Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 116205
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6821166
Ko je na sajtu?
Imamo 93 gosta na mreži

KO JE BILA IRINA SANDLER ?


 20.03.2010.

Pogledajte ovu ženu i upamtite njen lik zauvek !
Nagradu ne dobije uvek onaj, ko je nje najdostojniji .          Nedavno je u 98-oj godini umrla žena po imenu Irina Sandler. Za vreme Drugog svetskog rata ona je dobila posao u Varšavskom getu kao vodoinstalater - zavarivač. U njoj su bili duboko skriveni ljudski motivi. Budući da je bila Nemica, ona je znala sve o planovima nacista po pitanju Jevreja.
Na dnu svoje torbe za alat, ona je počela da iznosi decu iz geta, a u zadnjem delu svog kamiona, imala je džak u kome je sakrivala veću decu.Tu pozadi ona je vozila i psa koga je naučila da laje, kad god bi joj straža propuštala kamion kroz kapiju geta.

Vojnici, prirodno nisu hteli da se zadršavaju sa psom, koji je lajući prikrivao zvuke koje bi deca mogla proizvesti. Za vreme te delatnosti Irina je uspela da iznese iz geta i, samim tim spase 2500 dece . Nju su nacisti ipak otkrili i prebili joj ruke i noge.

Irina je zapisala imena sve dece koju je spasla i taj spisak čuvala je u staklenoj boci zakopanoj ispod drveta u zadnjem delu svog dvorišta.

Posle rata ona je pokušala da pronadje preživele roditelje i da okupi porodice. Ali većina njih je okončala život u gasnoj komori. Deca, kojima je Irina pomogla bila su smeštena u domovima ili su bila usvojena.

Prošle godine i decenije i Irina Sandler je bila konačno nominovana za Nobelovu nagradu za mir. Nije je dobila. Tu nagradu je dobio pre dve godine Al Gor za slajd –šou o globalnom otpoljavanju.

Prošle godine je tu nagradu dobio Barak Obama za svoja predizborna obećanja !

Mi ulažemo mali trud da Vam pošaljemo ovo pismo. Nadamo se da ćete i Vi postupiti tako i poslati ga dalje da zasluženi budu nagradjeni.

Prošlo je 65 godina od završetka Drugog svetskog rata u Evropi. Ovo elektronsko pismo je znak sećanja na 6 miliona Jevreja , 20-tak miliona Rusa, i desetine miliona hrišćana i hiljade sveštenika ubijenih, streljanih, zlostavljanih, spaljenih,izmorenih gladju i poniženih.

Sada kao nikada ranije, posle izjava Iraka i Irana i drugih, čak i u blagoslovenoj Evropi o tome da je „Holokaust“ jednostavno izmišljeni mit, neophodno je uraditi sve da svet ne bi zaboravio šta se zaista dogodilo, jer postoje neki koji bi to hteli.

Ovo je pismo namenjeno da ode na 40-miliona adresa. Postanite karika u lancu ovog sećanja. Pomognite da ga pošaljemo celom svetu. Pošaljite ovaj članak  svojim poznanicima i zamolite ih da ne prekidaju ovaj lanac.

akademediasrbija.com/irena_sandler
 Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP