Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117357
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6826397
Ko je na sajtu?
Imamo 38 gosta na mreži

3 : 0 ZA TADIĆA I SRBIJU


Predsednik Srbije konačno poentirao !

Konačno je poznato, da Predsednik Srbije Boris Tadić neće prisustvovati Konferenciji o zapadnom Balkanu čiji su organizatori Sloveija i Hrvatska.

Odmah potom čulo se da i predsedavajući Evropskog saveta Herman van Rompej neće sutra u subotu učestvovati na toj konferenciji na Brdu kod Kranja , potvrdio je večeras Van Rompejov predstavnik za štampu Hesus Karmona.

On je rekao da će Van Rompejov kabinet uskoro objaviti saopštenje u kojem će izneti razloge za odluku da predsedavajući Evropskom savetu ne otputuje na ovaj skup u Sloveniju. Konačno je nezvanično najavljeno da u slučaju da Van Rompej u subotu ne ode na Brdo kod Kranja, ni predsedavajući ministara EU, šef španske diplomatije Migel Anhel Moratinos, neće učestvovati na toj konferenciji.

Izvori u Evropskoj komisiji su naveli da bi evropski Komesar za prošerenje Štefan File u subotu mogao da dodje na sastanak na Brdo kod Kranja.

Poslednja vest večeras u petak 19. marta je, da ni predsednik Hrvatske neće doći na pomenutu konferenciju , mada razlozi nisu još saopšteni .

Medjutim, premijer Kosova Hašim Tači već je otputovao u Ljubljanu, gde će sutra u subotu, kako je najavljeno, prisustvovati konferenciji. U obraćanju novinarima na aerodromu Slatina, Tači je rekao da u Ljubljanu putuje na poziv slovenačkog premijer Boruta Pahora.

"Dobio sam poziv da kao premijer suverene države prisustvujem konferenciji na Brdu kod Kranja. Gde god učestvuje delegacija Kosova, učestvovaće samo kao delegacija suverene države", rekao je Tači, izbegavajući da odgovori na pitanje pod kojim imenom će delegacija Kosova biti predstavljena na konferenciji na Brdu kod Kranja.

Medjutim, najviše pažnje je izazvala vest da je kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića saopštio da Srbija neće učestvovati na toj konferenciji, jer organizatori nisu spremni da ispoštuju teritorijalnu celovitost Srbije i Rezoluciju Saveta bezbednosti 1244, kao i još pre meseca dana postignut dogovor o način u predstavljanja delegacije Kosova.

Najzad su Tadić i Srbija pokazali da imamo zaista čvrst stav po pitanju Kosova, mada su se slovenački predsednik i premijer trudili iz petinih žila da ubede Tadića, da dodje na Brdo kod Kranja. Pokušaj jedne državice, kao što je Slovenija koja se naduvala toliko, da deli lekcije svim balkanskim državama o uslovima za put u Evropu, prešao je sve granice dobrog ukusa, i što bi se srpski reklo „ popeli su se svima na vrh ..... „ –

„Duhoviti“ Jelko Kacin usudio se da poslanike u skupštini Srbije isprovocira pozdravljajući ih na šiptarskom „ Mirdita.....“ . Šteta da mu neko u prolazu nije zalepio šamarčinu, ali mu je ovaj neuspeli pokušaj da bukvalno dovuče Tadića u Sloveniju, još bolji odgovor - šut u dupe.

Očito je da se i Hrvatima smučilo „popovanje“ Slovenaca, čim ne dolazi predsednik Hrvatske Ivo Josipović, koji kako je večeras saopšteno, takodje neće prisustvovati konferenciji, iako je zvanično Hrvatska suorganizator.

Posebno je značajno što dva najodgovornija predstavnika EU neće prisustvovati sastanku, pa će sada Kacin imati prilike da sa Tačijem „Mirdita“ do mile volje. Tako propade još jedan pokušaj da se Slovenci nametnu kao „regionalna sila“ na Balkanu i to kao ekonomska, politička, pa bogme i vojna, sa svih svojih 100 vojnika od kojih su 30 % žene, a polovina homoseksualci po NATO standardu.

Medjutim, ima predloga da se sličan sastanak održi u Beogradu i da se pozovu svi Slovenci s tim što ne bi mogli svi da stanu u Halu sportova, a onaj ostatatak bi konferisao u Sava centru .

Iako je na ovom sajtu Tadić do sada bio skoro redovno kritikovan, pošteno je reći : „Bravo majstore „ - vodimo sa tri nula protiv Slovenije, Hrvatske i Šiptara.            Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP