Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100903
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6621398
Ko je na sajtu?
Imamo 41 gosta i 1 člana na mreži

КУМЕ, ШТА ТО РАДИШ ?На Калемегданској тврђави, испод споменика „Победник“, који симболизује победу јуначке српске војске над Отоманском и Аустро-Угарском империјом у ратовима од 1912. до 1918. године, 7. септембра 2010. године окупили су се представници Геј стрeјт алијансе и Квирије.

Према њиховим речима, споменик „Победник“ су изабрали као симбол овогодишње тзв. „Параде поноса“, односно педерске параде која ће дефиловати улицама Београда. Представници педерских организација тада су јавности саопштили и маршуту кретања педера који ће 10. октобра парадирати.

Наиме, Организациони одбор педерске параде одлучио је да манифестација и сакупљање, тј. груписање педера, отпочне у парку Мањеж, а да се одатле настави шетња следећим улицама: Немањином до Владе Србије, па онда Кнеза Милоша и Масариковом. Шетња ће, према плану, бити завршена журком у Студентском културном центру (СКЦ). Сами представници педера кажу да је „маршута параде симболична јер води поред институција државе, од којих се очекује помоћ“. Другим речима педери су тенденциозно одабрали споменуту маршуту, знајући да ће режим, са преко 5.000 полицајаца, свом физичком снагом морати, у случају евентуалних нереда, да заштити имовину и објекте државних институција које су лоциране на педерској траси.

Међутим, уместо да се након параде срама мирно разиђу и оду својим домовима, педeри ће организовати журку! И то где? Ни мање, ни више него у Студентском културном центру! Шта ће они у тој институцији? Да неће можда да покажу како их у својим педерским опредељењима подржава академска заједница и Универзитет у Београду? А сви знамо да то једноставно није тачно и да студенти, као и Универзитет у целини, негодује због организовања параде срама.

Педерски лоби задужио Ивицу Дачића

Зашто је баш СКЦ „сигурна кућа“ за педере, односно у ком „грму лежи зец“, јасно је ако се има у виду да је успешна организација и реализација педерске параде један од услова који је режиму Бориса Тадића наметнула Европска унија, односно Европска комисија. „У сваком извештају ЕК и у разговору са њеним представницима у Београду, одржавање параде је једна од тема. Тако ће бити и у следећем извештају, који се очекује у новембру“, открио је Ивица Дачић („Пресс“, 28.9.2010.). Дакле, у том смислу, највеће бреме одговорности пало је на лидера СПС-а Ивицу Дачића, а зна се и зашто.

Прво, СПС је постао кључни чинилац Тадићеве Владе уз посредовање САД-а и ЕУ, уз обавезу да се одрекне Слободана Милошевића и наслеђа из прошлости и уз обавезу да се политички „измири“ са Демократском странком. Данас, СПС и Дачић као марионете у рукама САД-а и ЕУ, у потпуности морају да буду на услузи педерском лобију и „систему вредности“ који пропагира тај исти педерски лоби.

Друго, педерска парада је још веће бреме на Дачићевим плећима, ако се у обзир узме то да он тренутно обавља функцију министра полиције. Да су очи газда из ЕУ у вези са тим питањем упрте у њега, потврђује и сам Дачић када каже: „Њихова порука је да ће нам мирно одржавање те манифестације бити забележено као плус, али би евентуални пропусти и неспособност полиције да спречи инциденте, били убележени као велики минус“ („Пресс“, 28.9.2010.) Међутим, и даље наизглед није јасно да ли постоји веродостојан, односно тачан одговор на питање: откуд педери у Студентском културном центру? Наравно, ако се ствари сагледају дубље, одговор постоји!

Дачић куму поверио организацију педер-бала

Данас, када Ивица Дачић беспоговорно мора да задовољи ЕУ, односно страни и домаћи педерски лоби, а да истовремено сачува „кожну галантерију“ полиције и учесника параде, драгоцена помоћ му стиже од његовог партијског саборца, кума и цимера из студентских дана, Славољуба Веселиновића, који ће уз „погачу и со“ дочекати и угостити педере у СКЦ-у. То практично значи да је Дачић свом куму поверио најодговорнији и најделикатнији сегмент из протокола педерске параде, а све зарад аплауза из ЕУ и „хармоније“ Тадићевог режима у педерско-лобистичким центрима моћи. Другим речима, породичном и партијском одлуком да свог кума Славољуба Славка Веселиновића по други пут „политички рехабилитује“ за мрље из 90-их, Дачић жели јасно да стави до знања да се, у свако доба, на СПС и кадрове СПС-а и те како може рачунати.

Дачић је свог кума Славка Веселиновића по први пут, након 2000. године, политички рехабилитовао 18. новембра 2008. године, када га је Влада Србије поставила на функцију директора СКЦ-а. Пре овог постављења, Веселиновић је био „ушушкан“ као саветник у Посланичкој групи СПС-а у Скупштини Републике Србије. За боље познаваоце наших политичких прилика у протекле две деценије, Славко је 90-их био шеф Савета за информисање и пропаганду СПС-а и човек кога је Брисел, почетком 2000. године, ставио на листу од скоро 800 званичника, којима је био забрањен улазак у земље ЕУ.

Од 1993. године Славољуб Веселиновић је обављао функцију директора СКЦ-а, и због начина руковођења том установом константно је био на мети критика тадашње опозиције, а данашње власти. Замерано му је то што је допуштао да се у Великој сали СКЦ-а организују модне ревије и трибине ЈУЛ-а, СПС-а и њихових подмладака. Посебно је био критикован када се 16. децембра 1996. године нашао на челу делегације СКЦ-а која је предала специјалну повељу Слободану Милошевићу, поводом обележавања 25 година постојања СКЦ-а. Неистомишљеници су Веселиновића оптуживали да је од галерије СКЦ-а направи приватну продавницу музичких дискова и касета. А његов тадашњи мандат у СКЦ окончан је након 2000. године, тако што је тзв. „кризни штаб“ преузео руковођење том установом.

Дакле, какав парадокс на делу? Човек који је пре 10 година био политички неподобан за ЕУ, данас је по налогу и за рачун те исте ЕУ домаћин педерске параде! Човек који је пре 15 година као директор СКЦ-а у тој установи организовао манифестације СПС-а и ЈУЛ-а, данас организује журке педера! Ваљда то значи прагматизам изнад принципа, другим речима то је оно што се у последње време апострофира као „прагматичан приступ“ и назива „прагматичним политичарем“!

Из личног познанства са Славком Веселиновићем, стекао сам утисак да је реч о великом патриоти, родољубу, хришћанину и човеку који се гнуша Демократске странке, њених функционера и њене политике. Додуше то познанство датира пре 2008. године, дакле пре него што је СПС формирао Владу са ДС-ом, односно пре тзв. „националног помирења“ споменуте две странке. Могуће је да је након тога и Славко Веселиновић „ревидирао“ своје дотадашње политичке ставове, вредности, патриотска и хришћанска уверења. Очито је да је био принуђен да изађе у сусрет свом партијском другу, цимеру из студентских дана и куму Ивици Дачићу и да заједно са њим, без обзира на јавни стид и срам, поднесе бреме одговорности за што успешнију организацију педерске параде и педерског бала у СКЦ-у.

Знају и верују кумови Ивица и Славко да ће их због тога похвалити ЕУ и да на њихов домаћински гест ни сами педери неће остати равнодушни.

7. октобар 2010. | Иван Нинић @

/Srpski nacionalisti/Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP