Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100900
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6620825
Ko je na sajtu?
Imamo 57 gosta i 1 člana na mreži

TАДИЋЕВА ПОЛИЦИЈА МУЧИ УХАПШЕНЕ!Српски народни покрет Наши 1389 захтева хитно пуштање на слободу свих ухапшених 10. октобра на улицама Београда и покретање истраге о мучењима у београдским полицијским станицама.

Према до сада прикупљеним подацима, у готово свим полицијским станицама долазило је до кршења права притворених, батињања, изнуђивања исказа и ускраћивања права на адвоката.

У полицијској станици Нови Београд полиција је песницама ударала у стомак приведене како би им избијала ваздух. Сви ухапшени су шамарани, ударани коленима у ребра и пендрецима по бутинама.

Из полицијске станице Земун више ухапшених је завршило на ортопедији и неурохирургији Ургентног центра. Полицајци су ударали ухапшене пендрецима по глави и телу а једног ухапшеног инспектор је давио телефонским каблом како би изнудио исказ.

У станици „29 новембар“ ухапшенима је прећено пиштољем, шамарани су а тражено им је да потпишу изјаву у којој тврде да су у Београд дошли на позив одређених навијачких група или патриотских организација како би „разбили геј параду“. У ову станицу су привођени демонстранти који нису из Београда а који су ухашени, пре почетка протеста, на железничкој или аутобуској станици.
Сличне сцене насиља забележене су у готово свим полицијским станицама у Београду.

После одређивања притвора за око 140 ухапшених они су углавном пребачени по затворима ван Београда, без обавештавања породица, како чланови породица приликом посета не би видели последице тортуре Тадићеве полиције.

Активисти СНП Наши 1389 почели су са прикупљањем изјава ухапшених па ослобођених, породица ухапшених и адвоката како би упознала јавност са методама које користи Тадићева полиција. СНП Наши 1389 захтева да се свим ухапшенима омогући одбрана са слободе, а да се полицајци и инспектори који су учествовали у мучењима одмах суспендују и покрену кривични поступци против њих.

/Српски народни покрет Наши 1389/Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP