Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100900
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6620830
Ko je na sajtu?
Imamo 54 gosta i 1 člana na mreži

ОДУЗИМАЊЕ ОДЛИКОВАЊА ХЕРОЈИМАСвашта се може рећи и о Легији и о Црвеним береткама, и о Милошевићу, али о херојима одбране Косова и борбе против НАТО агресије, ђенералима Павковићу и Лазаревићу, ово не би смело да се дозволи. Као што су председник Караџић и ђенерал Младић српски хероји, тако су то и ђенерали Павковић и Лазаревић.

Бивши председник СР Југославије Слободан Милошевић и некадашњи начелник Генералштаба Војске Југославије Небојша Павковић могли би ускоро да остану без државног ордења због недостојности.

Слободан Милошевић одликован је крајем јула 1999. Орденом рада са сребрним венцем и Орденом рада са црвеном заставом, пише овај београдски дневни лист.

Небојшу Павковића, осуђеног у Хашком трибуналу на 22 године затвора, због ратних злочина над косовским Албанцима 1999, одликовао је јуна 1999. прво Милошевић - Орденом слободе, а две године касније - 27. јуна 2001, и тадашњи председник СР Југославије Војислав Коштуница и то Орденом југословенске заставе првог степена.

Према извору "Данаса", на списку који ће Комисија за одликовања у наредним данима проследити председнику Србије Борису Тадићу, осим Милошевића и Павковића, наћи ће се и хашки оптуженици - бивши начелник Ресора јавне безбедности МУП Србије, генерал Сретен Лукић, бивши начелник Генералштаба Војске Југославије Драгољуб Ојданић, али и генерал ВЈ Владимир Лазаревић.

Лукић је осуђен у Хашком трибуналу заједно са Павковићем на по 22 године затвора. Милошевић га је одликовао јула 1999. Орденом југословенске заставе првог степена, док је медаљу "Обилића" добио указом тадашњег председника Србије и Црне Горе Светозара Маровића.

Драгољуб Ојданић је осуђен у Хашком трибуналу на 15 година затвора због прогона косовских Албанаца током сукоба на Косову 1999. Он је 16. јуна 1999. добио од Милошевића Орден слободе, једно од највиших војних одликовања.

Исту судбину би могао да доживи и бивши генерал Војске Југославије Владимир Лазаревић, који је у Хашком трибуналу осуђен на 15 година затвора због прогона косовских Албанаца. Бивши командант Приштинског корпуса ВЈ одликован је почетком априла 1999. Орденом ратне заставе првог степена.

Без одликовања - у овом случају Ордена југословенске заставе првог степена, могао би да остане и бивши начелник Ресора јавне безбедности МУП Србије генерал-пуковник Властимир Ђорђевић, који у Хашком трибуналу чека пресуду због оптужбе за ратне злочина над косовским Албанцима 1999.

/Agencije/


Komentar : Sramota je oduzimati ordenje kosovskim herojima jer su ih zaslužili na bojnom polju
a ne u fotelji. Oni nisu izdali srpski narod pa da im srpski narod sada to uzima nazad, već ova poslušnička vlast i Haški tribunal koji srpske heroje predstavlja zličoncima. To nikada nije nige builo u svetu. Jedna Engleska, Nemačka ili Rusija to nikkada ne bi učinile !
/ Mali Radojica /


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP