Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110510
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6749267
Ko je na sajtu?
Imamo 62 gosta na mreži

POTREBNA VAM JE DUHOVNA POMOĆ ?


18.11.2009. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan Maričić

Niste raspoloženi ? Obuzimaju vas loše misli ? Ne osećate se dobro ? Mislite ružno o sebi i drugima ? Možda vam treba pomoć, a teško vam je da se poverite drugome ? 

 

Jeste li upoznali snagu molitve ? Da li  ste se ikada molili za pomoć ? Koje molitve znate ? Pokušajte da svoje probleme, otklonite snagom molitve. Svaka kultura ima svoje molitve, a iste imaju svi narodi: Indusi i Indijanci, Hrišćani ili Muslimani, Jevreji ili Katolici. Čak i u vreme mnogobožtva su postojale molitve. I pripadnici najstarijih civilizacija koje su odavno izčezle su imali svoje molitve u najrazličitijim situacijama i povodima. Probajte, ne može da vam škodi !                                                      


Najčešća svakodnevna hriščanska molitva je tzv. "Molitva Gospodnja" ili više poznata kao " Oče naš" . Ona se može govoriti u svako vreme, na svakom mestu i bilo kojim povodom, u radosti i tugi. Ako do je do sada niste znali, evo vam prilike da je naučite :


OČE NAŠ , koji si na nebesima, da se sveti ime Tvoje ; da dodje Carstvo Tvoje; da bude volja Tovoja i na zemlji kao na nebu; hleb naš nasušni daj nam danas; i oprosti nam dugove naše kao što i mi  opraštamo dužnicima svojim; i ne uvedi nas u iskušenje, no izbavi nas od duha zloga.

Amin                       Postoje trenuci kada se ocećate ugroženi, sa neodredjenim osećajem strepnje,
               tuge ili čak straha. U takvim situacijama naši su stari govorili sledeću molitvu :MOLITVA ZA POMOĆ SVETOM ARHANGELU MIHAJLU PROTIV SILA MRAKA :

Preslavni Vojvodo vojske nebeske, Sveti Mihailo arhangele, brani me u boju protiv knezova i vlasti, protiv svetskih upravljača tame, protiv zlobnih duhova u podnebeskim visinama. Dodji u pomoć meni i svim ljudima što ih je Bog stvorio po svom liku i obličju i otkupio od djavolske sile za veliku cenu žrtvovanja. Tebe, kao čuvara i zaštitinika slavi sveta crkva, Tebi je Bog predao duše otkupljenih, koje će se naseliti u višnjem blaženstvu. Moli se Bogu  mira, neka baci Satanu pod noge naše, da ne može više držati u ropstvu ljude ni nauditi  crkvi.
Prinesi moju i naše molitve Svevišnjem, neka bi nam brzo pomoglo milosrdje Gospodnje, a Ti, Sveti Mihailo, uhvatio zmaja, tu staru zmiju, što je Djavo i Satana, i svezana ga bacio u Ad, da više ne zavodi ljude tvoje.

Amin 


            


SNAGA POZITIVNIH MISLI JE OGROMNA

Mislite pozitivno. Mislite uvek pozitivno, jer pozitivne misli proizvode pozitivne posledice. Negativne misli donose negativne posledice i nesreću vama i drugima. Mislite pozitivno, volite i praštajte. Tako ćete napredovati na karmičkom putu i dostići više nivoe svesti kojima težimo. Nemojte da vas obeshrabre teškoće. Samo snaga volje pobedjuje .
Verujte u bolje.                              
                          
     

 

 


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP