Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 116210
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6821186
Ko je na sajtu?
Imamo 100 gosta na mreži

KAKO 8. MART TUMAČI MUSLIMANSKA OMLADINA GORE


(mladagora.tripod.com)

Da li se neko od nas zapitao, kako se i zašto slavi 8.Mart, ako ste postavili ovo pitanje sigurno biste želeli znati i da li je proslava ovog praznika "od nas" . Evo nekih podataka o tome kako Islam gleda na 8.Mart.


Klara Cetkin, devojačko prezime Ajzner (1857. - 1933.), bila je uticajni nemački socijalistički političar i borac za ženska prava. Do 1917. je bila aktivna u Socijaldemokratskoj partiji Nemačke, a zatim je stupila u Nezavisnu socijal-demokratsku partiju Nemačke (USPD) i njegovom ekstremnom levičarskom krilu, Spartakističkoj ligi - koja je kasnije postala Komunistička partija Nemačke (KPD), koju je ona predstavljala u Rajhstagu tokom Vajmarske Republike od 1920. do 1933.

Cetkinovu je veoma interesovala ženska politika, uključujući borbu za ravnopravnost i pravo glasa za žene. Razvila je socijaldemokratski ženski pokret u Nemačkoj; od 1891. do 1917. pisala je za SPD-ove ženske novine Die Gleichheit (Jednakost). Godine 1907. postaje vođa novoformirane "Ženske kancelarije" u SPD-u. Organizovala je proslavu prvog "Međunarodnog dana žena", 8. marta 1911.

Tokom Prvog svetskog rata, Klara Cetkin je sa Karlom Libknehtom, Rozom Luksemburg i drugim uticajnim političarima iz SPD-a odbacila partijsku politiku „Burgfrieden“ (primirje sa vladom, obećanje o uzdržavanju od svih štrajkova tokom rata). Uz druge antiratne aktivnosti, Cetkinova je ortanizovala međunarodnu žensku antiratnu konferenciju u Berlinu 1915. godine. Zbog antiratnih stavova bila je hapšena nekoliko puta tokom rata. Takođe je bila član izvršnog komiteta Komunističke internacionale (Kominterna) od 1921. do 1933. Godine

Kada su Adolf Hitler i njegova Nacional-socijalistička nemačka radnička partija preuzeli vlast, Komunistička partija Nemačke je izbačena iz Rajhstaga, nakon požara u Rajhstagu, 1933. Klara Cetkin poslednji put odlazi u egzil, ovoga puta u Sovjetski Savez. Tamo je umrla 20. juna 1933, sa skoro 76 godina. Sahranjena je kod zidina Kremlja u Moskvi.

Glavne aktivnosti Klare Cetkin su bile koncentrisane na nekoliko interesanstnih tema, navešćemo neke od njih, a vi presudite sami o kakvoj se osobi radi:

Klara Cetkin je bila zagovarač i pozivala sve žene sveta na :

1. "Slobodnu ljubav- So znači da svaka devojka ili udata zena ima pravo na svoju slobodnu ljubav , to jest da ako u drugog muškarca osim onog zakonskog svog vidi česticu neke vrste ljubavi ona mu se slobodno može posvetiti, osetiti njegovu ljubav, dati mu svoju, a da u isto vreme zadrži već postojeći brak. Ista stvar važi i za devojku, ona ne mora cuvati svoju nevinost za svog prvog muža i čoveka života, nevinost je vlastita imovina devojke i žene, pa se može dati svakome za koga se oseti potreba, mlada devojka posvećuje ljubav svom supružniku, ali to ne znaci da mu mora dati i nevinost.

2. "Pravo na razvod braka" - Brak kod dotične Klare ne predstavlja nikakvu svetost, brak je proba za pronalaženje sreće, pa ako ta proba ne uspe onda bez ikakvog pokušaja ili truda za bolji život treba se razvesti, pa da praksom razvod braka postane svakidašnjica i sasvim normalna stvar.

3. "Abortus je prava stvar"- Pobačaj kod Klare predstavlja popravljanje načinjene greške tokom braka ili tokom vanbračnog odnosa. Bez obzira u kom periodu je taj abortus učinjen, bez obzira na pravo deteta na normalan razvoj i život u majčinoj utrobi, bez obzira na sve.

To je dotična Klara Cetkin i njen doprinos čovečanstvu, pa zato bez ikakve predrasude dužni smo da posavetujemo sve žene u vezi 8.Marta. Pa kažemo : Ako budete prihvatile da slavite 8.Mart ostaćete dužne Klari, ali nemojte zaboraviti njena tri načela (na slobodnu ljubav, na abortus i na razvod braka). To vam preporučuje Klara Cetkin.

Ali to vam Islam ne preporučuje?

                                                * * *

A šta o 8. martu piše na sajtu Stormfront Serbia org.

U našem srpskom običajnom kalendaru datum 8. mart nije nikakav bitan dan , osim što pada uoči praznika „Obretenja“ ili „Vratoloma“ koji pada uvek 9.marta. Po staroj predhrišćanskoj veri, Vratoloma je bio opasan Bog , lomio je vrat neposlušnima koji ga ne poštuju i ne prolsve toga dana , uzrokuje padove i li čak smrt. Prijemom u Hrišćanstvo ovaj praznik je preimenovan u Obretenje glave Svetoga Jovana : a po bibliji odsecanje glave Jovanu Preteči po nalogu Salome Iridove ...

U običajnom životu Srba, tokom kalendarske godine, ima dosta dana koji se slave kao ženski praznici - posvećeni su i materinstvu - Materice, zatim Babinje, zatim u slavu plodnosti i udatim zrelim ženama – Kobilije , Ravena itd. ...

Današnji 8.mart je licemeran navodni praznik , samo jedan dan od 365 drugih, praznik vezan je za komunističku ideologiju, a ne istinski praznik žena.  U običajnom životu i u prošlosti ne samo srpske žene bile su više vrednovane i poštovane i kao božja stvorenja, i kao ljudska bića, i kao majke i stubovi porodice ...

Kroz istoriju Srba , a posebno ako se uvaže autohtonističke teorije o poreklu Srba i potonjih Slovena, žene su bile ravnopravne drugarice u životu i ratnice, uvažavane maksimalno od muškaraca.

Običaj Sarmaćanki (Sarmatia je prethodno ime za danšnje Istočne Slovene) je bio da se ne udaju, dok u borbi na konju i sa strelama ne ubiju bar jednog neprijatelja, i tek tada se ostvarivalo "pravo" majčinstva i zasnivanja porodice.

U grobovima Sarmaćanki nalazili su se konji, koplja i strele zakopane zajedno sa preminulom. To je odraz apsolutne jednakosti muškarca i žene, dok je današnja proklamovana jednakost samo farsa ...

Šta vi mislite o 8 martu ?Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP