Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100903
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6621355
Ko je na sajtu?
Imamo 28 gosta na mreži

НЕ ДАМО СКЦ ЗА ГЕЈ ЖУРКУ – ХОЋЕМО БОЉИ СТУДЕНТСКИ СТАНДАРДСтудентски протест против министра просвете:

Десет студентских организација са четири највећа универзитета у Србији (у Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу) упутила су данас отворено писмо министру просвете у Влади Републике Србије са позивом да откаже одржавање геј журке у Студентском културном центру у Београду и даљу подршку промоцији идеологије хомосексуализма у нашем друштву, а средства из државног буџета за то издвојена преусмери за подизање студентског стандарда. У наставку доносимо писмо у целини.

" Министре, Оштро протествујемо због односа Вашег министарства према најављеној „Паради поноса“ која треба да се одржи 10. октобра ове године. Сматрамо да сте овом приликом одступили од Ваших овлашћења и да нисте поступили у складу са дужностима које Ваша функција носи. На то указују следеће чињенице:

1.журка у Студентском културном центру Београда као крај геј параде.
Пошто су 1992. године оснивачке ингеренције СКЦ-а пренете на Ваше министарство, сматрамо да је недопустиво да се ово место, које је један од симбола студентског организовања и креативности, користи за промоцију једне агресивне идеологије и сасвим приватног погледа на свет. Студентске институције се не смеју користити за промоцију парцијалних интереса идеолошких група;

2.новац који се троши на организацију геј параде.
Укупан трошак огранизације геј параде, укључујући дневнице полицајаца који их обезбеђују, као и трошкове логистичке подршке, износи близу 11 милиона динара! Колико студентских оброка кошта „Парада поноса“? Захтевамо да се тај новац преусмери на подизање студентског стандарда. Уместо геј параде, нека раде лифтови у Студентском граду, нека се побољша исхрана у студентским ресторанима, нека се стипендирају студенти из косовских и метохијских енклава!

Имамо и пуно других питања за Вас, која добијају посебну димензију у светлу Вашег бацања пара и подршке на геј параду:

Зашто се менза у центру престонице међу студентима назива „Три костура“? Зашто се у студентски дом „Жарко Мариновић“ у Земуну иде само ако се мора? Зашто спортски центар на Бежанијској коси деценијама пропада? Зашто у тоалетима на Филолошком факултету у Београду не постоје елементарни услови за одржавање хигијене? Зашто Географски и Биолошки факултет у Београду деценијама немају своју зграду? Зашто се повећавају школарине и истовремено уводи рангирање, а врло добро знате да студенти немају новца да плате? Зашто на Музичкој академији прокишњава кров? Зашто Студентски град у Београду са својих 4500 студената нема ниједан спортски терен?

Зашто су, дакле, Влади и ресорном министарству ближи интереси гејева него студената? Ми, као студентске организације које гледају у будућност, захтевамо од Вас и од Владе Републике Србије:

1.да одустанете од претпостављања интереса ЛГБТ организација интересима студената;
2.да одустанете од финансирања ЛГБТ организација и њихових кампања и те новчане ресурсе усмерите на студентски стандард!

Студенти не могу и неће чекати!

У Београду, 4. октобра 2010.

1.Студентски огранак Српског сабора Двери
2.Студентски парламент Економског факултета у Београду
3.Удружење студената Правног факултета у Београду и Новом Саду „Номоканон“
4.Удружење студената србистике Филолошког факултета у Београду „Станислав Винавер“
5.Независна асоцијација студената Универзитета у Београду
6.Савез студената Правног факултета у Крагујевцу
7.Студентска организација „Обнова“, Нови Сад
8.Студентско омладинско удружење „Родољуби”, Београд
9.Савез студената Философског факултета у Нишу
10.Удружење студената историје „Деспот Стефан Лазаревић” Философског факултета у Нишу

/© Двери српске /


 

 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP