Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100903
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6621362
Ko je na sajtu?
Imamo 33 gosta i 1 člana na mreži

POBOLJŠANJE BEZBEDNOSTI ILI PRIPREME ZA HAPŠENJA SRBA ?Kosovska Mitrovica -- Na severu Kosova sinoć su raspoređene jake snage bezbednosti, a u severnom delu Mitrovice podižu kontrolne punktove na svakih pedeset metara, navode očevidci.

Komadant Kfora Erhard Biler je najavio da će na severu Kosova biti povećan broj vojnika, kontrolnih punktova, vojnih kontrola i karabinjera.

Međunarodni predstavnici na Kosovu najavljuju da Kfor, Euleks i kosovska policija pojačavaju svoje prisustvo na severu Kosova, kako bi uspostavili red i mir i osigurali bezbednost za sve građane.

Šef Euleks policije na Kosovu Udo Miler je rekao da je da je važno da se iskorene incidenti i kriminal na severu Kosova.

Obavešteni izvori u Prištini tvrde da pojačanje kontrole predstavlja neku vrstu pripreme građana severa pred hapšenje takozvanih "krupnih riba", nakon hapšenja Dejana Vulovića, osumnjičenog za ubistvo, pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja.

Izvori bliski policiji su preneli listu Koha ditore da su sinoć na sever stigli specijalci EULEX-a iz Uroševca i Prištine. Uslediće još nekoliko hapšenja, piše list I dodaje da seb radi o četiri osobe koje važe da su vođe kriminala na severu Kosova.

Za njihovo hapšenje, kako navodi Koha, EULEX ima i dozvolu Beograda. Za njih se sumnja da su odgovorni za poslednje eksplozije, da su odgovorni za podmetanje vatre i šverc na severu Kosova.

Izvori lista sa severa Kosova su preneli da je oko 20 pripadnika elitnih ruskih vojnih snaga ušlo na Kosovo sa jedinim ciljem, da destabilizuju stanje u tom delu. Oni su noćili u Zvečanu i sumnja se da su eksploziju na anteni IPKO-a pre par dana izveli upravo oni, tvrdi Koha ditore.

De Kerambon: Beograd zainteresovan za suzbijanje kriminala na severu Kosova

Dosadašnji šef Euleksa Iv de Kermabon je rekao da je Beograd, takođe, veoma zainteresovan da se na severu Kosova suzbiju korupcija, šverc i organizovani kriminal.

"Možda niste znali ali je u utorak obavljeno hapšenje dve osobe, koje je tamo izvršeno, izvedeno na temelju poternice Euleksa, ali i poternice koju je izdala Srbija. To jeste zajednička bitka protiv kriminalaca i organizovanog kriminala", dodao je on.

De Kermabon je rekao da će Euleks nastaviti istrage i hapšenja svih lica na Kosovu, uključujući i one u samom vrhu vlasti u Prištini, ako se pokaže da su upletena u korupciju ili kriminal.

/BBC/Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP