Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100903
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6621389
Ko je na sajtu?
Imamo 39 gosta i 1 člana na mreži

ЗАСЈЕДАЊЕ САВЈЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЈЕДНОСТ НА КОЈЕМ ЋЕ БИТИ РАЗМОТРЕНИ НЕРЕДИ ТОКОМ " ПАРАДЕ ПЕДЕРАБЕОГРАД - Након завршетка посјете Београду америчког државног секретара Хилари Клинтон биће заказано засједање Савјета за националну безбједност Србије на којем ће бити размотрени нереди на београдским улицама током одржавања "Параде поноса", речено је листу "Данас" у кабинету српског предсједника.

Према незваничним информацијама, чланови Савјета су током немира у недјељу, 10. октобра, били у сталној комуникацији и пратили дешавања у Београду.

Програмски директор Међународног института за безбједност Зоран Драгишић рекао је за "Данас" да је полиција, иако сви замјерају да је реаговала благо, свој посао одрадила примјерено и професионално.

Наводећи да је најбољи начин борбе против екстремистичких група да се открију њихове идеолошке вође, као и они који их финансирају, Драгишић је оцијенио да су напади у недјељу током "Параде поноса" били "сувише добро организовани", те да "сигурно постоји неко ко стоји иза свега".

Он је додао да су нереди дјелимично и пропуст обавјештајних служби, односно Безбједносно-информативне агенције (БИА), које "или нису имале информације о организовању хулигана или нису подијелили сазнања са МУП-ом".

Криминолог Добривоје Радовановић сматра да је неопходно забранити дјеловање свих профашистичких организација, али да то држава, из потпуно непознатих разлога, то не чини.

"Такве групе имају и своје финансијере, јер без тог вида потпоре не би могли да делују. Што се тиче навијачких група, значајну улогу имају фудбалски клубови, који новац дају као противуслугу за навијање. Са друге стране, десничарске организације део средстава сигурно добијају од одређених политичких партија, а можда и из иностранства", објаснио је Радовановић.

Виши научни сарадник Института за криминолошка и социолошка истраживања Златко Николић сматра да су сви знали шта ће се десити током тог дана и да би најбољи начин да се то спријечи била забрана скупа.

Око 6 000 противника "Параде поноса" сукобило се са полицијом и том приликом је повријеђено око 160 особа. Полиција је привела око 250 изгредника, од којих је више од петине малољетника.

/Frontal.RS/


Komentar : Ovo je zaista najvažnija tema ! Kakvo Kosovo, kakav Sandžak i Raška oblast, kakvo odcepljenje Vojvodine, pederi i lezbejke to je stvar nacionalnog značaja ! 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP