Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100903
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6621329
Ko je na sajtu?
Imamo 26 gosta na mreži

OPOZICIJA PRIZNALA PORAZ, DODIK NOVI PREDSEDNIK SRPSKEBANJALUKA - Kandidati koalicije Zajedno za RS za srpskog člana u Predsedništvu BiH Mladen Ivanić i za predsednika RS Ognjen Tadić, priznali su nešto posle ponoći poraz i čestitali pobedu svojim protivkandidatima iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Nebojši Radmanoviću i Miloradu Dodiku, čije pristalice slave na ulicama Banjaluke. Dosadašnji premijer i lider SNSD-a Milorad Dodik je na izborima za predsednika Republike Srpske osvojio najviše glasova i stekao prednost dva puta veću u odnosu na protivkandidata Koalicije zajedno za Srpsku Ognjena Tadića, saopštio je izvršni sekretar SNDS-a Rajko Vasić.

"Očito da Radmanović vodi i ta je razlika mala, ali s obzirom na trendove, ona je trajna", kazao je Ivanić, kandidat za člana Predsedništva BiH, dodajući da je razlika između njih dvojice nekih 10.000 glasova.

Kandidat koalicije za predsednika RS Ognjen Tadić je izjavio da se "ne oseća odgovornim za ono kojim putem će RS da ide u narednom periodu".

Željko Komšić, Bakir Izetbegović i Nebojša Radmanović vode u izbornoj utrci za članove Predsedništva Bosne i Hercegovine, pokazuju rezultati nakon gotovo 75 odsto prebrojanih glasačkih listića, objavila je u nedelju oko ponoći Centralna izborna komisija u Sarajevu.

Sin Alije Izetbegovića, Bakir je učvrstio vođstvo u trci za bošnjačkog člana Predsedništva BiH s nešto više od 34 odsto glasova, dok je na drugom mestu medijski tajkun Fahrudin Radončić s 30 odsto.

Poverenje Harisu Silajdžiću, dosadašnjem predsedevajućem Predsedništva BiH, koji je važio za favorita, dalo je tek oko 25 odsto birača.

Komšić je ostvario uverljivu pobedu u trci za hrvatskog člana Predsedništva BiH dobivši 245.000 ili više od 58 odsto glasova.

Daleko iza Komšić sa nešto više od 89.000 glasova ili njih 21 odsto je kandidatkinja HDZ-a BiH Borjana Krišto, a na trećem mestu je Martin Raguž iz "HDZ-a 1990." sa 11,5 odosto glasova.

/Srna/Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP