno i ekonomski odavna u rukama stranih vlasnika i mora igrati, kako joj se svira. No to oni dobro umiju.

Na kraju da bi se uverili u osnovanost svega o čemu sam vam ovde govorio, nemojte verovati meni, nemojte verovati reklamama za kupnju najrazličitijih proizvoda koje nam serviraju na TV i to isti proizvodi najniže klase za sve zemlje koje još u regionu u EU, ali sa najboljom i najskupljom reklamom na svim medijima, a posebno na TV. Pitajte gradjane u Madjarskoj, Bugarskoj, Rumuniji što su dobili ulaskom u EU. Pogledajte njihove priloge i komentare na Internetu o privrednoj i socijalnoj situaciji posle ulaska u EU. Tad će vam biti jasno, da je put u EU – put u propast.

(Ovo je tekst nepoznatog hrvatskog ekonomiste odbijen u hrvatskim medijima, a upuen na internet adrese raznih foruma u Hrvatskoj, te potom prosledjen i u zemlje regiona i na na našu adresu. )Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP