Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117355
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6826390
Ko je na sajtu?
Imamo 33 gosta na mreži

RASIM I DŽAMIJA U ŠUMADIJI !?


04.04.2010.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić obećava izgradnju džamije u Aranđelovcu, koja će bi trebalo da bude najveća u Šumadiji - sadržaj je letaka koji su deljeni u Aranđelovcu na kojima se pozivaju muslimanski vernici da podrže koaliciju G17 plus i SDPS.


  
            


Naravno, reč je o podmetačini sa elementima verske mržnje, čiji je cilj borba za glasove birača komentar je zvaničnika.

Za sada nepoznati autori su ispod fotomontaže Rasima Ljajića pored džamije napisali tekst: „Selam alejkum, muslimanski vjernici Šumadije. 25. aprila na lokalnim izborima u Aranđelovcu podržite koaliciju G17 plus i SDPS Rasima Ljajića. Po ulasku u vlast sa DS-om i SPS-om, u Aranđelovcu ćemo napraviti najveću džamiju na ovim prostorima i biće osnovana medresa! Za evropski put Šumadije, G17 plus i Vaš Rasim Ljajić.

Alah je veliki.“

Funkcioner SDPS-a Zoran Dragišić kaže da su ovi plakati očigledan govor mržnje i da predstavljaju pokušaj da se umanji rejting stranke.

- Ovakav način političke borbe podseća na devedesete godine. Snaga naše partije je što ne delimo ljude na hrišćane ili muslimane, vernike ili ateiste već su nam svi građani ravnopravni. Mi smo partija koja se bori protiv siromaštva i trudi se da pomogne građanima, a autori tog pamfleta pripadaju onima koji su nas gurnuli u siromaštvo devedesetih. Insistiramo da se počinioci otkriju i kazne, a SDPS će zaštititi svakog svog člana. Ako nam protivnici kao jedinu manu ističu to što nam je predsednik musliman, onda imamo razloga da budemo zadovoljni, jer time govore o sebi - kaže Dragišić.

Potpredsednik G17 plus Suzana Grubješić kaže da je pomenuti plakat „budalaština, glupost i primitivizam autora plakata jer se boje koalicije G17, Verka Stevanovića i Rasima Ljajića“.

- Autori su sigurno lokalne „patriote“ potpomognute onim kome je prošle godine smetalo što Rasim Ljajić zove na obeležavanje Dana državnosti Srbije - kaže Grubješićeva.

Očigledno je da je Grubješićeva mislila na lidera NS-a Velimira Ilića, koji je prošle godine negodovao zbog toga što Rasim Ljajić poziva na proslavu Dana državnosti Srbije i ustanka koji je podigao Karadjordje protiv turaka. Međutim, Ilić odbacuje ovakve navode i uzvraća da iza plakata stoji lider G17 plus Mlađan Dinkić.

- Nemam preča posla nego da se bavim glupostima. Dinkić je opasan namazanko. On sam piše takve stvari da bi imao povoda da odgovara i sada podmeće kukavičje jaje. Znam ga, bili smo zajedno u vladi. Svaka čast Rasimu, ali je mnogo naivan za Dinkića.

Stvarno ne znam šta će mu ovakvi koalicioni partneri, jer ima svoje glasačko telo i mogao je sam ili u nekoj normalnoj koaliciji da bude. Dinkić je zlo, ali to mu neće proći u Šumadiji - kaže Ilić.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP