Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100903
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6621363
Ko je na sajtu?
Imamo 33 gosta i 1 člana na mreži

NEREDI U DJENOVI NA UTAKMICI SRBIJA - ITALIJA !DJENOVA - U akciji italijanske policije tokom protekle noći uhapšeno 50 srpskih navijača koji su učestvovali u neredima za vreme utakmice Italija - Srbija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 
Od toga, 10 osoba je uhapšeno i protiv njih će biti pokrenut odgovarajući postupak. Još 8 osoba je u fazi saslušanja. Izvesno je da će više od 30 osoba biti pušteno iz pritvora.

Srbija će vrlo verovatno biti registrovana službenim rezultatom (3:0) u korist domaće selekcije zbog toga što su gostujući navijači izazvali incident. Oštre kazne očekuju i Fudbalski savez Srbije.Prilikom napuštanja stadiona, posle prekida utakmice Italija - Srbija, koji su izazvali srpski navijači došlo je do sukoba sa policijom.

Policija je više od tri sata pretresala autobuse u kojima su se nalazili navijači. Policija je temeljeno pretresala jedan po jedan autobus, što je trajalo više od tri sata i iz njih izvodila jednu po jednu osobu, koje je skidala do pola.

Uhapšena je i jedna osoba sa tetovažama za koju se sumnja da je organizator nereda. On je sa crnom maskom na glavi sedeo na ogradi stadiona i isekao zaštitnu mrežu iznad tribine. Navodi se da ta osoba ima 28 godina i zove se Ivan Bogdanov. On se skrivao u unutrašnjosti jednog od autobusa koji je trebalo da odveze navijače Srbije. Kako navodi "La Republika", Bogdanov je pokušao da izbegne hapšenje sakrivajući se u prostoru predviđenom za motor autobusa.


           Ivan Bogdanov je jedan od vođa navijača Crvene Zvezde i pripada grupi „Ultra boys“. Ima 29 godina, završenu srednju školu i nezaposlen je. Protiv njega su podignute četiri krivične prijave - za učestvovanje u tuči, za nanošenje lakih telesnih povreda i napad na službeno lice u vršenju dužnosti, za nasilničko ponašanje i neovlašćene proizvodnje držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Pre utakmice kada su spski navijači išli ulicama Djenove, prolaznici su panično bežali sa ulica i sklanjali se u kapije, dok su trgovci videvši kako je polupano nekoliko izloga u tren oka spustili metalne roletne na izlozima radnji. Iako ih je bilo nebrojeno više, navijači Italijanskog tima su se sklanjanli na ulicama pred grupom od stotinak navijača iz Srbije.

Neredima na stadionu na utakmici između reprezentacija Italije i Srbije prethodili su incidenti u kojima je povređen golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković. Nasilje je nastavljeno i pred početak samog meča, na stadionu u Đenovi, zbog čega je meč prekinut.

Kako je rečeno u MUP-u, policija će preduzeti mere protiv onih koji su divljali u Đenovi i izazvali prekid fudbalske utakmice Italija – Srbija. Izvor iz MUP-a preneo je agenciji Beta da postoji osnov za njihovo procesuiranje u Srbiji i da je identitet većine izgrednika poznat policiji.

Reprezentativci Srbije doputovali su rano jutros i - vidno neraspoloženi i utučeni izbegavali su novinare na beogradskom aerodromu.

Tokom dana očekuje se obračanje čelnika Fudbalskog saveza Srbije.

Utakmica između fudbalskih reprezentacija Srbije i Italije prekinuta je posle samo šest minuta igre zbog nereda koje su srpski navijači pravili na stadionu "Luiđi Feraris".

Srbija će vrlo verovatno biti registrovana službenim rezultatom (3:0) u korist domaće selekcije zbog toga što su gostujući navijači izazvali incident. Oštre kazne očekuju i Fudbalski savez Srbije, a osim novčanih, u zvaničnim dokumentima UEFA se spominju i igranje na neutralnom terenu, oduzimanje bodova, pa čak i izbacivanje iz takmičenja.

 /SEEbiz/Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP