Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100900
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6620780
Ko je na sajtu?
Imamo 55 gosta na mreži

OTROVNE MATERIJE U MADJARSKOJ CURILE MESECIMAGrupa za zaštitu životne sredine "Svetski fond za prirodu" (WWF) tvrdi da su kroz zid rezervoara u Mađarskoj, iz kojeg se ranije ove nedelje izlila veća količina hemijskog otpada, otrovne hemikalije curele mesecima.

Grupa sa sedištem u Švajcarskoj tvrdi da se na fotografijama iz vazduha napravljenim u junu jasno vidi kako toksični mulj curi iz rezervoara i da je ekološka katastrofa mogla da bude izbegnuta da nije bilo nemara i loše regulative.

Generalni direktor fabrike aluminijuma čiji otpad se izlio izjavio je za Glas Amerike da popuštanje zida rezervoara nije ljudska greška, ali je mađarski premijer Viktor Orban to demantovao i najavio da će odgovorni biti nasjtrožije kažnjeni.

Ranije danas, premijer Orban je izjavio da će se zid rezervoara, koji je popustio u ponedeljak, najverovatnije potpuno srušiti jer su na njemu primetne velike pukotine. Ukoliko do toga dođe, rekao je Orban, bilo bi oslobođeno oko pola miliona kubika otrovnih hemikalija.

Mađarski premijer komentarisao je situaciju pošto su vlasti evakuisale grad Kolontar, u blizini oštećenog rezervoara.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP